Kovaa leikkiä todellisuudella / Uutiset / pelaaja.fi

Kovaa leikkiä todellisuudella

26.05.2006 // Kirjoittanut: harro_pelaaja
4

Pandemic Studiosin kehittämä Mercenaries 2: World in Flames -räiskintäpeli on saanut Venezuelan presidentin kannattajat tulistumaan.

Pandemicin pelissä toimitaan Venezuelassa, jota hallitsee hullu diktaattori. Perimmäisenä tarkoituksena on saada haltuun valtion öljyntuotanto. Oikean Venezuelan presidentti Hugo Chavez ei ole kohde pelissä, mutta George W. Bushin hallituksen ja Venezuelan tulehtuneet välit antavat Mercenaries 2:n juonelle ikävän todellisen sivumaun.

Chavezin kannattajien mukaan pelin juoni nostaa Yhdysvaltojen Venezuela-vastaisuutta, ja saattaa edesauttaa operaatiota syöstä virkaatekevä presidentti vallasta.

– Uskon, että Yhdysvaltojen hallitus tietää miten luoda pelkotiloja ruokkiva kampanja, jota voi hyödyntää myöhemmin, Venezuelan kongressin jäsen Ismael Garcia kertoi viitaten Mercenaries 2:n juoneen.

Venezuelalaisen lainsäätäjän, Gabriela Ramirezin, mukaan pelin viesti on selkeä: – Se kertoo Yhdysvaltain kansalle, että heillä on Latinalaisessa Amerikassa ongelma, ja että heidän tulee toimia. Se oikeuttaa imperialistisen aggression.

Tapahtumien sitominen oikeaan maailmaan antaa kieltämättä peleille lisää terävyyttä.

Tehokeinoa tulisi kuitenkin käyttää harkiten. Osa pelien taisteluista käydään jo nyt oikeilla konfliktialueilla, kuten Irakissa, mutta tällainen, populismilta haiskahtava tilanne on hieman arveluttava.

Mercenaries 2: World in Flames julkaistaan joskus vuonna 2007 PS3:lle.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Fraeon kuva
Fraeon

Tulee ihan mieleen se, että WTC:n jälkeen kaikkien terroristien päähän ilmestyi turbaanit. Mistäköhän sekin johtui?

Käyttäjän PetriP kuva
PetriP

Nimenomaan, en sitten tiedä onko Pandemic kyseisen tapauksen tahallisesti peliinsä lisännyt, vai ihan sattumako kyseessä? Kuten tekstissä mainittiin, hieman arveluttavaa tavaraa kyseessä on.

Voinkin suht. varmasti todeta, että Venezuela tulee vaihtumaan, viimeistään kultaan menevään versioon. Tai sitten ei...

Käyttäjän Fraeon kuva
Fraeon

Kai seuraavaksi kuubalaiset nostavat metelin Kuubaan sijoittuvasta White Gold -pelistä? Fidel heti etunenässä.

Käyttäjän feldon kuva
feldon

Aijai... tuleeko peleistä nyt tulevaisuuden propagandatuutteja, joilla suvaitsemattomuutta, manipuloituja totuuksia ja muuta sontaa pakkosyötetään nuorille pelaajille?