Lähes 20 vuotta vanha Tomb Raider -lyhytelokuva julkaistiin ensimmäistä kertaa julkisesti – katso nyt ilmaiseksi

Lähemmäs 20 vuoden ajan piilossa pysytellyt Tomb Raider: The Trilogy -lyhyt elokuva on julkaistu ensimmäistä kertaa julkisesti kaikkien nähtäville kaikessa erikoisuudessaan.

24.4.2016 22:50

Square Enix ja Crystal Dynamics ovat tuoneet viikonloppuna julki varsin erikoisen reliikin Tomb Raider -pelisarjan historiasta. Tomb Raiderin virallisella YouTube-kanavalla katsottavissa on parhaillaan Tomb Raider: The Trilogy -niminen lyhytelokuva, joka luotiin alunperin vuonna 1998 Tomb Raider III:n julkaisubileitä varten.

Lyhytelokuvaa ei ole koskaan aikaisemmin näytetty julkisesti ja se vaipuikin ensinäytöksensä jälkeen unohduksiin lähes kahdeksi vuosikymmeneksi. Lopulta The Trilogyn tuottaja Janey de Nordwall löysi tuotoksen alkuperäisen nauhan ja lähetti sen eteenpäin Square Enixin käsiin.

Tomb Raider: The Trilogy -lyhytelokuva ei suoranaisesti kerro Lara Croftin seikkailusta, vaan tyytyy sen sijaan käsittelemään 90-luvulla vallinnutta Tomb Raider -ilmiötä. Lyhytelokuvan keskiössä nähdäänkin sekopäältä vaikuttava pelaaja, joka kokee Laran olevan oikea henkilö.

Tänä vuonna tulee kuluneeksi tasan 20 vuotta siitä, kun ensimmäinen Tomb Raider saapui kauppoihin. Tomb Raider: The Trilogyn julkaisu on ollut yksi Square Enixin tapa juhlia kyseistä virstanpylvästä. 

Lähde: Tomb Raider Tumblr

Lisää luettavaa