Laaja raportti Wiin julkaisusta New Yorkissa / Uutiset / pelaaja.fi

Laaja raportti Wiin julkaisusta New Yorkissa

19.11.2006 // Kirjoittanut: Pelaaja_Ossi
82

Nintendon uusi Wii-kotikonsoli julkaistiin New Yorkissa reilut kuusi tuntia sitten. Keskustan Times Square täyttyi myöhäisillan aikana innokkaista jonottajista ja poliisipartioista. Toys 'R Usin järjestämä 24 tunnin juhlatilaisuus sujui kaiken kaikkiaan paljon paremmin kuin esimerkiksi PlayStation 3:n debyytti.

Suurin osa jonottajista ei joutunut saapumaan paikalle lähellekään niin aikaisin kuin Sonyn konsolin halunneet perjantaina. Toys 'R Usin mukaan heillä oli varastossa 4000 konsolia ja jonossa noin 3000 pelaajaa. Puolitoista tuntia ennen Wiin julkaisua paikalle saapui henkilö, joka tarjosi jonottajille PS3:a älyttömään 5000 dollarin hintaan. Kun konsoli ei mennyt kaupaksi, hän tunnusti "vain yrittäneensä nopeuttaa jonottajien odotusta".

Times Square2.jpg

Jonottajat kuluttivat aikaa muun muassa pelaamalla Nintendo DS:ää ja katsomalla elokuvia kannettavilla dvd-soittimilla. Nintendo oli tuonut kaduille myös muutaman pelattavan Wiin, joilla pääsi testaamaan Wii Sportsia ja Excite Truckia. Pitkä odotus sisälsi paljon hauskaa toimintaa: esimerkiksi ryhmä ihmisiä käveli jatkuvasti jonon vierellä jakaen odottajille kahvia. Ryhmä ei ollut sanojensa mukaan Nintendon palkkaama.

Yleisöä viihdyttivät myös dj:t ja tanssijat. Nintendon henkilökunta kävi välillä heittelemässä muun muassa pipoja riehakkaaseen väkijoukkoon. Myös itse Reggie Fils-Aime kävi toivottamassa pelaajat tervetulleeksi ja kertomassa viimeisimmät tiedot Wiin saatavuudesta.

Vain vartti ennen julkaisua tapahtuma sai oudon käänteen, kun pari nuorta tyttöä päätti alkaa viihdyttää yleisöä kerrostalon ikkunoista. Juuri ennen tätä Nintendo oli pyytänyt väkeä hiljentymään kaupungin poliisiyksikön määräyksestä. Pian joku soitti poliisit paikalle, koska tytöt olivat hänen mukaansa alaikäisiä. Viihdyttäjiä ei kuitenkaan jostain syystä löydetty ja katseet kääneettiin jälleen konsolin julkaisuun.

Times Square3.jpg

Jonottajat pääsivät sisälle myymälään kaksi minuuttia ennen keskiyötä. Fils-Aime oli ojentamassa ensimmäisiä koneita ostajilleen. Kun ensimmäinen Wii oli myyty, väkijoukko puhkesi suosionosoituksiin ja huutamaan:"Wii!" Turistit olivat selvästi ymmällään tapahtumasta.

Osa pelaajista ei tiennyt Toys 'R Usin hyvästä konsolitilanteesta. Sen takia monet jonottavat vielä tälläkin hetkellä Rockefeller Plazan edustalla. Jonot ovat huomattavasti lyhyempiä virallisen Nintendo-kaupan edessä. Konsolia ruvetaan myymään siellä tunnin sisällä.

Kaiken kaikkiaan Wiin julkaisu sujui erittäin hyvin ainakin Manhattanilla. Pelaajalehti.com uutisoi lisää aiheesta mahdollisimman pian.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

pitäisköhän toi vempele melkein ostaa..?

Käyttäjän Rocky_Balboa kuva
Rocky_Balboa

Nintendo hoitaa homman tyylillä. On se vaan eri meininki, kun julkaistaan konsoli vähänkään isommilla määrillä.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

toys´r´us on kyl kova kauppa times squarella :) sieltä löytyy muunmuassa oikea maailmanpyörä sisältä :)

Käyttäjän ProBale kuva
ProBale

Nintendo tosiaan hoitaa tyylillä.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Wii will rock you! Julkasussakin ;)

Käyttäjän himopelaaja kuva
himopelaaja

on kyllä väriä kaupungissa ja vilinää. :D

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

"Viihdyttäjiä ei kuitenkaan jostain syystä löydetty ja katseet kääneettiin jälleen konsolin julkaisuun."

Heh, asiat on ainakin tärkeysjärjestyksessä. :D

-migge

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Go, Nintendo, GO!!!

Hyvä, ettei tapauhtunut samanlaisia mellakoita kuin PS3:n julkaisussa :-)

Käyttäjän Kingsta kuva
Kingsta

Nintendo kyllä otti ison askeleen kohti parempaa tulevaisuutta jo pelkällä julkaisulla, mikäli ongelmia ei ollut, kuten PS3:n vastaavassa.

Käyttäjän Rider kuva
Rider

Varmaan vähä enemmän tunnelmaa, ku 8.12.2006 aamulla Tampereen Prisman ovilla.
Oonkohan siä yksin sillon :D