Kulttihelmi SteamWorld Dig saa jatkoa, eikä siinä vielä kaikki – Nintendo teki joukon indiepaljastuksia Switchille / Uutiset / pelaaja.fi

Kulttihelmi SteamWorld Dig saa jatkoa, eikä siinä vielä kaikki – Nintendo teki joukon indiepaljastuksia Switchille

28.02.2017 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
4

Ruotsalaiskehittäjä Image & Formin kovasti kiitelty SteamWorld Dig on saamassa jatkoa. SteamWorld Dig 2 on matkalla tänä vuonna ainakin Nintendon Switch-konsolille ja se näyttäisi vievän varovaisesti eteenpäin edellisosan Metroidia ja Dig Dugia yhdistellyttä kaksiulotteista kaivuuseikkailua.

Peli sai paljastuksensa Nintendon nyt tiistaina julkaistulla noin 20-minuuttisella videolla, jolla pelijätti esitteli joukon Switchille tulossa olevia indiepelejä. Samaisessa videossa esimerkiksi viime vuonna julkistetun Runner3:n kerrottiin olevan Switch-yksinoikeus ja että Retro City Rampagen henkinen seuraaja Shakedown Hawaii saa huhtikuussa ensimmäisensä julkaisunsa Switchilla. Jo aiemmin 3DS:lle paljastetun Blaster Master Zero on vahvistettu nyt myös tekevän tuloaan Switchille ja saapuvan molemmille alustoille lännessä 9. maaliskuuta.

Kaiken kaikkiaan Switchille pitäisi olla tämän vuoden aikana odoteltavissa 64 indienimikettä. Oheisen muutamia tulevia nimikkeitä listaavan kuvan saa suuremmaksi klikkaamalla.

Kokonaisuudessaan Nintendon esittelyvideon löytää uutisen alaosasta. Mukaan uutisen on upotettu myös erikseen joukko kyseisellä videolla nähtyjä trailereita.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Mikanes kuva
Mikanes

Lyhyt mutta ytimekäs showcase. Loistavia (N)indies -teoksia tuli useampia, mikä on vain hyvä juttu. Erityisen pähkinöissäni olen siitä, että tuo Blaster Master Zero tulee Switchille jo ensi viikolla. Ainoa huono puoli vain, että tuskin sitä joutaa vielä pelaamaan, koska Zeldaa on varmasti tuolloin vielä nautittavana pitkä tovi.

Aika brutaali veto Nintendolta tuo Shakedown: Hawaii -trailerin kuva.. :D

Käyttäjän Juhis815 kuva
Juhis815

Yllätyin ihan täysin kun julkistettiin SteamWorld Dig 2, joten tuo peli varmaan menee ostoon, kun tykkäsin siitä ensimmäisestä pelistä.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Steamworld Dig 2 näytti oikeastaan aika mukavalta mutta nyt ihmettelen että miksen ole sitä ensimmäistä pelannut? Seurailin jossain vaiheessa sitä peliä mutta jätin ostamatta. Pitäisi testata siis ensin se ensimmäinen mutta hyvältä tämä jatko-osa ainakin näyttää.

Wargroovesta näinkin jo trailerin aiemmin ja mukavan yksinkertaiselta mutta silti monipuoliselta taktikoinnilta vaikuttaa.

Mr. Shifty vaikuttaa taas mukavan väkivaltaiselta :D Tosin näitä ei jotenkin jaksa nykyisin pelata.

Flipping Death on todella erikoisen oloinen ja hauskan oloinen peli!

Dandara voi olla mukava teos mutta liekö turhankin haastava. Tulee aina mieleen että onko ohjaus tarpeeksi tarkka kun meno on noin nopeaa ja tarkkuutta selvästikin vaativaa.

Yooka-Laylee taas tulee muillekin vehkeille ja muutenkin näistä kahdesta tulevasta tasohypähtelystä se käärmes-peli (en jaksa kaivaa nimeä) kiinnostaa enemmän, joka sekin tulee myös muille laitteille.

Lopputulema: mielenkiintoisia teoksia, joista ne vähänkin "isommat" tulee myös jo omistamilleni laitteille. Nämä pienemmät taas ei vielä ole sellaisia, että laitetta ostaisi niiden vuoksi, eikä niitä ole vielä Zeldan ja Marion lisäksi muita. Loistavaa pelattavaa kuitenkin tuntuu olevan jos laitteen ostaa.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Näitä pilipalipelejä voisin kuvitellakin laitteen kannettavassa moodissa pelaavani jospa kun olisi ensimmäinen "handheld" jossa ei kädet huuda hoosiannaa vartin pelaamisen jälkeen. Odotan innolla vuoden loppua ja Mario Odysseyta. Sen olisi pitänyt olla julkaisupeli, mutta what ever.