Kymmenvuotias Saints Row 2 saa elvytysruiskeen Steamissä / Uutiset / pelaaja.fi

Kymmenvuotias Saints Row 2 saa elvytysruiskeen Steamissä

16.10.2019 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
5
Saints Row 2, pc, Volition, CD Projekt,

Kymmenen vuoden takaisen Saints Row 2:n pitäisi rullata pian vaivatta moderneilla pc-koneilla ilman tarvetta modauksille. Sarjaa hallinnoiva Volition kertoo saaneensa käsiinsä pc-version pitkään hukassa olleen lähdekoodin ja lupaa nyt työstää sitä varten isoa päivitystä.

Päivityksellä Volition ottaa käsittelyyn niin pelin suorituskyvyn kuin kaatuilun ja palauttaa takaisin mahdollisuuden verkkoyhteistyölle ja moninpelille Steamworksin avulla. Mukana saadaan pari kappaletta vain konsoleilla nähtyjä lisäsisältöpaketteja, jotka lisäsivät siihen aikoinaan muun muassa tarinatehtäviä.

Kolmisen kuukautta konsoliversioita myöhemmin aikoinaan ilmestynyt Saints Row 2:n pc-versio ei ollut Volitionin käsialaa, vaan työn hoiti CD Projektiin kuuluva lokalisointiosasto, mikä itsessään johti jo ongelmiin pelin lähdekoodin kanssa. Asian suhteen ei auttanut myöskään kaikki se sekasorto, minkä pelin julkaisijana toimineen THQ:n konkurssi aiheutti vuosia myöhemmin.

Sainst Row'n ja Volitionin omistaa nykyisin Deep Silver. Yhtiö onkin vahvistanut, että uusi sarja osa on parhaillaan työn alla.

Lähde: Rock Paper Shotgun

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Augustus kuva
Augustus

Ja GOG versio pysyy rikkinäisenä?

Käyttäjän Riepu kuva
Riepu
Lainaus Augustus

Ja GOG versio pysyy rikkinäisenä?

Aloittavat ainakin Steam-versioon keskittyen. Lupauksia muista ei vielä ole.

Käyttäjän Carpathian kuva
Carpathian

Oho, nuo lisäreiden tulot pc:lle yllätti. Piti aikoinaan hommata ne konsolille, mutta xbox sanoi sopimuksen irti ja siihen se sitte jäikin. Täytyy kyllä tällä kerraa pelata nuo. Ei olla taidettu missään sanoa julkaistaanko lisärit ilmaisena päivityksenä vai joutuuko lompsan kaivaa esiin?

Edit: pienellä kaivelulla se selviskin että lisärit julkaistaan ilmaiseksi päivityksen mukana

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski
Lainaus Augustus

Ja GOG versio pysyy rikkinäisenä?

Ainakaan nettimoninpelin osalta tuskin saadaan heti korjauksia, koska nimenomaisesti sanovat sen palauttamiseen käytettävän Steamworksia. En tiedä onko mitään varsinaista estettä tuoda muita korjauksia silti myös GOG-versioon.

Käyttäjän Brutal1ty kuva
Brutal1ty

Saints Row 2 oli kyllä fantastinen peli, siinä on edelleen ominaisuuksia joita ei olla nähty sarjan jälkimmäisissä osissa, kuten kyky poimia liikennemerkki tai paloposti lyömäaseeksi. Todellakin lisäsisällön puuttuminen oli törkeä juttu pelin PC-version kanssa, mutta onneksi Volitionilla on jonknlaista ammattiylpeyttä palata pelin pariin ja korjata se. Tätä ei tapahtdu kovin usein, joten aploodit siitä. 👏