PlayStation 4 -pelaajat pääsevät pian osaksi hämmentävää kokeilua.

Konsolille juuri paljastettu indieprojekti Everything venyttää videopelien perinteisiä puitteita pitkälti ennennäkemättömällä tavalla. Ennalta määriteltyjen pelihahmojen sijasta pelaaja voi ohjastaa pelin nimen mukaisesti mitä tahansa maailmasta löytyy, ja valittavissa on tuhansia esineitä ja olentoja klemmareista itse aurinkoon. 

Pelin kulisseissa hyörii irlantilainen David OReilly, joka tunnetaan muun muassa parin vuoden takaisesta, niin ikään paljon keskustelua herättäneestä Mountain-vuorisimulaattoristaan. Miehen mukaan Everything on peli tietoisuudesta ja tavasta, jolla ihmiset jäsentelevät maailmaa ympärillään, mutta vision varsinainen toteutus on vielä jokseenkin hämärän peitossa.

– Sinun ja maailman välille ei tehdä eroa, tasot ja hahmot eivät eroa toisistaan. Kaikki asiat kokevat maailman ja vaikuttavat siihen eri tavoin, OReilly kertoo PlayStation Blogissa.

Everythingin filosofisiin teemoihin voi uppoutua jo alle liitetyn trailerin avulla.

Peliä kaavaillaan PlayStation 4:lle lähitulevaisuudessa, mutta se ei ole saanut määrättyä julkaisupäivää. Myös pc-julkaisu tulee seuraamaan perässä. 

Lähde: PlayStation Blog, PC Gamer

Lisää luettavaa