Kulttisarja Zero Escape ajautui epävarmalle polulle

Mutkikkaasta tarinankerronnastaan tunnettu Zero Escape -sarja ei saa kolmatta osaansa ainakaan erityisen nopeasti rahoituspulmien johdosta.

18.2.2014 02:38

Länsimaissa varsin innokkaan kulttiseuraajakunnan kerännyt seikkailupelisarja Zero Escape on ajatunut limboon. Sarjan luoja Kotaro Uchikoshi valaisi asiasta hiljattain Twitterissä todeten, että kehitystiimi ei ole saanut kasaan budjettia, jolla se voisi rakentaa sarjaan kolmannen osan.

Syy rahatta jäämiselle on Uchikoshin mukaan ollut pelisarjan heikko menestys juurikin kotimaassaan Japanissa. Mies pohtiikin nyt keinoja herättää mahdollisten rahoittajien huomiota esimerkiksi seuraavan pelinsä avulla. Jonkinlainen joukkorahoitusmahdollisuuskin on ollut kehittäjällä myös tutkinnassa.

Ongelmista huolimatta Uchikoshi vakuuttaa, että kolmas Zero Escape tullaan vielä jokin päivä kyllä näkemään.

Kuluvan vuoden lopulla Zero Escape on täyttämässä jo täydet viisi vuotta. Sarja sai alkunsa DS:llä 999-pelillä, jolle saatiin jatkoa sekä Vitalla että 3DS:llä vuonna 2012 Virtue’s Last Rewardilla. Sarja on tullut tutuksi mutkikkaasta tarinankerronnastaan, joka laittaa pelaajat pelaamaan pelit läpi useaan otteeseen.

Lähde: Kotaro Uchikoshi (Twitter)

Lisää luettavaa