Kulttiroolipelisarjan jatkajaksi halunnut fanipeli elää yhä – Mother 4 on nyt Oddity

Faniprojekti Mother 4 on brändätty uudelleen itsenäisemmäksi roolipelihankkeeksi.

5.1.2020 20:08

Fanivoimin kehitetty EarthBound-roolipelien seuraaja Mother 4 on palannut julkisuuteen uuden nimen kera. Nykyisin peli kantaa itsenäisempää nimeä Oddity ja pyrkii ottamaan samalla etäisyyttä maineesta pelkkänä faniprojektina.

Kuten viimeisin traileri silti vahvistaa, on Oddity edelleen vahvasti Earthboundilta vaikutteita ottanut peli. Se on siis modernihkoon mutta silti kovin kummalliseen 2D-maailmaan sijoittuva seikkailu, jossa pesäpallomailaa heiluttava nuorukainen kavereineen ovat vuoropohjaisilla taisteluilla rytmitetyn tarinan päätähtiä. 

Odditylla ei ole toistaiseksi minkäänlaista julkaisuajankohtaa, vaan se on tarkoitus tuoda saatavilla, ”kun se on valmis”.

Edellinen virallinen EarthBound-sarjaan kuuluva peli nähtiin Game Boy Advancella vuonna 2006, kun Mother 3 julkaistiin Japanissa. Länteen asti sitä ei ole kuitenkaan tuotu koskaan virallisesti fanien kovasta pyyntelystä huolimatta.

Ylipäätänsä sarjalla on varsin sekava historia täällä päin maailmaa. Pitkään ainut länteen asti saatu sarjan osa oli Mother 2, joka tuotiin Amerikan Super Nintendoille juurikin EarthBound-nimeä kantaen kesällä 1995. Eurooppaan se kuitenkin saatiin vasta Wii U:n Virtual Console -julkaisuna vuonna 2013. Vuodelta 1989 alkujaan tuttu sarjan ensimmäinen osa Mother ilmestyi vuorostaan länsimaihin ensimmäistä kertaa vasta kesällä 2015, kun se tuotiin Wii U:n Virtual Consoleen EarthBound Beginnings-nimeä kantaen.

Viimeisinä vuosina sarjasta tutut hahmot ovat olleet pääosalle pelaajia tutumpia Nintendon Super Smash Bros. -sarjasta.

Lähde: OddityRPG (Twitter)

Lisää luettavaa