Kuusivuotias scifiseikkailu laajenee yllättäen ensimmäistä kertaa – Axiom Verge saa oman Randomizer-tilansa / Uutiset / pelaaja.fi

Kuusivuotias scifiseikkailu laajenee yllättäen ensimmäistä kertaa – Axiom Verge saa oman Randomizer-tilansa

17.01.2021 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
1
speedrun, pikapelaaminen, Axiom verge, Randomizer, Thomas Happ, Metroid

Jatko-osan tänä vuonna saava Axiom Verge on nyt myös laajentumassa ensimmäistä kertaa lähes kuusivuotisen elinkaarensa aikana. Tämä tapahtuu ilmaisella Randomizer-tilalla, joka on jo saatavilla pelin pc-versioon beta-version merkeissä.

Randomizer-tila mahdollistaa Metroid-henkisen Axiom Vergen pelaamisen läpi uudelleen niin, että pelissä hankittavien esineiden löytöpaikat sekoitetaan melko satunnaisesti keskenään. Tila toki kiinnittää sekoittamisen yhteydessä aina huomiota siihen, että peli yhä myös läpäistävissä esineiden uudelleensijoittun jälkeenkin.

Tilaa voi pelata kolmen eri variaation muodossa, joissa Beginner on tarkoitettu pelin suoraviivaisemmin tunteville. Advanced- ja Masochist-variaatiot ottavat sen sijaan  sekoitustoimissaan huomioon pikapelaajien käytössä olevat kikat. Näistä Masochist on jopa niin erityislaatuinen, että tällä hetkellä maailmassa vain noin neljän pelaajan tiedetään varmasti osaavan sen läpäisyyn vaadittavat kikat.

Randomizer-tilan takana onkin joukko pikapelaamisyhteisön jäseniä. Tila sai alkunsa ensin modina, mutta Axiom Vergen kehittäneen Thomas Happin tuella se on nyt tulossa viralliseksi osaksi peliä.

Tarkoituksena Randomizer olisi tuoda myös konsoleille virallisesti pian, kunhan sen toimintaa on saatu vielä hiottua tarpeeksi. Suunnitelmissa kehittäjillä olisi tulevaisuutta varten myös lisätä muutamia lisäominaisuuksia, kuten mahdollisuuden antaa Twitch-chatin vuorovaikuttaa pelin kanssa.

Randomizerin betaversioon pääsee käsiksi Epic Games Storessa pyörittämällä pelin omistajien kirjastoon suoraan erillisenä lisättyä Axiom Vergen beta-versiota. Steamissa puolestaan beta-versio löytyy menemällä pelin Steam-asetuksiin oman pelikirjaston kautta ja löytämällä sieltä Betas-välilehden.

Lähde: Axiom verge (kotisivu)

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Paladin777 kuva
Paladin777

Pari kertaa pelannut tämän läpi ja edelleen suosikki retro metroidvania. Ihan loistava peli, loistavalla musiikilla. Suosittelen hankkimaan ykkösosan kakkosta odotellessa.

Nostoja