Kuinka tehdä pelejä ilman kokemusta? Indiehitti Gunpointin kehittäjä opastaa / Uutiset / pelaaja.fi

Kuinka tehdä pelejä ilman kokemusta? Indiehitti Gunpointin kehittäjä opastaa

6.01.2015 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
3

Mikäli pelien kehittäminen kiinnostaa mutta kokemusta asiasta ei ole alkuunkaan, voi pelintekijä Tom Francis auttaa. Menestyneen Gunpoint-vakoojapelin reilu vuosi sitten julkaissut Francis on aloittanut YouTube-kanavallaan tällä viikolla videosarjan, jossa tämä pyrkii käymään aloittelijaystävällisesti läpi pelien tekemistä Game Maker -ohjelmalla.

Francis korostaa jo heti videon alussa, ettei video muokkaa kenestäkään varsinaisesti ohjelmoijaa. Sen sijaan hän enemmänkin uskoo, että kun ihmiset saavat jotain vain pyörimään Game Makerin avulla, saavat he ainakin jonkinlaisen kuvan siitä, onko pelien kehittäminen välttämättä heidän juttunsa.

Game Makerilla kolmessa vuodessa luotu Gunpoint oli Francisille ensimmäinen kaupallinen peli, jonka hän teki. Sen työstämisen ohessa hän toimi pelitoimittajana pelilehti PC Gamerilla, jonka hän on kuitenkin voinut nyt pelinsä menestyksen myötä jättää taakseen. Parhaillaan hän työstää avaruushiippailupeli Heat Signaturea, joka myös saa muotonsa Game Makerin taian avulla.

Myös esimerkiksi Hotline Miami on luotu Game Makeria käyttäen.

Ilmaisversion Game Makerista voi napata tästä.

Lähde: PC Gamer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän JNyknn kuva
JNyknn

Siitä voi keskustella, onko Game Maker nyt se paras työkalu pelien tekemiseen, verrattuna varsinaisiin pelimoottoreihin ja ohjelmointikieliin, mutta ponnahduslautana peliohjelmoinnin/-kehityksen maailman se on varsin pätevä (oppiihan siinä pelien peruslogiikan ja Game Makerin kamala skriptikieli antaa ainakin hieman eväitä C-tyyppisillä kielille ohjelmointiin). Tosin tiedä sitten, kuinka moni jaksaa aloittaa pelikehityksen katsomalla jonkin monille aika tuntemattoman veijarin videoita, joita internet ei tietenkään ole jo muutenkin pullollaan.

Käyttäjän Riepu kuva
Riepu

Videon pointtinahan ei ole ainoana mahdollisena vaihtoehtona muovata kenestäkään seuraavaa pelialan menestysammattilaista. Se on enemmänkin luonnollinen mutta mielenkiintoinen jatke sille, että Francis itse on kasvanut peleistä kiinnostuneesta harrastelijasta ja kirjoittajasta henkilöksi, joka simppelien työkalujen avulla on voinut tehdä pelinkehityksestä pääasiallisen toimensa.

Käyttäjän AxsFin kuva
AxsFin

Muutaman minuutin kun sieltä täältä vilasin niin paljon tuossa oli samaa kuin Basicin ekoissa tutoriaaleissa. Tuosta on vielä hyvä matka peliksi, mutta JOS Game Makerin logiikka on tuota tasoa kokonaisuudessaan niin avauteunee siten muillekkin kuin koodi velhoille??

Nostoja