Kuinka syntyy maailmanluokan videopeli? Dokumenttielokuva Playing Hard ilmestyi Netflixiin / Uutiset / pelaaja.fi

Kuinka syntyy maailmanluokan videopeli? Dokumenttielokuva Playing Hard ilmestyi Netflixiin

6.04.2019 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
3

Tuoreehko peliaiheinen dokumentti Playing Hard on löytänyt tiensä Netflixiin. Viimeisen vuoden ajan selvästi rajatummassa levityksessä ollut puolitoistatuntinen pätkä tunnetaan suomalaisittain myös nimellä For Honor: Kovaa peliä, sillä se kertoo Ubisoftin omalaatuisen toimintapelin nelivuotisesta syntyprosessista.

Mistään Ubisoftin virallisesta markkinointimateriaalista ei ole kyse. Ranskalaisjulkaisija ei itse ollut varsinaisesti mukana dokumentin teossa, vaan itse asiassa leffan synty koki yhdessä vaiheessa jopa kovan kolauksen Ubisoftin vedettyä väliaikaisesti pois elokuvantekijöiden mahdollisuuden seurata For Honorin syntyä.

Dokkarin tarkoituksena ei ole ollut vain paneutua peliä koskevaan luomisprosessiin. Keskeinen tavoite tekijöillä oli myös näyttää, millaista ihmisteatteria ison budjetin pelin luominen voi tarjota.

Playing Hardin traileri on katsastettavissa alta.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän edqe kuva
edqe

Varmasti mielenkiintoinen pätkä. Ubisoftilta ei tule oikein pelejä, jotka itseäni kiinnostaa, mutta kyllä niiden tekeminen on kiinnostaa kovastikin. Pelimaailma kaipaakin mielestäni huomattavasti lisää avoimuutta.

Joukkorahoitetut ja Early Access projektit ovat onneksi omalta osaltaan tuoneet avoimuutta huimasti lisää.

Yksi sellainen projekti on Star Citizen, jonka kehitystä on päästy seuraamaan alusta alkaen. Erittäin suositeltavaa katsoa julkaistut materiaalit jos pelien kehittäminen kiinnostaa; videot, kirjoitukset, tiekartat

Käyttäjän Sundance Kid kuva
Sundance Kid

Kiinnostaa todella paljon, vaikka Ubisoft omiin lemppareihin ei kuulukaan. Mario + Rabbids oli silti mahtava peli ja sen lisäsisältö lähes täydellinen.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Ubisoftin pelien kaavaa olen usein kritisoinut mutta en voi silti kieltää ettenkö olisi viihtynyt niiden parissa. Nytkin pelaan (yhä) sekä Ghost Recon: Wildlandsia että AC Odysseyta, jotka molemmat tuntuvat kestävän about ikuisesti.

Sen voi kuitenkin sanoa, että kun Ubisoftin pelin ostaa, on se vähintään perusvarmaa suorittamista. Olkoonkin että ne on nähty jo moneen kertaan ja eivät välttämättä jää mieleen samalla tapaa kuin yksittäiset merkkitapaukset. Tekevät ne silti sen mitä pitääkin. Vähän samalla tapaa kuin vuosittaiset urheilupelit.

Dokumentin voisi yrittää katsoa jos jostain saa aikaa sille. Niin paljon muutakin katsottavaa, saatika pelattavaa.