Lähteet: EA:n urheilupelit siirtymässä Frostbite-pelimoottoriin FIFA 17 etunenässä / Uutiset / pelaaja.fi

Lähteet: EA:n urheilupelit siirtymässä Frostbite-pelimoottoriin FIFA 17 etunenässä

2.06.2016 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
5

EA Sportsin kerrotaan siirtyvän urheilupeleissään Frostbite-pelimoottoriteknologiaan.

Gameinformer-julkaisun saamien tietojen perusteella EA Sports vaihtaa Frostbite-pelimoottoriin kaikissa merkittävissä pelisarjoissaan lähivuosien aikana. Siirtymän kerrotaan käynnistyvän FIFA 17 -jalkapallopelistä, jonka odotetaan ilmestyvän syksyllä. Madden NFL 17, NHL 17 ja NBA Live 17 sen sijaan hyödyntävät vielä nykyisen konsolisukupolven lanseerauksen yhteydessä debytoinutta Ignite-pelimoottoriteknologiaa.

DICEn kehittämästä Frostbite-pelimoottorista on tullut eräs EA:n peliteknologian kulmakivistä. Alun perin Battlefield-räiskintäpelisarjaa varten kehitettyä pelimoottoria hyödynnetään mm. tulevissa Mass Effect- ja Mirror's Edge -peleissä. Frostbitea on käytetty jo aikaisemmin urheilupelialustana. Viime vuonna julkaistu golfpeli Rory McIlroy PGA Tour oli ensimmäinen kyseistä pelimoottoria käyttänyt urheilupeli.

Lähde: Gameinformer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Wookie kuva
Wookie

Frostbitella pyörivät pelit ovatkin olleet oikeita menestystarinoita..

Käyttäjän onnistunyt kuva
onnistunyt

Voivat mainostaa uutta pelimoottoria seuraavan FIFAN suureksi päivitykseksi, joten pelinsisäinen kehitys saattaapi ottaa jopa takapakkia. Lisäksi epäilen että FIFA 17:sta siirtyminen Frostbiteen ei suju läheskään parhaimmalla tavalla, vaan tykki puhuu vasta FIFA 18:sta.

Käyttäjän Shunichiro kuva
Shunichiro

FIFA 16:ssa kaikkii toimii. Epäilen, että Frostbiteen vaihdon myötä se, mikä ennen toimi, ei toimi enää. Frostbitella tehdyt pelit eivät kaikki ole todellakaan vakuuttaneet teknisella pätevyydellään. No, pelaan iloisesti FIFA 16:tta odotellessa sitä FIFA 18:aa. Joka FIFAsta on tosin tullut demo, joten 17:n kohdalla pääsen toteamaan hypoteesini. En usko olevani väärässä. Katsotaan syksyllä.

Käyttäjän Temposaur kuva
Temposaur

En ymmärrä miksei Frostbitellä voisi kaikki onnistua suoraan? Uskon, että pelimoottori on paljon paremmin nykyisille "tehokonsoleille" skaalautuva, kuin vanha Ignite. Se mikä etu pelaajille on Frostbitestä, jää korkeintaan pelkäksi silmäkarkiksi. EA:n omille pelitaloille vain tiettyihin pelimoottoreihin keskittäminen (pun unintended) säästää rahaa ja aikaa, kun ylläpidettäviä moottoreita ei ole niin paljoa, varsinkin kun konsolirintamallakin rautapuolen kehityksen vauhti tuntuu kiihtymään.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Hmm. Änäri Frostbyte enginellä. Mitä sitä kiertelemään, toisivat vain sen änärin takaisin pc:lle.