Kuinka vanha sukupolvi pärjää uudelle Forza Horizon 2:ssa? / Uutiset / pelaaja.fi

Kuinka vanha sukupolvi pärjää uudelle Forza Horizon 2:ssa?

6.10.2014 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
12
Kuinka vanha sukupolvi pärjää uudelle Forza Horizon 2:ssa?

Microsoft julkaisi viime viikon lopulla Forza Horizon 2 -kaahailupelin Xbox Onelle ja Xbox 360:lle, joten nyt on luonnollisesti aika laittaa vanha ja uusi konsolisukupolvi vastakkain.

Forza Horizon 2:n videovertailusta vastaa pelien teknologiavertailuihin erikoistunut Eurogamerin Digital Foundry. Lähes kymmenen vuoden ikäinen Xbox 360 -konsoli ei odotetusti pärjää viime vuonna markkinoille saapuneen Xbox Onen rinnalla teknisessä suorituskyvyssä. Selkeiden graafisten rajoitusten ohella Forza Horizon 2:n vanhan konsolisukupolven versio on jäänyt paitsi mm. vaihtuvista säätiloista ja yksityiskohtaisemmasta avoimesta pelimaailmasta.

Forza Horizon 2:n Xbox 360 -versio kykenee kuitenkin vertailun mukaan seisomaan omilla jaloillaan Xbox One -julkaisun rinnalla. Peliä ei ole käännetty vanhalle sukupolvelle vain heikommilla ominaisuuksilla höystettynä, vaan tutusta rungosta huolimatta Xbox 360 -versio on alustansa rajoituksiin sovitettu itsenäinen peli.

Lähde: Eurogamer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Megaman kuva
Megaman

Joo no kyllä mulle tuo 360-versio kelpaa ihan vallan mainiosti.

Käyttäjän Truther kuva
Truther

360 näyttää aika aneemiselta.

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123

360 versiota voi jo sanoa melkein ps2 peliksi. Tietenkin resoluutio on parempi.

Käyttäjän Räikkä kuva
Räikkä

Melko huima ero kieltämättä. Lisää näitä, eikä mitään PS4 vs. Xbox One vertailuja.

Käyttäjän Billet kuva
Billet

Yksiasia minua häiritsee... Kun noita autoja "lähikuvataan" toinen tehdään auringon valossa ja toinen keino valossa (lue illalla, yöllä). Samanlailla myös sade/ei sade...tosin itselle riittää konsolipeliksi vallan mainiosti 360, pc on oma alustani mutta pelailen myös 360 ja wii konsoleilla.

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard
Lainaus käyttäjältä kurrinen123

360 versiota voi jo sanoa melkein ps2 peliksi. Tietenkin resoluutio on parempi.

No tuo nyt on jo hiaman liioiteltua...mielestäni Xbox 360-versio näyttää juuri siltä mihin liki 10 vuotta vanha konsoli pystyy,Forza Horizon 1:sta suurempi avoin pelimaailma on yksinkertaisesti 360:lle liikaa, joten ympäristöt näyttävät melko karuilta.Toki foliohatut voivat kysyä, jätettiinkö Xbox360-versio tahallaan karummaksi kuin mihin konsoli olisi taipunut, jotta Xbox-One versio ja sen myötä konsolin ostaminen olisi houkuttelevampaa, mutta tosiaan näin selkeältä eron kuuluukin näyttää Xbox Onen eduksi (jotkut vielä kehtaavat väittää pelin Xbox One versiota 7.sukupolven pelin näköiseksi), muuten voisi hyvällä syyllä olla todella huolissaan joko Xbox Onen suorituskyvystä tai Playground Gamesin osaamisesta (joka muutenkin tuntuu olevan korkeammalla tasolla kuin Xbox360-versiosta vastaavaan Sumo-Digitalin, heidän CV kun koostuu lähinnä käsikonsoli-porttauksista sun muista turhakkeista...toki tällä hetkellä vastaavat LittleBigPlanet 3:n kehityksestä)

Mitä sitten seuraavaan varsinaiseen Forzaan tulee, niin Turn 10:n olisi parasta vihdoin lisätä nuo muuttuvat sääolot ja sadekeli kuudenteen peliinsä, kun ne jo kerran Horizon 2:sta löytyvät.

Käyttäjän Warjo kuva
Warjo

Ei tuo x360 versio silti älyttömän huonolta näytä. well done i'd say!

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Juu hienolta näyttää vanhuksellakin. Mitäs jos peliä ei olisi tarvinnut kehittää vanhuksen ehdoilla? Microsoft voisi halutessaan tahkoa tällä läjän rahaa myös tuomalla tämän PC:lle. En osta Xboxia vain tämän takia, kuten ei miljuunat muutkaan.

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax

30 FPS ajopelissä?

Lainaus käyttäjältä snaketus

Juu hienolta näyttää vanhuksellakin. Mitäs jos peliä ei olisi tarvinnut kehittää vanhuksen ehdoilla? Microsoft voisi halutessaan tahkoa tällä läjän rahaa myös tuomalla tämän PC:lle. En osta Xboxia vain tämän takia, kuten ei miljuunat muutkaan.

Siis tuohan peli on tehty Xbonelle ja sitten Sumo, joka on tuttu mm. mahtavasta Sonic Racing Transformedista, hoiti porttauksen 360:lle. Kyllä tuo ainakin minusta näyttää samalta mitä CODi Wiillä eli tehty tehokkaammille laitteille ja sitten säästetty kaikessa muussa paitsi pelattavuudessa jotta on saatu se portattua.
Niin ja eikös tämä peli ole niitä ainoita syitä miksi ihmiset niitä Xboxeja ostelee? :P

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123
Lainaus käyttäjältä Balnazzard

[quote='käyttäjältä kurrinen123']360 versiota voi jo sanoa melkein ps2 peliksi. Tietenkin resoluutio on parempi.[/quote]

No tuo nyt on jo hiaman liioiteltua...mielestäni Xbox 360-versio näyttää juuri siltä mihin liki 10 vuotta vanha konsoli pystyy,Forza Horizon 1:sta suurempi avoin pelimaailma on yksinkertaisesti 360:lle liikaa.

Tarkoitin toki, että näyttää siltä, jos One versioon vertaa.