Kuuden vuoden epämääräinen odotus päättyy: Cube World julkaistaan loppuvuodesta / Uutiset / pelaaja.fi

Kuuden vuoden epämääräinen odotus päättyy: Cube World julkaistaan loppuvuodesta

8.09.2019 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
1
Cube World, Wolfram von Funck, Picroma, syksy, Minecraft. syksy, 2019

Kuusi vuotta sitten alpha-version saanut mutta lopulta vain yhden päivityksen vastaanottanut Cube World vaikuttaisi olevan sittenkin valmistumassa. Pelin luonut Wolfram von Funck ilmoitti yllättäen tällä viikolla Twitter-tilillään, että hän pyrkii saamaan aikoinaan kovastikin huomiota keränneen vokselipohjaisen toimintaroolipelin Steamiin syys-lokakuun aikana.

Hieman ilmoituksena jälkeen von Funck julkaisi pitkästä aikaa uuden kirjoituksen kehitysblogissaan, jossa hän avasi tarinaa Cube Worldia ympäröineen hiljaisuuden takana. Hänen mukaansa Cube Worldin alpha-version tuominen yleisön eteen oli hänelle suuri hetki, sillä hän oli unelmoinut pelien kehittämisestä lapsesta asti. Kun alpha-versio tuotiin kuitenkin saataville, joutui von Funck peleineen palvelunestohyökkäyksen kohteeksi, mikä kokemuksena ajoi tämän lopulta painimaan ahdistuksen ja masennuksen kanssa. 

– Viimeisinä vuosina eteen tuli useita hetkiä, jolloin pohdin päivityksen julkaisemista, mutta jokainen kerta pelkäsin, ettei se olisi tarpeeksi. Olen myös eräänlainen perfektionisti ja se ajoi minut tekemään uusiksi monia asioita useaan otteeseen. Versio, jota olen nyt julkaisemassa, on periaatteessa Cube World 2.0. Minulla on vielä asioita, joita haluaisin lisätä siihen tulevaisuudessa, mutta uskon tämän version olevan jo hauska, von Funck kertoo.

Päivityksien puuttumisesta huolimatta von Funck on julkaissut viimeisinä vuosina sosiaalisessa mediassa satunnaisesti Cube World -kuvamateriaalia asioista, joiden kanssa hän milloinkin näperrellyt. Viimeisin julkaisu oli oheinen elokuun lopussa paljasttetu video, jossa esiteltiin pelin maagihahmoluokan ominaisuuksia.

Kehittäjä lupaa, että Steam-version saapuessa kaikki alpha-version aiemmin hankkineet tulevat saamaan koodin pelistä ilmaiseksi. Julkaisuilmoituksen myötä pelille onkin avattu uusi Steam-tuotesivunsa.

Lähde: Wollay's BlogWolfram von Funck (Twitter)

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän SinnGamer kuva
SinnGamer

Melkoinen kelmi tämä kehittäjä. Musiikit varastettu Zeldoista, idea kopioitu Minecraftistä, hahmon liikeanimointi kopioitu röyhkeästi Kirby peleistä, leijumisia myöten. Sällillä ei ole mitään omaa pelissä kuin mälli.

Nostoja