Kun maailmankuvat törmäävät / Uutiset / pelaaja.fi

Kun maailmankuvat törmäävät

24.12.2006 // Kirjoittanut: Pelaaja_Ossi
13

Haastattelussa Irrational Gamesin perustaja ja Johtaja Ken Levine. Aiheena upealta näyttävä ja erikoinen BioShock
Käännös: Ossi Saarinen

BioShockissa näyttää olevan vahva sanoma liian pitkälle menneestä kapitalismista. Olette ottaneet runsaasti vaikutteita esimerkiksi kirjallisuudesta. Kuinka tärkeää roolia uuden sukupolven konsolit näyttelevät autenttisen pelikokemuksen luomisessa? Half-Life 2 oli peli, jonka ympäristöt kuljettivat tarinaa eteenpäin ja kertoivat pelimaailman historiasta. BioShock vaikuttaa tässä suhteessa hyvin samanlaiselta. Oletteko pyrkineet tähän tarkoituksella?

Grafiikat ovat nykyään älyttömän tärkeä osa pelejä ihmiset ihastellessa esimerkiksi sulavaa ruudunpäivitystä. Suhtaudumme niiden tärkeyteen siis Irrationalillakin erittäin vakavasti. Elokuvat kärsivät samasta kohtalosta erikoisefektien saralla. Pelisi voi olla visuaalisesti loistava, mutta jos se ei tue ideoitasi ja tarinankerrontaa, työsi on turhaa.

Vesi on täydellinen esimerkki: tiimissämme on kaksi ihmistä työstämässä vesiefektejä. Miksi? Koska haluamme pelaajien tuntevan olevansa oikeasti lähellä merta, joka yrittää lähestyä heitä. Jotta tämä toimisi, veden on oltava uskottavaa. Sen täytyy saada pelaajat tuntemaan, että se voisi hukuttaa heidät.

shotgun_prot2.jpg

Pelin sisältämä taide on hämmästyttävän kaunista. Mistä saitte ideat siihen ja kävittekö läpi monia eri vaihtoehtoja?

BioShockin tekeminen käsitti myös erittäin perinpohjaisen luonnosteluosuuden. Kävimme sen aikana läpi monia eri tyylejä, jotka heitimme lopulta roskakoriin. Emme ole koskaan tehneet mitään vastaavaa. Vietin lapsena paljon aikaa New Yorkissa ja itse asiassa olen työskennellyt myös Empire State Buildingissa. Ei ole vaikeaa ottaa vaikutteita paikallisesta arkkitehtuurista.

Tunnetteko tekevänne asiat toisin kuin muut pelistudiot? Näkyykö se peleissänne?

En tiedä, sillä olen työskennellyt vain Looking Glassilla ja Irrationalilla. Olemme onneksemme saaneet suuria vapauksia peliemme suunnitteluvaiheissa. Kuulen paljon kauhutarinoita kehittäjistä, joita julkaisijat pakottavat toimimaan tietyillä tavoilla. Emme ole oikeastaan koskaan kokeneet mitään sellaista. Suurimmassa osassa projekteistamme olemme saaneet täydellisen työrauhan.

porter_rush.jpg

BioShockin teemana vaikuttaa olevan kahden maailmankatsomuksellisen aatteen väliset ristiriidat. Onko maailman poliittinen tilanne inspiroinut teitä ratkaisuissanne?

Politiikka ei voi olla vaikuttamatta tällaisiin peleihin. Maailmassa näyttää olevan jatkuvaa kiistaa asioista, jotka liittyvät esimerkiksi uskontoon. Riidat syttyvät fundamentalistien ja ideologien välillä. Kun et pysty mukautumaan muuttuvaan todellisuuteen tai ideologiastasi tulee tärkeämpi kuin rakastamasi ihmiset, katastrofi on valmis. Juuri tästä BioShockissa on kyse.

Xbox 360:lle ja pc:lle ilmestyvän BioShockin julkaisupäivää ei ole vielä ilmoitettu.

pistol_fireball.jpg

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän DNEpasiip kuva
DNEpasiip

Kiitos tästä haastattelusta :) Hieman lyhyt mutta siltikin hyvin kiintoisa. Itse odotan suurella mielenkiinnolla tätä peliä ilmestyväksi.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Hyvää joulua!

Käyttäjän Zett0r kuva
Zett0r

Hyvältä kuullostaa.
Itse odotan tätä suurella mielenkiinnolla,ja kyllä tämä joskus pelihyllyltäni löytyy.

Käyttäjän Zett0r kuva
Zett0r

Lisään vielä sen verran,että grafiikka on upeaa mutta minusta tuo tuliefekti on vähän oudon näköinen.Toisaalta,peli on vielä kesken :S

Käyttäjän halofani kuva
halofani

Tuo peli tulee mun hyllyyn kun saan sen xbox360.Mä en voitanut veikauksen joulukalenterissa 5 euroa:(
No mun pitää säästä xbox360 ja ostaa vaikka tuo peli.

Käyttäjän himopelaaja kuva
himopelaaja

Toiseksi kiinnostavin peli tämä, Alan Waken jälkeen.

odotan innolla.

Käyttäjän Doinkki kuva
Doinkki

BioShock = :shock:

Katellaan kuinka lopulta käy. Iso peukku on täällä päässä pystyssä.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Vaikuttaa kyllä ERITTÄIN lupaavalta.

Käyttäjän OsKu kuva
OsKu

Pelkästään jo kuvat näyttävät upeilta. Itse pelikokemus tulee varmaankin olemaan jotain uskomatonta.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

"Lisään vielä sen verran,että grafiikka on upeaa mutta minusta tuo tuliefekti on vähän oudon näköinen.Toisaalta,peli on vielä kesken :S"

no kuva on still kuva etkä näe liekkiä animaatiossa.. videoiden perusteella pelissä on erittäin näyttävät tuli efektit. Ei siis todellakaan kannata tehdä lopullisia arvioita pelkästään still kuvien perusteella.