Labo VR Kit vie Nintendo Switch -pelaajat virtuaalitodellisuuteen / Uutiset / pelaaja.fi

Labo VR Kit vie Nintendo Switch -pelaajat virtuaalitodellisuuteen

7.03.2019 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
25

Nintendo on paljastanut virtuaalitodellisuuslaajennuksen Switch-konsolille.

Aikaisemminkin huhujen muodossa julkisuuteen paljastunut Switchin VR-kokemus toteutetaan Labo-rakennussarjojen avulla. Labo VR Kit on muiden Labo-tuotteiden tapaan pahvinen rakennelma. Labo VR Kitin näyttönä toimii Switch-konsoli, ja sen toiminnallisuuksia voi laajentaa erilaisilla lisäosilla. Koko Labo VR Kit -valikoimaan sisältyy kuusi rakennelmaa, jotka voi hankkia erikseen kahden erissä tai yhdessä kokoelmapakkauksessa.

Labo VR Kitin kerrotaan ilmestyvän markkinoille 12. huhtikuuta. Lasit ja kaksi projektia sisältävän aloituspakkauksen hinnaksi kerrotaan Yhdysvalloissa n. 40 dollaria. Kaikki kuusi rakennussarjaa sisältävä pakkaus taas maksaa 80 dollaria.

Lähde: Nintendo

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän mantelirapu kuva
mantelirapu

En kyllä uskaltaisi hypoteettista Switchiäni laittaa pahvihäkkyröiden varaan naamalleni ja vielä maksaa itseäni siitä kipeäksi :P

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Astetta nolompi viritys.

Käyttäjän Bonzei kuva
Bonzei

Samaan aikaan Nintendo jeesustelee, ettei halua rahastaa liikaa mobiili peleillä, mutta pahvia voidaan kyllä myydä ihan surutta vatipäille "huokeaan" hintaan.
Mitä itse häkkyrään tulee, niin käyttömukavuus näyttää olevan kaukana.

Käyttäjän gurgi kuva
gurgi
Lainaus snaketus

Astetta nolompi viritys.

Joo tuli oikein ääneen naurettua tätä. Tälle voi jopa Sony nauraa. Hyvä kun vr-peliin uppoutuu ja kävelee tuon härvelin kanssa påin seinää, niin siinä sulle kiva 80e pahvihaitari.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

En kyllä uskaltaisi laittaa Switchiäni tuollaiseen ja jos kuitenkin päätyisin laittamaan, niin olisin varmaan hyvin, hyvin varovainen liikkumisen kanssa.

Kiinnostaisi kyllä kokeilla mutta ei näillä pahvin hinnoilla.

Lainaus Bonzei

Samaan aikaan Nintendo jeesustelee, ettei halua rahastaa liikaa mobiili peleillä, mutta pahvia voidaan kyllä myydä ihan surutta vatipäille "huokeaan" hintaan.

Ideahan lienee siinä, että mikromaksut on loputtomia ja niihin voi lyödä koko palkkansa jatkuvasti mutta tässä menee vain 80 euroa kalleimmillaankin.

Olen itsekin vähän sitä mieltä että Nintendo-kama maksaa mutta tuo mobiilijuttu nyt on ihan looginen. Mikromaksujen osalta se rahakuilu on loputon.

Käyttäjän Wilbur kuva
Wilbur
Lainaus Bonzei

Samaan aikaan Nintendo jeesustelee, ettei halua rahastaa liikaa mobiili peleillä, mutta pahvia voidaan kyllä myydä ihan surutta vatipäille "huokeaan" hintaan.
Mitä itse häkkyrään tulee, niin käyttömukavuus näyttää olevan kaukana.

Ketähän tarkoitat vatipäillä, tämän Labo paketin ostavia ja siittä kiinnostuneitako? JOs näin on niin pakko todeta että omaat hienon asenteen! Mielenkiintoinen viritys niin kuin kaikki Labot ovat olleet. Ei keltään pois(paitsi vatipäiltä) mutta saattavat olla joillekkin oiken hienoja kokemuksia.

