Lähde: PS4:n virtuaalitodellisuuslasit julki ensi kuussa / Uutiset / pelaaja.fi

Lähde: PS4:n virtuaalitodellisuuslasit julki ensi kuussa

24.02.2014 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
10

Sony aikoo esitellä PS4-konsolin virtuaalitodellisuuslasit maailmalle ensi kuussa järjestettävässä Game Developers Conference 2014 -tapahtumassa, TechRadar-julkaisu kertoo.

PS4:n on jo viime syksystä saakka huhuiltu saavan VR-lasit lisävarusteena, mutta toistaiseksi Sony ei ole vahvistanut laitetta virallisesti. TechRadar kertoo saaneensa tiedon lähestyvästä julkistuksesta Sonyn virtuaaliteknologian parissa aikaa viettäneeltä lähteeltä, joka kuvailee lasien kuvanlaatua erittäin hyväksi. Yhtiö on aikaisemmin kehittänyt lähinnä elokuvien katseluun tarkoitettuja 3D-katselulaitteita, jotka ovat saatavilla kuluttajille n. 1300 euron hintaan.

Sonyn huhutaan esittelevän VR-teknologiaa hyödyntäviä pelejä kesän E3-messuilla, joten varsinaisten lasien julkistus ensi kuun kehittäjätapahtumassa sopisi kyseiseen aikatauluun. GDC 2014 järjestetään 17.-21. maaliskuuta San Fransicossa.

Lähde: TechRadar

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Tunna kuva
Tunna

Hyvä vain jos syntyy kilpailua VR-lasien saralla, niin pysyvät hinnat kohtuullisina ja laatu hyvänä.
Ihan mielenkiinnolla odotan, potentiaalia ainakin on valtavasti.

Käyttäjän Milkshake kuva
Milkshake

Nämä VR-lasit sentään vaikuttavat hyvältä Next gen -innovaatiolta, toisin kuin hipaisuohjain tai kuopattu pakkonetti.

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123

Odotan innolla. Outlast tai joku vastaava kauhupeli, olisi vain niin mahtava VR laseilla. :)

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax

Mietityttää vain että VR tarvii kuitenkin kolmiulotteisen kuvan ja lisäksi kohtalaisen suuren FOV:n sekä suuren virkistystaajuuden ettei liike tunnu tökkivältä. 30fps ja 65fov ovat tuttuja konsolilla ja toimivat kauempaa sohvalta ohjaimella, muttei VR laseilla. Onnistuuko tämä nyt sitten käytännössä kuinka hyvin PS4:ltä vai tuleeko laadusta samaa mitä PS3 3D peleistä että 3D moodin päälle pistäminen heikentää peliä graafisesti aika kovalla kädellä lisäten lagia - itse asiassa muutama peli 3D moodilla ei anna edes pelata 3D moodi päällä koska sen tuottama lagi on sen verran iso.

Käyttäjän Joulupukki kuva
Joulupukki

Itse taas pelkään ja monet muutkin, että nää pleikkarin virtuaalilasit voivat itseasiassa haitata vr;n kehitystä, jos ei ole hyvin toteutettu ja ei konsoli pysty tarpeeksi hyviin tarkkuuksiin.

Ihmisillä voi jäädä huono kokemus tuosta ja sitten hylkää tai ajattelee että oculus riftikin olisi huono ja siten markkinat kuihtuu olemattomiin.

Toivottavasti eivät julkaise ennen oculusta sillä, niillä on homma hallussa. Itseasiassa olisi sonynkin ollu järkevintä vaan pyytää oculusta tekemään niille vr-lasit ja sit oisivat vaan lätkässeet siihen sonyn logon. Tosin sekään ei poistaisi sitä ongelmaa, että ps4 tehot on aika olemattomat stereonäön piirtämiseen.

Käyttäjän Provenmental kuva
Provenmental

Kaikkiko tässä ovat nyt VR-tekniikkaa kehittämässä? :D Oculus, Valve, Sony.... Kai se lisääntyvä kilpailu voi olla hyvästäkin, ehkä näistä ainakin yksi onnistuu tavoitteessaan. Olen hieman skeptinen, sillä tämä on kuitenkin kamaa, jota on monet kerrat aiemminkin yritetty tehdä, ja on mennyt puihin. Toki Oculus Rift on ollut pitkään kehitteillä ja siitä uhkuu se, että sitä ei ainakaan ole vain puskettu rahastuksen perässä puolivillaisena turhakkeena, vaan siitä ilmeisesti oikeasti yritetään tehdä mahdollisimman mullistavaa tuotetta. En tästä Sonyn viritelmästä tiedä, jos onnistuu niin sittehän se on vain mukavaa, ja jos ei, niin ei sitä ole kenenkään pakko hommata, enkä usko että sen laatu vaikuttaa esim. Oculuksen myynteihin. Sillä jo noin $300 euron hintalappu tarkoittaa aika varmasti sitä että siitä ei tule laitetta jota kasuaalipelaajat ostelisivat tuosta vaan, lähinnä se enemmän hc-väkeen uppoaa, ainakin aluksi. Ja se väki luultavasti tajuaa mikä ero kahdella eri laitteella on eivätkä oleta että jos yksi on paska niin toisenkin täytyy olla.

Käyttäjän Kornholic kuva
Kornholic

Kilpailu on lähes aina hyvästä.

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123
Lainaus käyttäjältä Kornholic

Kilpailu on lähes aina hyvästä.

Ei nämä kauheasti kilpaile, kun tämä on PS4:lle ja Oculus on pc:lle.

Käyttäjän onnistunyt kuva
onnistunyt

Nyt alkoi lyyti kirjoittaan. Mukavaa kun kehitys menee eteenpäin.

Käyttäjän Bloob kuva
Bloob
Lainaus käyttäjältä kurrinen123

Lainaus käyttäjältä KornholicKilpailu on lähes aina hyvästä.

Ei nämä kauheasti kilpaile, kun tämä on PS4:lle ja Oculus on pc:lle.

Eipä ei, parhaassa tapauksessa jopa vahvistaisivat toisiaan. Saa nähdä riittävätkö PS4:sen tehot, saadaanko PC & PS4 cross-platform VR-pelejä, ja tuleeko kunnon VR-pelejä vai tuleeko VR kylkiäisenä peleihin jotka ei ole sille suunniteltu.

Nostoja