Lähteet: Mass Effect -sarja laitettu jäihin, kehittäjiä siirretään muihin hommiin / Uutiset / pelaaja.fi

Lähteet: Mass Effect -sarja laitettu jäihin, kehittäjiä siirretään muihin hommiin

10.05.2017 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
22

BioWaren roolipelisarja Mass Effect saattaa pitää jonkin verran taukoa kohtalaisen penseän vastaanoton saaneen Mass Effect: Andromedan jälkeen. Asia on noussut esiin peliblogi Kotakun tuoreesta raportista, jonka tietojen on kerrottu perustuvan useaan nimeltä mainitsemattomaan lähteeseen.

Kotakun lähteiden mukaan iso osa Andromedan luoneen BioWare Montreal -studion kehittäjistä on siirtynyt hiljattain EA:n Motive-studioon tukemaan Star Wars: Battlefront II:n työstöä. Vuorostaan BioWare Montrealiin jääneet työntekijät ovat tukemassa ensisijaisesti seuraavaksi BioWare Edmontonin ja Austinin tämänhetkisiä projektejä sen sijaan, että studio oli luomassa uutta kokonaan omaa peliään.

Kommentissaan Kotakulle EA ei suoraan kiistänyt huhuja. Se itse asiassa muun muassa myönsi BioWaren ja Motiven yhdistäneen voimiaan.

Tiedossa on jo tovin aikaa ollut, että BioWarella on ollut työn alla viime aikoina täysin uusi pelinimike, joka odottaa vielä virallista paljastustaan. Saataville se ei ole kuitenkaan tulossa vielä toviin. Vasta aiemmin tällä viikolla EA:n toimitusjohtaja Andrew Wilson kertoi yhtiön sijoittajapuhelussa, että peliä odotetaan nyt saataville aikavälillä 1.4.2018 - 31.3.2019, kun vielä yhdessä vaiheessa sitä tavoiteltiin pihalle vuoden 2018 maaliskuun loppuun mennessä.

BioWaren seuraavaa uutta peliä on kuvailtu toistaiseksi ympäripyöreästi roolipelielementtejä sisältäväksi toimintaseikkailuksi. Ilmeisesti siinä on myös jonkinlaisia palvelumaisia rakenteita, joiden on tulkittu tarkoittavan sitä, että peli on saattanut ottaa jonkin verran mallia Destinyn ja The Divisionin kaltaisilta peleiltä.

Lähde: Kotaku, Polygon

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Joku Sankari kuva
Joku Sankari

Ei Andromeda niin huono ollut.

Käyttäjän SinnGamer kuva
SinnGamer

Epäilen ettei ne uutta trilogiaansa jäihin laita. Penseä vastaanotto johtui bugeista, jotka taas johtui EA painostuksesta saada peli ulos ennen aikojaan.

Käyttäjän Riepu kuva
Riepu
Lainaus käyttäjältä SinnGamer

Penseä vastaanotto johtui bugeista, jotka taas johtui EA painostuksesta saada peli ulos ennen aikojaan.

Kyllähän kritiikkiä on annettu muun muassa ihan käsikirjoitukselle, joka muodostaa aika tärkeän osan Mass Effect -peliä.

Puhettahan ennen pelin julkaisua on ollut myös siitä ihan BioWaren suunnalta, kuinka Andromedasta ei kannata odottaa alkuperäisten Mässyjen tapaista trilogiaa. Lisäpelejä ei toki poissuljettu, mutta automaattisesti niiden ei kannata silti odottaa ilmestyvän varsinkaan näin Andromedan vastaanoton jälkeen.

Käyttäjän mecha_no_maniac kuva
mecha_no_maniac

Noh, jos näin todella on, niin hyvässä lykyssä sarjan (mahdollinen) seuraava osa ei sitten tuu yhtä ryssittynä ja kiireellä hutastuna ulos. Itse en ole Andromedaa vielä pelannut, eikä meikällä ole mitään kiirettä sen suhteen. Olisi voinut olla, jos arvostelut ja ihmisten yleinen palaute ois olleet mairittelevammat.

Varsinkin puheet lapsellisemmaksi menneestä dialogista on aika paha juttu, sillä olen kokenut vastaavaa jo aiemmin parin toisen pelisarjan kaa. Ja kyllähän se ketutti, vaikka pelien muu pelattavuus olikin kohdallaan. Andromedan pelastukseksi koituu sentään se, että siinä uusi tekijätiimi ei lähde pilaamaan jo aiemmin luotuja hahmoja. Siihen nimeen se tuskin tulee jurppimaan läheskään niin paljon kuin vaikkapa Sly 4 (kaikki ne huonot, karmeat vitsit, jollaisia hahmot eivät aiemmissa osissa murjoneet, ugh).

Toistaiseksi tyydyn vain kyttäämään sivusta, miten paljon peliä saadaan pätchättyä ja ennen kaikkea kuinka paljon paremmaksi kasvojen animaatiot saadaan sillä tavoin. Vanilla-versiossa varsinkin hahmojen silmät oli kieltämättä aika surkuhupaisaa katsottavaa.

Käyttäjän Star_Fox kuva
Star_Fox

Hyvä että päästään tästä moskasta eroon ainakin vähäks aikaa. Toivottavasti lopullisesti.

Käyttäjän Cilee kuva
Cilee

No odottiko kukaan oikeesti et se ei menis? Biowarella on jo niitten uus peli tuloillaan, ja uskon että uusi Dragon Agekin tulloo ennen uutta Mass Effectiä. Eli menee vielä ainakin joku 3-4 vuotta ennenkuin jatko-osa tulis.

Ite tykkäsin MEA:sta. Jos ne korjaa pari juttuu siitä ja siistivät sitä, niin seuraava ME saattas olla aika hyvä.

Käyttäjän velor85 kuva
velor85

mass effect andromeda ei ollut pettymys ei ainakaan mulle,Koska se on Mass Effect. Jos katsoo menneisyteen .niin Mass Effect 3 loppua pidetettin huonona, Mitä se ei todellakaan ollut. Onko peiliin katsomisen paikka pelaajille!!!!!

Käyttäjän Yrmiö kuva
Yrmiö
Lainaus käyttäjältä velor85

mass effect andromeda ei ollut pettymys ei ainakaan mulle,Koska se on Mass Effect. jos on tosi fani, Pikku viat ei haittaa. Mutta jos olet normi-pelaaja se tietenkin haittaa.Fanit ei petä koskaan.

Fani siis näkee kaiken vaaleanpunaisten lasien läpi ja syö vaikka paskaa, koska on fani. Aika hassu ajatusmaailma kieltämättä.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Onkin Andromeda toistaiseksi tauolla kun tuli vastaan peliä rikkovia bugeja jotka esti etenimisen. Täytyy palata siihen tosin ihan kohta, että ehdin osallistua tuohon Nvidian Ansel kisaan.

Hyvä vaan jos ei tule uusia pelejä hetkeen, kun tuo Andromedakin julkaistiin ennen beta vaihetta.

Käyttäjän Kaze88 kuva
Kaze88

Oliko ME:A huono? Ei! Oliko se hyvä, no ei...se oli keskinkertainen melkein joka osa-alueella. Sekin ainut perushyvä asia joka oli taistelu ryssittiin keskinkertaiseksi: kamojen tekeminen käytti typerän paljon resursseja, useimmat aseet olivat turhia tussareita, vain kolmen skillin raja (en koskaan vaihtanut skilli templateja, koska se on coolareiden takia turhaa), omia ei voi komentaa kuten ennen.