Kulttiklassikon paluu on totta - Shenmue 3 toteutuu Kickstarterin turvin / Uutiset / pelaaja.fi

Kulttiklassikon paluu on totta - Shenmue 3 toteutuu Kickstarterin turvin

16.06.2015 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
16
Kulttiklassikon paluu on totta - Shenmue 3 toteutuu Kickstarterin turvin

Sonyn viimeöisessä E3-tilaisuudessa nähtiin eräs yllättävimmistä julkistuksista, kun kulttisarja Shenmuen paluu tuotiin julkisuuteen.

Vuosikausien ajan huhuiltu Shenmue 3 on nyt toteutumassa ihan oikeasti. Shenmue-pelisarjan mittavasta seuraajakunnasta aiotaan ottaa kaikki irti, sillä Shenmue 3 julkistettiin Kickstarter-joukkorahoituskampanjan turvin. Sarjan luoja Yu Suzukin vetämälle projektille tavoitellaan 2 miljoonan dollarin joukkorahoitusta. Tavoitteen täyttymisestä ei liene epäselvyyttä, sillä Shenmue 3 on ehtinyt kerätä vain muutamissa tunneissa jo reilusti yli miljoona dollaria rahoituslupauksia.

YS net-studion kehittämän Shenmue 3:n on määrä ilmestyä vuoden 2017 loppupuolella pc:lle ja PS4:lle. Kickstarter-kampanjan mukaan kehittäjien tavoitteena on luoda Shenmue-peli joka houkuttelee sarjan pariin vanhojen fanien lisäksi myös uusia tulokkaita.

Shenmue 3:n julkistus otettiin vastaan melko lämpimästi E3-messuilla. Yleisön kerrotaan purskahtaneen kyyneliin, kun pelin olemassaolo vahvistettiin Sonyn lehdistötilaisuudessa.

Lähde: Kickstarter, Eurogamer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän kapa85 kuva
kapa85

Ei helkkari, mitä tapahtuu????

Miten tämä uni on näin todellisen tuntuinen. Ff7 remake, shenmue 3 ja the last guardian. Olenko kuollut????

Käyttäjän frozen kuva
frozen

vaikka saisikin rahat niin mitään takeitahan ei ole sitten tuleeko peli valmiiksi

Käyttäjän Portable kuva
Portable

Nyt olisi hyvä hetki sitten julkaista ainakin ykkönen uusille laitteille. Mitään dreamcastia en rupea metsästämään muutamien yksinoikeuksien takia.

Käyttäjän Megaman kuva
Megaman

Mitä helvettiäääää onko tämä joku aprillipila??? Tässä oli tämän E3:n pommi. PS4 lähtee siis hankintaan, nyt se suunnitelma on lyöty lukkoon

Käyttäjän Hugejorma kuva
Hugejorma

Hieman yllätyin tämän pelin kohdalla... Vieläpä julkaistaan myös PC:lle. Johan on maailmankirjat sekaisin.

Käyttäjän Andzerx kuva
Andzerx

Menetin juuri Kickstart neitsyyteni. Aivan mahtavaa, että peli näkee viimeinkin päivänvalon!

Käyttäjän Johanna Puustinen kuva
Johanna Puustinen

Kickstarteria tuettu heti aamusta. Huhhuh.

Käyttäjän Lordo kuva
Lordo

"Kimmo Timonen itki, Sami Salo itki. Teemu, mäkin itken."

Käyttäjän Temposaur kuva
Temposaur

Ihmetystä herättää se, miksi Sony mainostaa Kickstarter-peliä? Laittoivatko he ensimmäiset kympit pelille, vai onko tästä tulossa uusi ansaintakeino?

Käyttäjän Shunichiro kuva
Shunichiro

Minä olen yksi niistä ihmisistä, jotka ovat vuodesta toiseen odottaneet sellaista ihmettä kuin Shenmue III. Nyt kun tuo hetki koitti, niin olo ei olekaan lämmin, täyttymyksellinen ja syvällinen. Päinvastoin. Ensinnäkin uusien fanien houkutteleminen ja videossa vilahtanut käsite "Instant Mastery" ilmeisesti kääntyy helpotuksiksi kärsimättömille nykypelaajille. Jos näin käy, Shenmue-sarjan filosofinen syvyys kadotetaan. Toiseksi, tuo pelikuva oli järkyttävää. Toki saa olla vanhahtavaa ja tyyliteltyä, mutta tuo meni jo surkeasti tyylitellyn ja lapsellisen puolelle. Ääninäytteleminen oli aivan kamalaa, kuin jostain alakoululaisten opetusvideoista, mutta ehkä se on vain placeholder. Mutta miksi ihmeessä Shenmue III on konsoleilla PS4-ekslusiivi? Eihän Sony ole laittanut omia pennosiaan likoon, jos rahoitusta kerran haetaan Kickstarterin kautta? Aikoinaan Microsoftilla ja Segalla oli vireä yhteistyö, esimerkiksi alkuperäistä Xboxia oli suunnittelemassa Dreamcast-porukkaa ja Shenmue II ilmestyikin myös Xboxille. Jo siksi Sonyn konsoli kuulostaa tyystin väärältä kodilta pelille. En ole vaikuttunut enkä osta PS4:ää tämän vuoksi.