Lähes mahdottomana pidetty Super Mario Bros. -nopeusennätys rikottiin viimein / Uutiset / pelaaja.fi

Lähes mahdottomana pidetty Super Mario Bros. -nopeusennätys rikottiin viimein

8.04.2021 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
4
Super Mario Bros., speedrun, pikapelaaminen, ennätys, niftski

Super Mario Bros. pikapelaaja on onnistunut rikkomaan lähes saavuttamattomana pidetyn rajapyykin.

Käyttäjänimellä Niftski tunnettu pikapelaaja on onnistunut ensimmäisenä pelaajana maailmassa läpäisemään Super Mario Bros. -klassikkopelin alle 4 minuutissa ja 55 sekunnissa. Viime yönä tehdyssä maailmanennätyksessä Niftskin lopulliseksi ajaksi muodostui 4:54:95. Edellinen ennätysaika oli pari kuukautta sitten saavutettu 4:55:23, joten Niftskin suoritus parantaa ennätystä yli sekunnin neljännesosalla.

Ennätysaika vaatii useita pikselintarkkoja suorituksia, ja on varsin lähellä jo nopeinta niin kutsuttua työkaluavusteista ennätystä, jossa näppäinkomennot voidaan syöttää esimerkiksi emulaattorien hidastustoimintoja käyttäen. Niinpä Niftski reagoi varsin voimakkaasti uuden ennätyksen syntymiseen striimissään. Ennätyssuoritus on katsottavissa Niftskin YouTubessa julkaisemalla videolla.

Lähde: Twitch

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Poliisitapaus kuva
Poliisitapaus

Olenko ainoa, joka on miettinyt pikapelaamisen karmivaa todellisuutta: kuinka moni peräkammarin poika on jo ehtinyt haaskata kymmeniä vuosia Super Mario Brosiin tai johonkin muuhun klassikkopeliin rikkoakseen maailmanennätyksen eikä koskaan saavuta sitä?

Käyttäjän Teräskäsine kuva
Teräskäsine
Lainaus Poliisitapaus

Olenko ainoa, joka on miettinyt pikapelaamisen karmivaa todellisuutta: kuinka moni peräkammarin poika on jo ehtinyt haaskata kymmeniä vuosia Super Mario Brosiin tai johonkin muuhun klassikkopeliin rikkoakseen maailmanennätyksen [b]eikä koskaan saavuta sitä?[/b]

Joskus tullut pohdittua, mutta maailmassa lukemattomia muita ennätyksiä joita yritetään myös aina rikkoa. Pikapelaaminen varmaan yksi turvallisimpia.

Tavallaan ihailen kyllä, että treenataan kyvyt täydellisyyteen ja varmasti tossa hinkkaamisessa on se oma koukkunsa. Eihän tuo mitään pelaamista siinä tarkoituksessa ole, että rentoudutaan ja uppoudutaan. Hupinsa kullakin.

Käyttäjän Izmou kuva
Izmou

Eikö tuo koske mitä tahansa esim. urheilulajia, ym? Aika harvasta tulee edes mikään ammattilainen, vaikka laittaisi kymmenenkin vuotta johonkin lajiin.

Käyttäjän Riepu kuva
Riepu

Pikapelaamista ei muutenkaan harrasteta puhtaasti maailmanennätysten rikkomiseksi. Helvetin hyväksi Mario-pelaajaksi treenaaminen voi jo monille itsessään olla oma hauska sivuprojektinsa. Kaikessa ei voi eikä tarvitsekään olla se numero uno.

Nostoja