Kuinka Final Fantasy XIV epäonnistui ja syntyi lopulta uudelleen? – uusi dokumenttisarja syventyy suurroolipelin historiaan / Uutiset / pelaaja.fi

Kuinka Final Fantasy XIV epäonnistui ja syntyi lopulta uudelleen? – uusi dokumenttisarja syventyy suurroolipelin historiaan

23.06.2017 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
0

YouTuben kehuttu dokumenttikanava Noclip on käynnistänyt nyt perjantaina jälleen yhden uuden dokumenttien sarjan. Viimeisimpänä se on ottanut käsittelyynsä Final Fantasy XIV -massiiviroolipelin, joka tunnetusti syntyi katastrofina mutta muuntui lopulta yhdeksi tämän päivän suosituimmaksi tilauspohjaiseksi verkkoroolipeliksi.

Sarja on kolmiosainen ja sen ensimmäinen osa keskittyy nimenomaan Final Fantasy XIV:n epäonnistuneeseen ensimmäiseen versioon. Noclipin perustaja Danny O'Dwyerin mukaan dokumentin tarkoituksena on kertoa tarina erityisesti kehittäjien näkökulmasta. Haastattelussa videolla nähdäänkin esimerkiksi Final Fantasy XIV:n nykyinen tuottaja Naoki Yoshida ja lokalisoija Michael-Christopher Koji Fox.

Silmällä dokumentin tulevia osia voi pitää Noclipin YouTube-kanavalla. Samaa kautta löydettävissä on myös sen vanhemmat dokumentit esimerkiksi Rocket Leaguesta ja uudesta Doomista.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Nostoja