Toinen maailmansota on taas kovassa huudossa räiskintäpelirintamilla, mutta puolalaiskehittäjä Farm 51 valmistautuu julistamaan parhaillaan kolmatta sellaista. Vielä tätä vuotta varten studiolla on kehitteillä ihan vain World War 3:ksi kutsuttu peli, joka on ainakin ensialkuun ilmestymässä Steamiin early access -julkaisuna.

World War 3 on sijoitettu lähitulevaisuuteen ja sen tavoitteena on tarjota verkkosodankäyntiä autenttisessa hengessä. Silkan summittaisen räiskinnän sijaan Farm 51 pyrkii painottamaan siis tiimityöskentelyn sekä suunnittelun merkitystä ja tarjoilee sodankäynnin tueksi myös ajoneuvoja käytettäväksi.

Neuvoa toiminnan toteuttamiseen on haettu ase- ja sotilasasiantuntijoilta. Sotimaan World War 3 on vuorostaan päästämässä ainakin Berliinin, Varsovan ja Moskovan kaltaisiin lokaatioihin. Ohjattavaksi se tarjoaa sotilaita ympäri maailman, mihin liittyen Puolan asevoimat on tähän asti mainittu nimeltä.

Viihdelehti Varietyn saamien tietojen mukaan World War 3:een on toistaiseksi vahvistettu pari pelitilaa. Warzone tarjoaa näistä isomman mittaluokan yhteenottoihin keskittyvää toimintaa, kun Recon haastaa pienemmät sotilasryhmät selviytymään ja kaappaamaan alueita. Ilmeisesti Reconin luonteeseen on otettu jonkin verran mallia battle royale -räiskinnöistä.

Loottilaatikoita ei pelistä pitäisi löytyä.

Aiemmin keväällä Farm 51 paljasti myös selviytymiskauhupeli Chernobyliten. Studion aiempia pelejä ovat olleet esimerkiksi Get Even ja Painkiller: Hell & Damnation.

Lähde: Farm 51, Variety

Lisää luettavaa