Wizards of the Coastin oma virtuaalinen korttipeli Magic: The Gathering Arena on jättänyt taakseen beta-vaiheensa. Vuoden jatkuneen avoimen testailun jälkeen peli on saanut tällä viikolla virallisen julkaisunsa, mitä on juhlittu erilaisin keinoin niin pelin sisällä kuin ulkopuolellakin.

Trailereiden osalta Wizards of the Coast on huomioinut julkaisun parillakin uudella videolla. Toinen näistä on perinteisempi pelikuvaa esittelevä lyhyt pätkä, kun taas toisen trailerin kanssa on jopa pidetty vähän hauskaakin. Kyseisessä videossa Predator– ja Rocky-tähti Carl Weathers päätyy nimittäin opettamaan SE-elokuvista tutulle Sophia Lillisille Magicin saloja kovin kornin treenimontaasin muodossa. Disneyn tulevassa Mulan-leffassa nähtävä Jimmy Wong vilahtaa hänkin videolla.

Varsinaisen pelin osalta iso julkaisun myötä ilmennyt Arena-tapahtuma on ollut Throne of Eldraine -korttisetin saapuminen peliin. Tarjolle on saatu siis läjä aivan uusia kortteja käytettäväksi, mikä on tarkoittanut samalla vanhempien korttisettien karsimista pelin Standard-tiloista. Vastaisuudessa Ixalan-, Rivals of Ixalan-, Dominaria- ja Core Set 2019 -kortteja nähdään siis pelin Historic-puolella.

Nykyisiä Standard-kortteja on ollut mahdollista testata pelissä vapaasti lokakuun alkuun asti. Lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna pelissä järjestetään lisäksi haastetapahtuma, jossa voittoputkien kautta on mahdollista napata vakituiseen käyttöön tuoreita kortteja. Mikäli peliä on jo myös pelannut beta-kuosissa, tarjoilee Arena muutamia lahjoja peliin takaisin kirjautuville.

Magic: The Gatherin Arena on ladattavissa Windows-koneille ilmaiseksi pelin kotisivuilta. Piakkoin sen olisi tarkoitus ilmestyä jakoon vielä Epic Games Storeen ja Mac-koneille.

Lisää luettavaa