Kovaonninen del Toro hylkää videopelit: "En tahdo pilata kenenkään muun elämää" / Uutiset / pelaaja.fi

Kovaonninen del Toro hylkää videopelit: "En tahdo pilata kenenkään muun elämää"

14.08.2015 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
11
Kuva: Reuters

Pelialalla kovia kokenut elokuvaohjaaja Guillermo del Toro heittää pyyhkeen kehään.

Shacknews-sivustolle antamassaan haastattelussa del Toro kertoo luovuttavansa peliuransa suhteen. Takanaan miehellä on jo kaksi pahasti epäonnistunutta projektia: parin vuoden takainen kauhupeli InSane kaatui julkaisija THQ:n konkurssiin, ja Metal Gear -legenda Hideo Kojiman välirikko Konamin kanssa laittoi kapuloita viime vuonna julkistetun Silent Hillsin rattaisiin.

– Lyöttäydyin yhteen THQ:n kanssa, ja yhtiö kaatui. Laitoin hynttyyt yhteen Kojiman kanssa, ja hän lähti Konamilta. Koska en tahdo pilata kenenkään muun elämää, olen päättänyt olla sekaantumatta videopeleihin enää, del Toro kertoo haastattelussa.

Del Toro myöntää oppineensa kokemuksistaan pelialalla paljon. Erityisesti Kojimaa mies ylistää mestarina, ja vakuuttaa kaksikon olevan edelleen hyviä ystäviä.

– Jatkan häneltä oppimista ystävänä, mutta jos aloitan uuden peliprojektin, kolmas maailmansota saattaa alkaa. Uuden yhteistyökumppanini talo räjähtää, tai jotain sellaista, del Toro vitsailee.

Mies kertoo haastattelussa olevansa edelleen avoin omiin luomuksiinsa perustuvien pelien suhteen. Kehitykseen hän ei kuitenkaan suostu osallistumaan.

– Voin olla luova ja oppia prosessista. Voin puhua kehittäjille ja auttaa heitä pelin luomisessa, mutta osallistua en vain voi, mies toteaa.

Lähde: Shacknews, VG247

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän antti_1986 kuva
antti_1986

Olis ollut kova saada koettua toi kauhu peli.

Käyttäjän Norsukampa kuva
Norsukampa

Vielä kun David Cage ymmärtäisi tehdä saman.

Käyttäjän Object422 kuva
Object422

InSane ja Silent Hills kiinnostivat minua todella paljon ja del Toro on loistava ohjaaja. Toivottavasti hän muuttaa mieltään tulevaisuudessa ja hän sekä Kojima tekisivät kauhupelin.

Käyttäjän SuperNiiku kuva
SuperNiiku

Sääli.

Käyttäjän Malone kuva
Malone
Lainaus käyttäjältä Norsukampa

Vielä kun David Cage ymmärtäisi tehdä saman.

Noilla kahdella on erona se, että toinen ei ole onnistunut julkaisemaan yhtään peliä joten kyvyt ovat yhä arvoitus. Toinen puolestaan saa kynäillä hyvin keskinkertaisilla taidoilla pelin toisensa jälkeen.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

David Cage liitty tähän uutiseen, miten? Yksinkertaista on se, että jos ei miehen pelit maita, niin jättäkää pelaamatta.

Käyttäjän Norsukampa kuva
Norsukampa
Lainaus käyttäjältä snaketus

David Cage liitty tähän uutiseen, miten? Yksinkertaista on se, että jos ei miehen pelit maita, niin jättäkää pelaamatta.

Liittyy siten että uutisessa puhutaan janarista joka jättäytyi pois pelien tekemisestä ja pelibisneksestä ja toivoin että myös David Cage (joka siis saa älyttömiä budjetteja keskinkertaisiin tai umpipaskoihin peleihinsä) tekisi saman päätöksen.

Käyttäjän Tunna kuva
Tunna

No eihän nuo jutut mitenkään del Toron syytä ole vaan pelkkää paskaa tuuria.
Ei pitäisi turhaan lannistua vaan jatkaa yrittämistä.

Käyttäjän Angel of Death kuva
Angel of Death

Jännä juttu että varsinkin Fahrenheit on yksi suosikeistani. Miksi Cagen pitäisi lopettaa? Ei pelit kaikkialla ole lytätty, myynnitkään eivät mitään olemattomia ole. Norsukamman sauhuaminen näistä peleistä kuulostaa samalta kuin pelejä inhoavien vaahtoaminen pelaamisesta ajanhukkana. Ota rennosti hyvä mies, jos jokin on sinusta paskaa ei se merkitse sitä että se on absoluuttinen fakta kaikille, varsinkin kuin herran pelit ovat keränneet arvostustakin. Enemmän syytä olisi mielestäni vaahdota vaikka Alone in the Dark-pelisarjan nykytilasta. Itse toivoisin enemmän Cagen tekeleitä, sillä niitä tippuu turhan harvakseltaan.

Itse uutiseen: Sääli, sillä vaikutti siltä että del Toro ei ollut sitä osastoa joka hyppäsi mukaan pelimaailmaan pelkästään dollarinkiilto silmissä.

Käyttäjän Kukko kuva
Kukko

David Cage on pelimaailman M. Night Shyamalan, yksi hitti ja siitä ei pääse eroon millään, vaikka suoltaisi minkälaista paskaa. Silent Hills olisi saattanut palauttaa pelisarjan takaisin raiteilleen, harmi.

Nostoja