Lähes neljä vuotta piilossa ollut salaisuus löytyi – NieR: Automata yllätti vielä viimeisen kerran / Uutiset / pelaaja.fi

Lähes neljä vuotta piilossa ollut salaisuus löytyi – NieR: Automata yllätti vielä viimeisen kerran

4.01.2021 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
0
Nier Automata, Nier, Automata, Yoko Taro, square enix, PlatinumGames

NieR: Automatan sisuksissa lähes neljä vuotta pysynyt viimeinen salaisuus on löytynyt. Sarjan luoja Yoko Taro sekä NieRin Twitter-tili vahvistivat viikonloppuna asian, kun pelien hakkerointiin ja modaamiseen erikoistunut nettipersoona Lance McDonald julkaisi salaisuutta esittelevän videon sosiaalisessa mediassa.

Viimeinen salaisuus oli peliin piilotettu huijauskoodi, jolla on mahdollista hypätä Automatan prologiosuudesta suoraan pelin aivan viimeisiin dialogipätkiin ja avata läpäisystä ansaittavia ominaisuuksia, kuten Debug-huoneen. Koodi on siitä erityinen, että se on mahdollista syöttää vain yhdessä tietyssä pisteessä pelin maailmaa: prologialueen alussa löytyvän kuuden tynnyrin välissä aivan pelin alkuhetkillä.

Huijauskoodi vaatii pelin PS4-versiossa R2-näppäimen pohjassa pitämistä ja koostuu seuraavasta näppäinyhdistelmästä: ylös, alas, ylös, oikea, vasen, neliö, ympyrä, kolmio, risti. Vastaavanlainen koodiyhdistelmä on ollut aiemmin löydettävissä myös ainakin Bayonetta 2:sta, joka on NieR Automatan tavoin PlatinumGamesin kehittämä peli.

Alkuperäisen Twitter-videon jälkeen McDonald on julkaissut kattavamman selityksen huijauskoodista ja sen löytämisestä. Salaisuus ei paljastunutkaan mitenkään yksinkertaisin keinoin, sillä McDonald oli jo pitkään tutkinut peliä takaisinmallinnuksen merkeissä ja onnistunut harrasteprojektien merkeissä luomaan Automataan muun muassa oman valokuvaustilansa. Huijauskoodi paljastui, kun McDonald huomasi pelin ohjelmoinnissa kohdan, jota hän ei ollut nähnyt pelin käyttävän aiemmin.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.