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax

Nyt kannattaa ottaa hieman askel taaksepäin ja katsoa VR viirien tarjontaa kaiken kaikkiaan ennenkuin alkaa tallomaan tyhmänä ideana.

Tämähän ei siis todellakaan kilpaile Vivejen ja PSVR kanssa lähelläkään, mutta katsoo sinne edullisempaan ja simppelimpään päähän, mistä löytyy vuonna 2014 julkaistu Googlen Cardboard, kirjaimellisesti pahvilaatikko jonka sisään laitoit puhelimen. Jos halusit sen kasata itse, niin se oli mahdollista, mutta pystyit myös ostamaan astetta arvokkaamman ja kestävämmän ratkaisun halutessasi, josta arvokkaimmat taisivat olla 20-30€.

Eli ihan selkeästi tämän paketin ideana on antaa lapsille ja nuorille se askartelun ilo, mutta tämän jälkeen se VR kokemus ja sitä varten erikseen räätälöity sovellus ja peli, joka muussa tapauksessa vaatisi vaihtoehtoisesti sen erittäin paljon arvokkaamman puhelimen ja pahvilaatikon tai muovisen viirin ja softapuoli olisi mitä olisi. Voin siis kuvitella monelle perheelle olevan aivan mahtava rahanarvoinen kokemus.

Toisinsanoen minunlaisille aikuisille pelaajille tämä on vain liian arvokas lelu ja se "oikea" ratkaisu on Vive, Rift tai PSVR.

Käyttäjän N-Gage kuva
N-Gage

720p-tarkkuus riittäisi, ainakin teoriassa, 3DS-pelien porttaamiseen Labo VR:lle. Super Mario 3D Land Labo VR edition olis kova :P

Käyttäjän ajajehu kuva
ajajehu

Yllättävän tietämätöntä porukkaa tosiaan täällä, vaikka muuta olettaisi periaatteessa teknisemmältä foorumilta. Monellehan ensimmäinen VR-kokemus oli juurikin Google Cardboard, eli pahvista kyhätyt VR-lasit, joissa on älypuhelin sisällä. Kyseessä on hintaansa nähden hyvinkin toimiva VR-kokemus monenlaisiin ohjelmiin ja minipeleihin, aivan kuten hieman kalliimmat Samsung Gear VR ja vastaavat. Olen edelleen käytellyt monia Cardboard-ohjelmia (Gearilla ja jopa alkuperäisellä "pahvilootalla"), vaikka omistan myös Oculus Riftin ja HTC Viven.

Ainoa Nintendon ratkaisussa epäilyttävä asia on Switchin älypuhelinta suurempi koko ja paino.

Lainaus gurgi

Hyvä kun vr-peliin uppoutuu ja kävelee tuon härvelin kanssa påin seinää, niin siinä sulle kiva 80e pahvihaitari.

Hauska trolli, mutta nämä ovat langattomat, istualtaan käytettävät lasit kuten Google Cardboard ja Samsung Gear VR. Niissä ei ole huoneen seurantaa tai ulkoisia sensoreita liikkumisen tunnistamista varten (paitsi pään liikkeitä seuraava gyroskooppi)...

FOV lienee Gearia laajempi, joten sinänsä odotan kyllä innolla tämän kokeilemista muiden VR-lasien rinnalla. Ostamisesta en osaa vielä sanoa, mutta kokeilla haluan.

Käyttäjän N-Gage kuva
N-Gage

Kommenteista vaikea päätellä porukan "tietämättömyyttä", mutta muuten olen samoilla linjoilla. Gear VR:ä löytyy iteltä ja esim. Ultrawings säväytti kokemuksena. Ehdottomasti ostan tuon halvemman Labo VR-setin, siitä voi vaikka tuunata paremman version. Toivottavasti Nipa sallii 3rd-party sovellukset Labolle.

Nostoja