Lähteet: Cyberpunk 2077:n ja The Witcher 3:n lähdekoodit myytiin pimeässä verkossa / Uutiset / pelaaja.fi

Lähteet: Cyberpunk 2077:n ja The Witcher 3:n lähdekoodit myytiin pimeässä verkossa

13.02.2021 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
4
Cyberpunk 2077, The Witcher 3, lähdekoodi, cd projekt, huutokauppa, hakkeri, tietomurto

CD Projektin varastettujen lähdekoodien kerrotaan tehneen kauppansa pimeässä verkossa.

Viime viikolla CD Projektiin kohdistuneen tietomurron yhteydessä varastetut Cyberpunk 2077:n ja The Witcher 3:n lähdekoodit huutokaupattiin hakkerien toimesta miljoonan dollarin lähtöhinnalla. Pimeän verkon tutkimukseen erikoistunut KELA-organisaatio ja tietoturva-asioihin keskittynyt Twitter-tili vx-underground ovat kertoneet lähdekoodien löytäneen ostajansa huutokaupan ulkopuolelta. Tietojen mukaan ostaja on asettanut kaupan ehdoksi, ettei lähdekoodeja jaella tai myydä uudelleen.

Cyberpunk 2077:n ja The Witcher 3:n lähdekoodien ohella hakkerit kertoivat päässeensä käsiksi esimerkiksi CD Projektin arkaluonteisiin tietoihin, jotka uhattiin vuotaa julkisuuteen, ellei studio suostu maksamaan lunnaita. Toistaiseksi ryhmä on vuotanut varastetuista tiedoista julkisuuteen ainakin Gwent-pelin lähdekoodin, mutta muiden tietojen leviämisestä ei tällä haavaa ole tietoa. CD Projekt kertoi omassa lausunnossaan, ettei se aio maksaa lunnaita.

Lähde: IGN

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Angel of Death kuva
Angel of Death

Kukahan näitä lähdekoodeja olisi ostanut? Ainoa looginen ostaja taitaisi olla CDPR itse, ehkä myös jokin taho Kiinasta, jos siis myynti pitää edes paikkansa. Tosin voi olla että pilviähipovat hinnat laitettiin sen vuoksi että näytettiin olevansa tosissaan, mutta samalla oli tiedossa että arkaluontoisella materiaalilla on arvoa vain CDPR;lle ja hakkerit tyytyivät huomattavasti pienempään summaan siltä suunnalta. Ken tietää, mutta huomionarvoista lienee ettei mitään väitettyä tietoa pelin kehityksestä vuotanut yhtään minnekään.

Kaikkeen se Kansaneläkelaitos nokkansa pistääkin...

Käyttäjän Truther kuva
Truther

En kyllä ite nää mitään syytä maksaa miljoonia jonkun singleplayer pelin lähdekoodista. Mitä siitä kostuu ? Ala kehuskelemaa että omistat lähdekoodit kyseiselle pelille, sana leviää. Ja sitte istutkin oikeudessa laittominkeinoin hankitun omaisuuden ostamisesta. Joku tuos hommassa mättää.

Käyttäjän Rabbitman kuva
Rabbitman
Lainaus Truther

En kyllä ite nää mitään syytä maksaa miljoonia jonkun singleplayer pelin lähdekoodista.

Oikaiseehan tämä tietyillä tavoilla kehityskustannuksista, jos saman kaltaista peliä mekaniikoiltaan on joku kehittämässä.
Alueetkin jo varsin valmiiksi jollekkin kehitetty.
Eiköhän tästä kehitetä peliä Kiinan markkinoille.

Olis edelleenkin hieno teko, jos pelin lähdekoodi julkaistaisiin avoimena nettiin, ehkäpä CD Projektin julkaisemana.

Käyttäjän Vaapukkamehuw kuva
Vaapukkamehuw

Liekköhän pitävät lupauksensa, eivätkä julkaise arkaluontoisia asiakirjoja ym. eteenpäin muutaman vuoden päästä.