Sonyn viimeöisessä E3-tilaisuudessa nähtiin eräs yllättävimmistä julkistuksista, kun kulttisarja Shenmuen paluu tuotiin julkisuuteen.

Vuosikausien ajan huhuiltu Shenmue 3 on nyt toteutumassa ihan oikeasti. Shenmue-pelisarjan mittavasta seuraajakunnasta aiotaan ottaa kaikki irti, sillä Shenmue 3 julkistettiin Kickstarter-joukkorahoituskampanjan turvin. Sarjan luoja Yu Suzukin vetämälle projektille tavoitellaan 2 miljoonan dollarin joukkorahoitusta. Tavoitteen täyttymisestä ei liene epäselvyyttä, sillä Shenmue 3 on ehtinyt kerätä vain muutamissa tunneissa jo reilusti yli miljoona dollaria rahoituslupauksia.

YS net-studion kehittämän Shenmue 3:n on määrä ilmestyä vuoden 2017 loppupuolella pc:lle ja PS4:lle. Kickstarter-kampanjan mukaan kehittäjien tavoitteena on luoda Shenmue-peli joka houkuttelee sarjan pariin vanhojen fanien lisäksi myös uusia tulokkaita.

Shenmue 3:n julkistus otettiin vastaan melko lämpimästi E3-messuilla. Yleisön kerrotaan purskahtaneen kyyneliin, kun pelin olemassaolo vahvistettiin Sonyn lehdistötilaisuudessa.

Lähde: Kickstarter, Eurogamer

Lisää luettavaa