Kuluttajajärjestö haastoi Valven oikeuteen Steamin käyttäjäehtojen vuoksi / Uutiset / pelaaja.fi

Kuluttajajärjestö haastoi Valven oikeuteen Steamin käyttäjäehtojen vuoksi

21.12.2015 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
1

Ranskalainen kuluttajajärjestö on ryhtynyt oikeustoimiin Valvea vastaan Steamin käyttäjäsopimuksen ehtojen vuoksi.

UFC Que Choisir -järjestön kerrotaan haastaneen pc-pelijätin oikeuteen, koska se uskoo Steam-jakelupalvelun käyttäjäehtojen rikkovan kuluttajansuojaa Ranskassa. Järjestön mukaan Valve rikkoo Ranskan lakia mm. kieltämällä pelien jälleenmyymisen ja kieltäytymällä vastuusta mahdollisen tietovuodon tapauksessa. UFC Que Choisir pitää ongelmallisena myös Valven tapaa noudattaa Luxemburgin kuluttajalainsäädäntöä käyttäjän kotimaasta riippumatta.

Valve on joutunut oikeustoimien kohteeksi kuluttajansuoja-asioiden tiimoilta aiemminkin. Australialainen kilpailu- ja kuluttajakomissio haastoi Valven oikeuteen vuonna 2014 mm. yhtiön hyvityskäytäntöjen vuoksi. Oikeuden päätöstä kyseiseen juttuun odotetaan ensi maaliskuun aikana.

UFC Que Choisirin tiedote Valve-oikeuskiistasta on luettavissa järjestön verkkosivuilla. Englanniksi käännetyt pääkohdat löytyvät Reddit-keskustelupalstalta.

Lähde: PC Gamer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Menee vähän off topiciksi mutta näistä oikeuteen haastamisista muistuu ikävästi mieleen ne sopimukset, joita ollaan Suomessakin valmistelemassa. Sopimukset, joiden kautta yhtiöt voivat haastaa valtion oikeuteen vaikkapa siitä, että jokin laki tai säädös rajoittaa heidän yrittämistään. Tai vaikkapa ilmaisen terveydenhuollon, koska se kilpailee maksullisen version kanssa.

Se, että erityisesti Amerikassa haastetaan porukkaa ja yhtiöitä oikeuteen ihan naurettavista asioista, on voi kohta olla karuakin karumpaa todellisuutta Suomessa. Tosin lähinnä nimenomaan sen kautta, että yhtiöt haastavat valtiota erinäisistä syistä. Ai, jokin luonnonsuojelualue estää veden pumppaamisen ja myymisen ulkomaille? Haastetaan valtio oikeuteen kilpailun rajoittamisesta.

Nostoja