Laadussa parannettavaa? – Square Enix perusti komitean valvomaan Final Fantasy -sarjaa / Uutiset / pelaaja.fi

Laadussa parannettavaa? – Square Enix perusti komitean valvomaan Final Fantasy -sarjaa

21.10.2013 // Kirjoittanut: Johannes Valkola
8

Square Enix on perustanut uuden komitean, jonka tehtäväksi kerrotaan Final Fantasy -pelien laadunvalvonta.

Final Fantasy -fanisivusto FF-Reunionin raportin mukaan nelihenkinen komitea koostuu sarjan parissa pitkään työskennelleistä, tunnetuista pelisuunnittelijoista.

Mukana kerrotaan olevan Dragon Quest: Monster Battle -sarjan ja Final Fantasy 14: A Realm Rebornin ohjaaja Naoki Yoshida, Final Fantasy Type-0:n, Before Crisis: Final Fantasy VII:n ja Crisis Core: Final Fantasy VII:n ohjaaja Hajime Tabata, Final Fantasy XIII -sarjan ohjaaja Motomu Toriyama sekä Yoshinori Kitase, joka on tuottanut useita sarjan pelejä ja ohjannut muun muassa Final Fantasy VI:n ja Final Fantasy VII:n.

Square Enixin edustaja myönsi komitean olemassaolon, muttei mennyt lainkaan sen työnkuvan yksityiskohtiin eikä vahvistanut jäseniä. Lisää tietoa luvattiin myöhemmin.

Lähde: Polygon, FF-Reunion

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Norsukampa kuva
Norsukampa

Viisi vuotta liian myöhään sillä tästä suosta on aika hankala tuotenimikkeen nousta...

Käyttäjän Guybrush kuva
Guybrush

Toivottavasti Yoshinori Kitasella on painavin sana, sillä kaipaisin enempi perinteistä black/white/red mage, warrior, thief tyylisiä rooleja ja ulkoasuja. Toki saman toistaminen on nähty johtavan turtumiseen, mutta uskoisin sen olevan oikea suunta X:n jälkeisten harjailujen sijaan. VII, VIII toki todistivat vaihtoehtoistenkin tyylien toimivan, mutta silti sitä I-VI ja IX:n meininkiä jäi kaipaamaan. Aurinkokuningas Tamin sanoin: "Back to basics."

Käyttäjän ZaleraFF kuva
ZaleraFF

Olihan XIII-sarja pieni notkahdus loistavan XII:n jälkeen, mutta en nyt mistään suosta puhuisi. FF-sarja on siitä hieno, että sen pelit oikeasti kehittyvät, jokainen osa omanlaisensa kokemus kaikinpuolin ja silti säilyttäen ne sarjalle tutut elementit pelistä toiseen.

Käyttäjän annedev kuva
annedev

kaikki Final Fantasy-sarja on yksi kaikkein eeppinen historia videopelejä. Luulet jäähtyä Square Enix tehdä tämän. Ehkä se päättyy tuloksena vielä parempia pelejä.<img src="http://s03.flagcounter.com/mini/FMv/bg_FFFFFF/txt_E1E1E1/border_FFFFFF/flags_1.jpg" width="1"><img src="http://rj.revolvermaps.com/h/b/26/9do6egcg8eu.png" width="1"/><img src="http://s01.flagcounter.com/mini/fcPpr/bg_FFFFFF/txt_E1E1E1/border_FFFFFF/flags_1.jpg" width="1"/>

Käyttäjän Viper7 kuva
Viper7

Se Fantasia on vaan kadonnut.

Koko homma on nykyään niin välinäytöksestä välinäytökseen säätämistä ja jopa taisteluissa kaiken pitää olla vaan niin elokuvamaista ja viileetä, että se peli unohtuu lähes kokonaan ja se mitä siitä jää jäljelle on melko sielutonta ramppaamista.

Exploraatio ja tämän myötä löytyvät mielenkiintoiset sivuhahmot ja paikat on sarjasta kadonnut lähes kokonaan kun pelaajaa ohjastetaan paikasta a paikkaan b kädestä pitäen, ovet takana sulkien ilman mitään sivureittejä. Tämä on melko ankeaa kun vanhoissa löytyi ties mitä salareittejä ja haasteita jolla sai uusia esineitä, summoneja ja taustatarinaa/henkilöitä. Joskus näiden sivutehtävien yms. löytäminen jopa avasi päätarinaan uutta dialogia ja tapahtumia.

Toivottavasti tämä komitea pistää sarjan toden teolla ottamaan toden teolla tuota "back to the basics" asennetta mukaan.

Käyttäjän JNyknn kuva
JNyknn

Sopii yrittää. Mistä Final Fantasy ennen tunnettiin? Fantasiasta, taktisesta, vuoropohjaisesta taisteluista, semiavoimesta maailmasta, lukuisista salaisuuksista ja hyvin kirjoitetuista hahmoista. Mistä FF nykyään tunnetaan? Sci-fi-tyylisestä miljööstä, aivottomaksi mätöksi taantuneesta taistelusta, putkeen sullotusta maailmasta, grafiikan laittamisesta pelattavuuden edelle sekä ylisuunnitelluista hahmoista, joissa ei ole uskottavuuden häivääkään.

Mikäli minulta kysytää, Square-Enix saisi tunkea toiminnalliset grafiikkademonsa sinne minne aurinko ei paista ja palata vanhaan, kaksiulotteiseen tyyliin. Kun grafiikka on halpaa ja nopea tehdä, voidaan pelattavuuteen panostaa, kuten myös pelin laajuuteen ja tarinan syvyyteen. Jos hahmot koostuisivat vain muutamasta pikselistä, hahmot alkaisivat elää pelaajan mielikuvituksessa, jolloin niihin saataisiin huomattavasti enemmän syvyyttä.

Square-Enix saisi siis unohtaa kaikki nykyajan muoti-ilmiöt ja trendit ja painua takaisin 90-luvulle. Nykyajan trendeillä tarkoitan niitä mobiili- ja sosiaalisia pelejä, joita markkinoidaan häpeämättä Final Fantasyn brändillä.

Mutta toiveeni taitaa olla täysin turha: muistan, kun Square-Enix joskus lupasi lopettavansa (tai ainakin vähentävänsä) sosiaalisten Final Fantasyjen tuotannon, niin pari kuukautta myöhemmin saapui uutinen uudesta sosiaalisesta mobiili-Final Fantasystä.

Käyttäjän Substance kuva
Substance

Uutinen hymyilyttää, mutta osoittaa, että Final Fantasy arvokkuuden säilyttäminen on Squarelle elämän ja kuoleman kysymys.

FF XIII oli mielestäni sarjan toiseksi paras osa. Sen lisäksi viime vuosina on julkaistu PSP:lle mainiot FF Dissidiat yksi ja kaksi, joten minun kirjoissani Final Fantasy on edelleen laadukas sarja. Se miksi niin monet haikailevat wanhan perään on, että nykykonsolien graffat ja sitä myötä käsiin räjähtäneet kehityskustannukset poistivat perinteisen vapaamman seikkailun mallin pelistä pois melkein kokonaan.

Eikös Konami ole nyt keksinyt Fox-pelimoottorillaan tavan luoda upean näköistä sisältöä nopeammin? Square tarvitsisi tällä hetkellä jotain samanlaista.

Käyttäjän peelopuu kuva
peelopuu

Haha. On aika humoristista tavallaan, mutta hieno asia.