(Päivitetty) Kulttiklassikon teräväpiirtokäännös päivittyy pian – Xbox-versio hyllytetty

PlayStation 3:n Oddworld: Stranger's Wrath saa pian kohtalaisen kokoisen päivityksen. Pelin Xbox 360 -version tilanne onkin monimutkaisempi.

22.6.2012 15:39

Just Add Water -pelistudio on ilmoittanut julkaisevansa keskiviikkona päivityksen PlayStation 3:n Oddworld: Strangers Wrath HD -peliin. Luvassa onkin tämän tästä erilaisia pieniä lisäyksiä.

Suurimmat päivityksen tuomat lisät ovat tuki 3D-televisioille sekä Move-ohjaimelle. Näiden ohella omia suorituksiaan voi jatkossa nauhoitella talteen kovalevylle ja ladata YouTubeen. Voipa pelin kuvaakin säädellä pian mielensä mukaan.

Myös pieniä korjauksia tehdään. Muun muassa ääniä, automaattitallennuksia sekä tähtäimen näkyvyyttä ollaan kunnostamassa.

Ilmoituksen yhteydessä kehittäjät lisäksi varmistivat, ettei Stranger’s Wrathin tai Oddworld: Munch’s Oddyseen HD-versiota tulla todennäköisesti koskaan näkemään Xbox 360:llä. Just Add Water yritti pitkään hioa julkaisusopimusta Microsoftin kanssa, muttei kuitenkaan onnistunut yrityksessään. Ongelmia ovat tuottaneet Microsoftin tiukat vaatimukset.

Alkujaan sekä Stranger’s Wrath että Munch’s Oddysee nähtiin alkuperäisellä Xboxilla. Jo tovin aikaa Just Add Water on työstänyt pelien teräväpiirtokäännöksiä PlayStation 3:lle, Vitalle sekä pc:lle.

Toistaiseksi vain PlayStation 3:n uusi Stranger’s Wrath on saatu julkaistua. Pc-version HD-päivityksestä on tarkoitus jakaa lisätietoja ensi viikolla.

Myös muita Oddworld-projekteja on toki työnalla. Just Add Water on varmistanut työstävänsä parhaillaan sekä Oddworld: Hand of Oddia sekä eräänlaista uusioversiota Oddworld: Abe’s Oddyseesta.

 

Päivitys 22.6 kello 14.27: Eurogamer on saanut tiedon, että Stranger’s Wrathin Xbox 360 -versiolla olisi sittenkin vielä toivoa. Just Add Water neuvottelee parhaillaan kahden yhdysvaltalaisen julkaisijan kanssa, josko jotain olisi vielä tehtävissä.

Kehitysstudio itse kävi Microsoftin kanssa neuvotteluja yli 15 kuukautta, kunnes se viimein tänä vuonna sai tarpeekseen. Just Add Water -pomo Stewart Gilrayn mukaan Microsoft itse aloitti aikoinaan neuvottelut, mutta päätyi lopulta torjumaan tavalla jos toisella kaikki julkaisumahdollisuudet, joita se oli itse tarjonnut.

Ongelmat alkoivat Gilrayn mukaan siitä, että pelin alkuperäinen versio oli ollut ensimmäisen Xboxin peli. Näin ollen Microsoft ei voinutkaan sallia HD-version pääsyä Xbox Live Arcadeen, vaan tarjosikin sen sijaan Games on Demand -palvelua mahdollisena levitysalueena.

Games on Demandin puolella ongelmia toivat kuitenkin muut asiat. Just Add Water olisi halunnut myydä peliään 15 dollarin hinnalla, kun taas Microsoft vaati 20 dollarin minimiä. Alkuperäisen Xbox-pelin olisi lisäksi pitänyt myydä miljoona kappaletta aikoinaan, jotta Games on Demand -julkaisu olisi ollut lopulta mahdollinen. Peli ei kuitenkaan myynyt tarpeeksi.

Keskustelut Microsoftin kanssa kuitenkin saatiin vielä jatkumaan. Edellä mainittuja ongelmia yritettiin katsoa läpi sormien, kunnes eteen ilmeisesti tulikin uusia vaikeuksia. Ensinnäkin Microsoftia häiritsi, ettei peli saapunut samanaikaisesti Xbox 360:lle sekä PS3:lle, mutta tämän ohella se kuitenkin myös alkoi painottamaan, että pelin Metacritic-keskiarvon täytyisi olla yli 80, jotta se voitaisiin julkaista Games on Demandissa.

Peliä ei kuitenkaan Microsoftin hidasteluista johtuen voitu julkaista molemmille alustoille samaan aikaan. Lisäksi vaatimuksista jälkimmäisen ei olisi pitänyt edes olla millään tavalla ongelma Stranger’s Wrathin kanssa. Sekä alkuperäinen peli että PS3-versio olivat kuitenkin arvostelumenestyksiä. Vaatimus kuulosti Gilrayn mielestä myös siinä mielessä oudolta, että palvelu on ollut aina täynnä pelejä, jotka eivät yllä lähellekään tätä ”vaadittua” keskiarvoa.

Vasta-argumenttien jälkeen Microsoft nostikin jälleen esiin alkuperäispelin heikot myynnit. Tässä vaiheessa kehittäjät kokivatkin viimeistään, ettei Microsoft todellakaan halua peliä alustalleen, vaikka se toimikin neuvottelujen aloittajana. Näin Just Add Water sai tarpeekseen.

Linkki päivityksen traileriin

Lähde: Oddworld.com

Lisää luettavaa