Kuuma 2D-mätkintä ei pääty – Persona 4 Arena Ultimax Eurooppaan / Uutiset / pelaaja.fi

Kuuma 2D-mätkintä ei pääty – Persona 4 Arena Ultimax Eurooppaan

19.09.2014 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
6

Arc System Worksin ja Atlusin uusin mätkintäpeli Persona 4 Arena Ultimax on saapumassa Eurooppaan. Pelin on tuomassa vanhalla mantereella Xbox 360:lle ja PlayStation 3:lle Atlusin emoyhtiö Sega.

Segan mukaan peli saataisiin Eurooppaan vielä tulevan marraskuun aikana niin fyysisessä kuin digitaalisessakin kuosissa. Japanissa peliä on pelattu konsoleilla aina viime elokuusta alkaen, kun taas Pohjois-Amerikassa se tullaan julkaisemaan syyskuun lopulla.

Persona 4 Arena Ultimax on eräänlainen jatko-osa Persona 4 Arena -mätkinnälle. Ultimax ei erityisemmin uudista alkuperäisessä pelissä jo tavattujen taistelujärjestelmien toiminnallisuutta, mutta se on lisäämässä mukaan kuitenkin kourallisen uusia hahmoja sekä hieman tarinasisältöäkin. Pelitilatarjontaakin on Ultimaxissa hieman päivitetty.

Alkuperäisen Persona 4 Arenan julkaisusta vastasi Euroopassa viime vuonna Zen United. Julkaisu oli erittäin ongelmallinen, sillä peli saatiin täällä kauppoihin lähemmäs vuoden viiveellä Yhdysvaltoihin nähden. Tuskalliseksi odotuksen teki myös se, että alkuperäinen Persona 4 Arena oli aluelukittu niin Xbox 360:llä kuin PlayStation 3:llakin.

Lähde: Sega

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Kukko kuva
Kukko

Tätä länsimaalaiset pelaajat tarvitsee: lisää japsi-paskaa!!!

Käyttäjän zappah kuva
zappah
Lainaus käyttäjältä BlueShell

--on se huvittavaa jos pelin voi tuomita "paskaksi" vain siitä syystä, että se on tietystä maasta kotoisin.

En nyt puolustele tuota ensimmäistä varsin kärkevää kommenttia mutta itse kyllä tunnen oman pelimakuni ja nimenomaan hyvin yleisesti japsipelit ovat makuuni aikamoista kuraa. Jo pelkät trailerit yleensä aiheuttaa pienoisia oksennusrefleksejä.

En kuitenkaan sano ettei tuo voisi olla mainio peli jos sellaisesta genrestä ja tyylistä tykkää mutta itselleni asia siis on näin. Kärjistetysti voisin melkein sanoa että minulle ei Japani yleensä tarjoa itseä kiinnostavia pelikokemuksia. Mikä tämän saman haluaisin sanoa Kukon tyyliin, niin kyllä siitä aika ikävän ja kärjistetyn lauseen saisi aikaiseksi.

Käyttäjän Kukko kuva
Kukko

Korjatakseni väärinkäsityksiä, kärjistetyllä kommentillani tarkoitin lähinnä selvästi japanilaisille suunnattuja pelejä. Japanista tulee, ainakin omasta mielestäni, hyviäkin pelejä. Muun muassa Metal Gearit, Resident Evilit, Tekkenit, Dark Soulsit muutaman mainitakseni. Street Fighter 2 löi aikanaan itsensä lännessä läpi ja nyt ne on ruvennu puskemaan länteen enemmän, varsinkin Street Fighterin uuden tulemisen jälkeen, 2D-mätkintöjä jotka voisi jättää sinne pienelle saarelle. Samalla tavalla tulee Final Fantasyn klooneja joka tuutista. Onhan niitä mukava kaveri porukassa pähkäillä, varsinkin isompia pomo taistoja, miten ko. pomo voitetaan, mutta itseäni ei paljoo kiinnosta yksinään niitä hakata. Samalla tavalla japanilaiset saattavat aatella uuden CoDin julkaisun alla: Lisää jenkki-paskaa. Väärälle kohdeyleisölle tehty peli väärällä mantereella, joten aikaisempi mielipiteeni pitää.

Käyttäjän BlueShell kuva
BlueShell

On se huvittavaa jos pelin voi tuomita "paskaksi" vain siitä syystä, että se on tietystä maasta kotoisin.

