Silent Hill-luoja Keiichiro Toyaman uutta kauhupeliä kehitetään yhteistyössä ”tunnetun japanilaistekijän” kanssa, tuore haastattelu paljastaa. Toyama ei kuitenkaan tarkentanut vielä, kuka kuuluisuus saattaisi olla kyseessä.

– Kehitys on tietenkin alkutekijöissään, joten puhuttavaa ei vielä ole paljoa. Tarkoituksena olisi kuitenkin luoda peli, josta voisi nauttia mahdollisimman laaja yleisö. Pelin sijoittuu aasialaisiin kaupunkeihin, ja voin myös kertoa, että paiskimme kovasti töitä tehdäksemme yhteistyötä Japanissa varsin kuuluisan tekijän kanssa, Toyama sanaili Al Hubin haastattelussa.

Myös Siren– ja Gravity Rush-pelejä luomassa olleen Toyaman ja tämän uuden Bokeh Games Studion uutuuskauhupeli on pompahtanut otsikoihin jo jokusen kerran viime kuukausina. Studion perustamisesta ilmoitettiin joulukuussa, kun Toyama sekä joukko muita avainkehittäjiä poistui Sonyn Japan Studion riveistä.

Huhut ja spekulaatiot ovat muutoinkin käyneet kuumana japanilaisessa kauhupeliskenessä. Juurikin SIlent Hill -sarjan paluusta on viime aikoina huhuiltu jo useampaan otteeseen, kun vahvistamattomien raporttien mukaan Konami olisi ulkoistanut kauhusarjan kehityksen huomattavan japanilaiskehittäjän käsiin.

Vettä myllyyn on lisännyt sekin, että Silent Hill -sarjankin säveltäjänä tunnetuksi tullut Akira Yamaoka kiusoitteli ”pelaajien toivomasta” projektistaan. Tässä vaiheessa ei kuitenkaan ole minkäänlaista varmuutta, onko mainituilla tapauksilla lopulta minkäänlaista tekemistä keskenään. Ennen virallisempia julkistuksia lankojen yhteenpunominen onkin puhtaasti ennenaikaista spekuloinita.

Varmaa kuitenkin on, että ainakin Toyaman ja Bokeh Game Studiosin useammille pelialustoille työstetyn projektin tähdätään valmistuvan aikaisintaan vuoden 2023 aikana.

Lähde: VGC, Al Hub

Lisää luettavaa