Kusipäähanhi teki sen! Untitled Goose Game on miljoonahitti / Uutiset / pelaaja.fi

Kusipäähanhi teki sen! Untitled Goose Game on miljoonahitti

31.12.2019 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
5
Untitled Goose Game, House House, Panic, miljoona

Loppuvuoden ajan indiepelimarkkinoita villinnyt Untitled Goose Game on nyt miljoonahitti. Pelin julkaisseen Panicin perustajäsen Cabel Sasser vahvisti Twitterissä, että myyntirajapyykki meni rikki viime viikolla noin kolme kuukautta pelin alkuperäisen julkaisun jälkeen.

Australialaisen House House -studion tekele tuotiin ensin syyskuussa Windows- ja Mac-koneille sekä Switchille, mistä se jatkoi vähitellen PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle joulukuun 17. päivä alkaen Game Pass -tuen kera (Suomen PlayStation Storeen se saapuu 3. tammikuuta). Peli on eräänlainen pulmahiippailupeli, jossa ohjaksiin saadaan ihmisiä mitä erilaisimmilla tavoilla terrorisoiva hanhi.

Peli-idean samaistuttavuus on ollut kaikessa yksinkertaisuudessaan selvästi Untitled Goose Gamen suurimpia vahvuuksia. Pelaamisen ulkopuolella se on kasvanut aiemmin jo käytännössä omaksi pieneksi nettimeemikseen.

Untitled Bruce Wayne from r/untitledgoosegame

Untitled Goose Game on ollut järjestyksessään toinen House Housen peli. Debyyttinsä se teki vuonna 2016 astetta karmivammalla Push Me Pull Youlla.

Lähde: Cabel (Twitter)

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän kansleri kuva
kansleri

Onko kellään tietoa mikä tilanne PS4 puolella...? Yritin ennen joulua ostaa pelin mutta hinta/osto ikonia ei pelin PS Store sivulla ollut, enkä siis päässyt ostohommiin. Olen sittemmin käynyt uudelleen katsomassa, mutta enää ei löydy koko peliä, ainakaan omasta PS Storesta.

Käyttäjän Riepu kuva
Riepu
Lainaus kansleri

Onko kellään tietoa mikä tilanne PS4 puolella...? Yritin ennen joulua ostaa pelin mutta hinta/osto ikonia ei pelin PS Store sivulla ollut, enkä siis päässyt ostohommiin. Olen sittemmin käynyt uudelleen katsomassa, mutta enää ei löydy koko peliä, ainakaan omasta PS Storesta.

Mielenkiintoinen havainto. Näyttää melkein siltä, että kyseessä on taas yksi peli, joka on hypännyt Pleikkarilla muutaman eurooppalaismaan yli ainakin toistaiseksi. Briteistä ja Saksastahan tuo löytyy, mutta ei esimerkiksi myöskään ilmeisesti Ruotsista.

EDIT: Pohjoismaihin tulossa 3. tammikuuta joulusäätöjen vuoksi.

Käyttäjän Teräskäsine kuva
Teräskäsine

Tämä pitäisi ladata, vaikuttaa tosi hauskalta ja tuoreelta peli-idealta.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Game Pass for the win. Siellähän tuo oli ja pelattu on. Varsin hauska peli mutta turhan lyhyt ja kertakäyttöinen. Lisää kenttiä vain sopivaan hintaan niin ostoon menisi.

Käyttäjän kansleri kuva
kansleri
Lainaus Riepu

[quote="kansleri"]Onko kellään tietoa mikä tilanne PS4 puolella...? Yritin ennen joulua ostaa pelin mutta hinta/osto ikonia ei pelin PS Store sivulla ollut, enkä siis päässyt ostohommiin. Olen sittemmin käynyt uudelleen katsomassa, mutta enää ei löydy koko peliä, ainakaan omasta PS Storesta.[/quote]Mielenkiintoinen havainto. Näyttää melkein siltä, että kyseessä on taas yksi peli, joka on hypännyt Pleikkarilla muutaman eurooppalaismaan yli ainakin toistaiseksi. Briteistä ja Saksastahan tuo löytyy, mutta ei esimerkiksi myöskään ilmeisesti Ruotsista.

EDIT: [url="https://twitter.com/house_house_/status/1209037176094306305?s=21"][b]Pohjoismaihin tulossa 3. tammikuuta[/b][/url] joulusäätöjen vuoksi.

Cheers!