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax
Lainaus käyttäjältä Kukko

Tätä länsimaalaiset pelaajat tarvitsee: lisää japsi-paskaa!!!

Ei se varmaan tule sinua haittaamaan jos se jollekin toiselle on valintana. Eikä myöskään ole poissa minkään pelin kehityksestä joka sinua kiinnostaisi ja helpottaa kummasti pelin hommaamista niillä jotka sen haluavat ettei tarvitse toiselta puolelta maailmaa tilata eikä sitten ymmärrä teksteistä mitään ja hyvässä lykyssä tarvi tilata toista konsolia aluelukitusten takia.

Lainaus käyttäjältä Kukko

Samalla tavalla tulee Final Fantasyn klooneja joka tuutista. Onhan niitä mukava kaveri porukassa pähkäillä, varsinkin isompia pomo taistoja, miten ko. pomo voitetaan, mutta itseäni ei paljoo kiinnosta yksinään niitä hakata. Samalla tavalla japanilaiset saattavat aatella uuden CoDin julkaisun alla: Lisää jenkki-paskaa. Väärälle kohdeyleisölle tehty peli väärällä mantereella, joten aikaisempi mielipiteeni pitää.

En tiedä otitko FF:n vain esimerkkinä koska se on isoin japanilainen AAAAAA-peli, mutta tulee sieltä japanista paljon muutakin kuin pelkkiä JRPG pelejä. Tosin jos tuollainen on länsimaalaisen stereotypiä, niin ei olisi mikään ihmekään että japanissa miettisivät länsimaalaisia pelejä CODeina :P

Persona sarjahan on hyvinkin suosittu myös lännessä. Digiaikakautena myös hieman ihmettelen että miksei näitä marginaaliryhmällä suunniteltuja pelejä julkaista jopa enemmän, antaisi enemmän valikoimaa ja vaihtelua pelitarjontaan eikä digiversioissa tarvitse huolehtia niin paljon myynneistä ja voi jopa pitää hinnan alempana.

Käyttäjän BlueShell kuva
BlueShell
Lainaus "Kukko

Korjatakseni väärinkäsityksiä, kärjistetyllä kommentillani tarkoitin lähinnä selvästi japanilaisille suunnattuja pelejä

Okei, tämä selvensi hieman. Mutta tällaisillekin peleille (pelisarjat kuten Persona, Disgaea jne) on länsimaissa oma niche-yleisönsä, joka lienee silti riittävän suuri että pelien julkaiseminen kannattaa, ainakin näitä tuntuu yhä eurooppaan ja jenkkeihin rantautuvan. Niiden tuominen tänne asti ei ole sinulta pois, ja niillä on oma innokas kohderyhmänsä, vaikka itse et siihen kuulukkaan.

Lainaus käyttäjältä zappah

En nyt puolustele tuota ensimmäistä varsin kärkevää kommenttia mutta itse kyllä tunnen oman pelimakuni ja nimenomaan hyvin yleisesti japsipelit ovat makuuni aikamoista kuraa. .

Mielipiteensä kullakin. Itse en ainakaan pystyisi lokeroimaan minkään maan koko pelituotantoa yhteen mielipiteeseen. Esim. Japanista kun tulee sekä loistavia että huonoja pelejä. Tämä johtuu siitä että Japanista tulee valtava määrä täysin erilaisia teoksia. Tyylisuuntia löytyy Super Mariosta Silent Hilliin ja kaikkea mitä sen välille voi keksiä. Tietysti toinen juttu on jos on aina ollut FPS tai RTS-fani, nämä kaksi genreä kun ovat aika poissaolevia tuolla suunnalla. Vastaavasti genre kuten mätkintä on suuresti japanilaisen edustuksen varassa, ainoastaan pari poikkeusta kuten Mortal Kombat löytyy lännestä, mutta aika harvalukuisia ne ovat.

Tarkoitukseni ei ole puolustella Japania sen enempää kuin mitään muutakaan maata. Minusta ihan yhtä kapeakatseista olisi sanoa "kaikki amerikkalaiset pelit ovat roskaa", koska ihan yhtä lailla sieltäkin tulee sekä hyvää että huonoa tavaraa. Lopulta ihan yksittäiset ihmiset näitä pelejä tekevät.

Nostoja