Kunnon haastaja Need for Speed -sarjalle / Uutiset / pelaaja.fi

Kunnon haastaja Need for Speed -sarjalle

2.03.2007 // Kirjoittanut: Riot
48

Maaliskuun Pelaaja-lehdessä tehdään tuttavuutta THQ:n ja Juice Gamesin Juiced 2: Hot Import Nights -ajopeliin, mutta käydään täälläkin lyhyesti läpi, mistä on kyse.

Kävimme tutustumassa peliin reilu kuukausi sitten sen tekijäryhmän Juice Gamesin luona Englannissa, mutta THQ esitteli pelinsä Gamers Day -tilaisuudessaan nyt myös kaikille medioille.

s15_tiburon_2.jpgs2000_8.jpg

Juiced 2 näyttää aluksi köyhän miehen Need for Speediltä, mutta totuus on jotakin ihan muuta. Pidän itse kovasti NFS-sarjasta, mutta Juiced 2 tuntuu tuovan kuvioihin jotakin uutta ja innostavaa.

Kustomointimahdollisuudet ovat huippuluokkaa. Eniten pisti silmään se, että esimerkiksi auton ulkokuoreen laitettavia tarroja voi sijoittaa lähes minne tahansa. Toinen näppärän näköinen juttu oli uusien osien ostaminen. Pelaaja näkee uuden osan ostaessaan autonsa röntgenkuvan kaltaisena läpivalaistuna "luurankona", josta näkee, mihin uusi osa sijoittuu ja minne kaikkialle se vaikuttaa. Siistiä!

Pelatessa Need for Speed Carbonia PS3:lla tai Xbox 360:llä tuntuu siltä, että peli voisi olla paremman näköinen, ellei tekijöiden olisi pitänyt ajatella myös PS2-versiota. Sanotaan mitä sanotaan, niin kyllä monet uuden sukupolven konsoleille optimoidut pelit tuntuvat vain PS2-pelin teräväpiirtoversiolta.

Juiced 2: HIN ilmestyy PS2:lle, PSP:lle ja DS:lle, mutta pelaamani Xbox 360 -versio tuntuu ja näyttää peliltä, joka on rakennettu alusta alkaen uudelle konsolille. Etenkin autot kiiltävine pintoineen ja yksityiskohtineen näyttävät uskomattoman hienoilta. En tosin nähnyt PS2-versiota.

Juiced 2:n radat sijoittuvat aitoihin kaupunkeihin, kuten Barcelonaan, Pariisiin ja Lontooseen. Valtaosa kisoista pelataan yöllä, mutta valikoimaan kuuluu muutama päivälläkin ajettava kisa.

s2000_11.jpg

Driftaaminen on tuunauskulttuurissa kova sana. Sain pelata Juiced 2:n drift-pelitilaa, jollaisia pelissä on useita. Välillä driftaillaan toisten kilpailijoiden kanssa ja välillä ajetaan yksin yrittäen tavoittaa vaadittu pistemäärä. Ajotuntuma oli hyvä, sillä auto tuntui mukavan painavalta. Driftaaminen Juiced 2:ssa tuntui selvästi paremmalta kuin Need for Speed Carbonin autoluistelu.

Juiced 2: Hot Import Nights ilmestyy syyskuussa PlayStation 3:lle, PlayStation 2:lle, PSP:lle, Xbox 360:lle, pc:lle ja DS:lle.

s2000_tiburon_2.jpgjk15.jpg

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Tuoppi kuva
Tuoppi

Hyvä haastaja, mutta kuitenkin kaikki ostaa mielummin tutun Need for Speedin.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

uusin nfs oli täysi pohjanoteeraus, toivottavasti tämä tuo jotain uutta ja parempaa kuin loppuunkulunut nfs sarja.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Jipii, tarroja autoon ja driftausta! Juuri mitä olen aina toivonut autopeliltä...NOT :(

Käyttäjän Waris kuva
Waris

Herätti peli aikalailla kiinnostusta kun kyseisen pelin artikkelin Pelaajasta luin. Olen itse ainakin jo hieman kyllästynyt NFS-sarjaan. Ja tykkään pelin grafiikka tyylistä, NFS:n hieman staattinen grafiikka alkaa jo kyllästyttää. Innolla odotan, että mitä pelistä tulee :P.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Radoilla kilvanajelut ovat syvältä. Liikenteen sekaan ja poliiseja karkuun, niin saadaan jännitystäkin ja yllättävyyttä peliin. Lisäksi kolarimallennus on tarransijoittelua huomattavasti tärkeämpi ominaisuus.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

"uusin nfs oli täysi pohjanoteeraus, toivottavasti tämä tuo jotain uutta ja parempaa kuin loppuunkulunut nfs sarja. "

Tämä kuulee aina kuin jotakin uutta julkaistaan -.-
Peli tulee PS2:lle, mutta ei Wiille? Mitä on tapahtunut?
Tuopin kanssa samaa mieltä.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

(himopelaaja)

Uusin niinfor speed oli aika huono. Sitä pelasin X0 vain hyvän grafiikan takia.

Käyttäjän Oliver kuva
Oliver

Eka Juiced oli ihan metsässä, joten sen suhteen on pelkkää paranettavaa. Toistaalta NFS:U:n linjakin tuntuu olevan vähän hakusessa, joten saumaa voisi olla, jos palikat osuvat kohdalleen.
Kevyttä pelihistoriaa tuntevat tietysti muistavat, että Juice Games -tiimin eka peli 'Lamborghini' kuoli Ragen myötä ja ekan Juicedinkin julkaisu myöhästyi reilusti Acclaimin konkurssin vuoksi.
Jotenkin vain pelkään, ettei tuo HIN-sponssi lupaa hyvää...

Käyttäjän Riot kuva
Riot

Oliver, eka Juiced herättää aika paljon puolesta ja vastaan fiiliksiä. Pelissä oli paljon hyviä juttuja, mutta toisaalta se oli todella hiomaton.

Juttelin eilen pelin tuottajan kanssa juuri tuosta Hot Import Nights -yhteistyöstä, eikä se tunnu peliin vaikuttavan erityisen negatiivisesti, vaan antaa sille näkyvyyttä HIN-tapahtumissa.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

"Tämä kuulee aina kuin jotakin uutta julkaistaan"

no eipä se uusin nfs oikeen mitään uutta ja ei ainakaan parempaa tuonut, takapakkia otettiin.