Kovan luokan avaruusstrategisteja kosiskellaan taas toukokuussa Stellaris-uutuudella / Uutiset / pelaaja.fi

Kovan luokan avaruusstrategisteja kosiskellaan taas toukokuussa Stellaris-uutuudella

17.03.2016 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
3

Kovan luokan strategiapeleistään tunnettu ruotsalaiskehittäjä Paradox Development Studios on viemässä meidät avaruuteen 9. toukokuuta. Kyseisenä päivänä julkaisunsa on saamassa alunperin viime vuonna paljastettu Stellaris, jota päästään pelailemaan vielä niin Windows-, Mac- kuin Linux-koneillakin.

Stellaris on tavallaan eräänlainen henkinen seuraaja Paradoxin Crusader Kings- ja Europa Universalis -suurstrategiapeleille. Pelaajat pääsevät pelissä harrastamaan jälleen niin sotaisia kuin diplomaattisempiakin kanssakäymisiä erilaisten kansakuntien välillä, mutta historiallisen asetelman sijaan kaikki tämä tapahtuu nyt futuristisessa hengessä. Avaruuteen lähdön myötä pelimaailman tutkiskelun merkitys onkin esimerkiksi nyt kasvanut, sillä joka pelikerralla pelaajat pääsevät myllertämään satunnaisesti rakennetussa galaksissa.

Ohessa tuore traileri Stellariksesta. Video auttaa erityisesti pohjustamaan hieman pelin futuristisemman asetelman ideoita ja mahdollisuuksia.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Nikotiini kuva
Nikotiini

Paradoxin grandstrategiapelit on kyllä mahtavia, mutta ei hirveästi avaruus kyllä kiinnosta. Crusader Kingsissä ja Europa Universalissa on just se hauskaa, että kartta ja maat on oikeita. Voit aloittaa vaikka Varsinais-Suomen hallitsijana ja siitä lähteä kasvattamaan Suur-Suomea. Avaruudessa ei ole sitä samaa fiilistä. Sama juttu esim Civilizationissa. Taidan odottaa CKIII ja EUV:ttä.

Käyttäjän edqe kuva
edqe

Mielestäni ihan hyvää vaihtelua Paradoxin historiaan ajoittuville pelisarjoille. CK II ja EU IV päivitetään edelleen vauhdilla ja niiden rinnalle tulossa nyt HOI IV ja Stellaris - strategiapeleistä pitävillä mukavat ajat :)

Käyttäjän edqe kuva
edqe

Nostoja