Kulttimaineessa pulikoiva Touhou-räiskintäsarja vihdoin virallisesti länteen / Uutiset / pelaaja.fi

Kulttimaineessa pulikoiva Touhou-räiskintäsarja vihdoin virallisesti länteen

9.04.2015 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
8

Aina 90-luvulle asti juurensa ulottava räiskintäpelisarja Touhou on saapumassa ensimmäistä kertaa virallisesti länteen. Pelipalvelu Playismin kautta englanniksi jakeluun saadaan lähiaikoina Touhou 14: Double Dealing Character, joka Japanissa julkaistiin alkujaan vuonna 2013.

Vaikka kyseessä on ensimmäinen virallisesti englanniksi julkaistava pelisarjan osa, on Touhou nauttinut mittavasta kulttimaineesta länsimaissa jo vuosia. Pääasiallisesti kyseessä on ylhäältä kuvattuun luotihelvettitoimintaan luottava sarja, jota on työstänyt kasaan japanilaiskehittäjä Jun'ya "ZUN" Ota. Sarja on kuitenkin poikinut myös taistelupelien ja sarjakuvien tapaisia oheistuotteita.

Tarkkaa julkaisuajankohtaa Playism ei ole vielä antanut Double Dealing Characterille. Monien sarjan viimeisimpien osien tapaan tuotos on Windows-peli.

Lähde: Playism

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Makedounia kuva
Makedounia

Mahtavaa! Touhou on ehdottomasti yksi suosikkipelisarjoistani.

Käyttäjän Temathael kuva
Temathael

Oisivat tämän syövän saaneet jättää Japaniin ;)
Töhön fandom on ehkäpä jopa vieläkin kauheampaa kuin Sonicin tai ponien.

(Peleinä aika jees bullet-hellejä sentään, tosin varustettuna paskalla taiteella ja fandomin jumaloimalla keskinkertaisella ja itseääntoistavalla musiikilla ; )

Käyttäjän Iso_Pomo kuva
Iso_Pomo
Lainaus käyttäjältä Temathael

Oisivat tämän syövän saaneet jättää Japaniin
Töhön fandom on ehkäpä jopa vieläkin kauheampaa kuin Sonicin tai ponien.

(Peleinä aika jees bullet-hellejä sentään, tosin varustettuna paskalla taiteella ja fandomin jumaloimalla keskinkertaisella ja itseääntoistavalla musiikilla ; )

IMAGE(http://www.vgmemes.com/wp-content/uploads/2013/09/son-this-is-bait.png)

Käyttäjän 1nsane kuva
1nsane

Hienoa, että Touhou tuodaan vihdoinkin virallisemmin länteen. Toivottavasti tulevaisuudessa myös vanhemmat (ja toki uudemmat) työt löytävät tiensä tänne.

Käyttäjän Viper7 kuva
Viper7

praise the Zun!

Käyttäjän Qlaos kuva
Qlaos

Kaveri hakkas aikoinaan Perfect Cherry Blossomia oikein urakalla, Paljon tuli vierestä katottua kun itellä ei riittäny hermot opettelee vaikka peli kiehtoikin. Etenkin musiikit oli todella rautaa, ehkä tämän kautta vois itekkin yrittää perehtyä

Käyttäjän Haganeproductio kuva
Haganeproductio

Jaa että Töhöä vihdoinkin virallisesti meille länsimaisillekin? Tätä onkin odotettu jo vuodesta 2011 lähtien kun kyseiseen pelisarjaan tutustuin. Länsimaissa kuitenkin fandom ollut sen verran iso vuosia ja etenkin Zunin Amerikan reissun jäljiltä jäi sellanen fiilis, että kyllä Touhouta tännekin saadaan joskus. Aiemmin joitain fanipelejä julkistettiin Japanin PSN:ään tarjolle ja nyt tälläisiä uutisia meille gaijineille. Hienoa. Toivottavasti DDC:n lisäksi saavat aikaisempiakin pelejä jakoon. Omat suosikit kun ovat EoSD (6), IN (8) ja SA (11). Tappelupelit SWR (11.5) ja Hisoutensoku (12.3) olis kans kovaa kamaa.

Käyttäjän onnistunyt kuva
onnistunyt

Menin jo pois ja tulinkin takas ko tuntu, että täytyyhän toi traileri kattoa ja mukavaltahan tuo näyttää.