Kuuma mecha-mekaanikko ajaa tasa-arvoa

Naispuolinen työntekijä päätti näyttää ovelalla tavalla miespuoliselle pomolleen, miltä pelistudion seinällä komeileva pin-up -juliste puolialastomasta naishahmosta hänen silmissään näytti.

15.5.2013 10:18

Kun yhä useammat naiset liittyvät miesvoittoiseen peliteollisuuteen, työntekijöiden tasa-arvo ja naispuolisten työntekijöiden kohtelu nousee jatkuvasti uutisiin. Mecha-räiskintä Hawkenin tuottaneessa Meteor Entertainment -studiossa piiloseksismiä nousi vastustamaan juliste, joka esittää lihaksikasta chippendales-mekaanikkoa.

Meteorin naispuolinen pelintekijä kertoo, kuinka häntä ärsytti muuten edistyksellisen studion etuovelle ripustettu pin up -juliste puolialastomasta naispuolisesta mecha-mekaanikosta. Yhtiön pääjohtajan Mark Longin rakastamasta julisteesta ei päässyt eroonkaan, joten studion taiteilija Sam Kirk teki naisen pyynnöstä vastaavan julisteen lihaksikkaasta machoinsinööristä ja ripusti sen studion seinälle. Tarinalla on jopa onnellinen loppu, sillä Meteorin pomo totesi arvostavansa tapaa, jolla tyytymättömyys tuotiin hänen tietoonsa ja sanoi myös tapauksen antaneen hänelle ajattelemisen aihetta. Kummatkin julisteet jätettiin studion seinälle.

Pelien ja pelimaailman piiloseksismi on moniulotteinen asia, mutta tässä nimenomaisessa tapauksessa naistyöntekijä halusi yksinkertaisesti tuoda esille, miltä puolialastomat poseeraavat naishahmot näyttävät heidän silmissään, ja miksi heistä on kiusallista nähdä niitä näytillä työpaikallaan.

Tarinasta voi lukea lisää Hawkeye Initiative -sivustolla, joka on erikoistunut sarjakuva-alan huomaamattoman seksismin paljastamiseen: amatööripiirtäjät korvaavat siellä sarjakuvien naispuoliset supersankarit samaan tapaan poseeraavilla Hawkeye-hahmoilla. Kun miehistä silmää hämäävät kurvit on poistettu, on helppo huomata, että useimmilla ammattipiirtäjillä on suuria vaikeuksia hahmottaa ihmiskehon anatomiaa.

Lähde: Hawkeye Initiative, Kotaku

Lisää luettavaa