Lähteet: Microsoft testaa uusia Xbox One -malleja / Uutiset / pelaaja.fi

Lähteet: Microsoft testaa uusia Xbox One -malleja

20.04.2016 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
8

Nykyisen konsolisukupolven varustelukilpa näyttää olevan käynnissä toden teolla Microsoftin ja Sonyn välillä.

Tällä viikolla julkisuuteen tihkuneiden tietojen mukaan Sony on tuomassa markkinoille NEO-työnimellä varustetun tehokkaamman PS4-konsolimallin. Kilpailija Microsoftin mahdollisesta Xbox One -laitteistopäivityksestä on niin ikään huhuiltu kevään mittaan, ja asiasta perillä olevien lähteiden mukaan Microsoft testaakin paraikaa erilaisia prototyyppejä uudesta Xbox Onesta.

The Verge -julkaisun lähteet kertovat Microsoftin testanneen useampaa Xbox-prototyyppiä. Osan konsolimalleista kerrotaan sisältävän päivitettyjä komponentteja, joiden avulla yhtiö pyrkii parantamaan konsolin suorituskykyä. The Vergen lähteet eivät kuitenkaan kerro millaisia päivityksiä Xbox One tulisi mahdollisesti saamaan prototyyppien perusteella.

Viikko sitten paljastuneiden tietojen perusteella Microsoft olisi jo jättänyt Yhdysvaltain telehallintovirastolle hakemuksia uudesta Xbox One -mallista. Mallin yksityiskohdat ovat kuitenkin salassapitosopimuksen alaisia kesäkuun 25. päivään saakka, minkä arvellaan viittaavan mahdolliseen paljastukseen kesäkuun E3-messuilla.

Lähde: The Verge

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Onkin toisaalta varsin hyvä, että ei ole tullut hommattua Xbonea vielä.

Käyttäjän realOG kuva
realOG

Kolme uutta konsolia E3:sissa kyllä kelpaa!

Käyttäjän juwetus kuva
juwetus

Vielä jäihin, taas kerran tuo uuden konsolin hankinta. Olin juuri vaihtamassa PS4 puolelle, antoisien 360-vuosien jälkeen... mutta taas kandee ilmeisesti venailla mitä markkinat tuo. PS4 ärsytti, kun esim ei vieläkään ole ilmeisesti saatavilla NBA Game time sovellusta? Xboxillahan tämä on löytynyt jo pitkään. Vai tuoko NEO "valittu" tämänkin vihdoin? #letsee

Käyttäjän Portable kuva
Portable

Ja kuluttajat kiittävät, saatana.

Käyttäjän PukkiHD kuva
PukkiHD

Eikö tämä huhuilu syö perusmallien myyntiä, kun nyt kaikki jää odottamaan näitä paranneltuja konsoleita.. :D Jos tuo "uusi" Xbox One on tehokas ja parempi kuin tämä nykyinen, niin myyn tämän perusmallin ja ostan tän uuden, koska itse oon todella tyytyväinen Xbox Oneen.

Käyttäjän humungus68 kuva
humungus68

Itse toivoin että nämä tämän sukupolven konsolit (PS4 ja XONE) olisivat nyt sen 5-6 vuotta olleet muutumattomia tehojensa puolesta, mitä nyt slim-malleja olisivat tehneet. Mutta Sony ja Ms ovat suuressa viisaudessaan päättäneet alkaa tehokkaampia malleja suunnittelemaan ja tuomaan markkinoille jo kohta puoliin niin minkäs sille voi. Eipä tuohon voi paljoa vaikuttaa, joten mennään sitten näin. Olen tässä ajatellut että mahdollisesti Steam-machine ja muut mahdolliset "konsolimaiset" olohuoneen peli-PC suunnitelmat vaikuttavat paljon tähän kiireeseen. Negatiivinen vaikutus näillä aivan varmasti on nykykonsolien myyntiin kun kaikki mahdolliset ostajat alkavat odottamaan näitä teho-malleja. Arvelluttaa vain että kuinka kalliita niistä uusista teho-malleita sitten tulee koska yksi konsolien valteista on aina ollut suhteellisen edullinen myyntihinta. Jos noiden uusien hinta lähentelisi pelikelvollisen PC:n hintaa niin olisivat liian kalliita. Kosolien ideaa nyt murennetaan tosissaan ja sehän on että kaikille on samantehoinen ja suhteellisen edullinen laite hankkia ja omistaa useamman vuoden. Jos jotain hyvää tästä haen niin pelit tietysti tulevat paremman näköisiksi uusilla teho-malleilla ja sitten toivottavasti nämä nykyiset perus-mallit jatkaisivat halpenemistaan.

Käyttäjän Cuba Libre kuva
Cuba Libre

Voi tietysti olla, että kuvittelen, mutta minusta vähän tuntui siltä, että esm. PS2:sta siirtyminen aikanaan X360:lle oli mielestäni selkeästi suurempi harppaus kuin siirtyminen X360:ltä XOnelle. Esimerkiksi PS2:lla piirtoetäisyys oli heikko verrattuna X360:n piirtoetäisyyteen. Ja tietysti grafiikka oli sama juttu. Xonella ja X360:llä ei mielestäni ole niin suurta eroa. Kun tämä on todettu, niin herää väkisinkin salaliittoteoriamainen ajatus: mitä jos koko homma oli suunniteltu jo ennen kuin XOne ja PS4 laskettiin markkinoille? Siis suunnitelmissa olisi ollut jo alun perin, että tuodaan kuluttajille jossain puolivälissä konsolin elinkaarta uusi tehokkaampi malli. Well, oli miten oli, en tykkää kyllä yhtään, kun olen pelaillut vasta jotakin pari vuotta XOnella ja pari kuukautta PS4:llä. En kyllä oikeastaan tiedä, mitä teen jos todella tulee tämmöisiä tehokkaampia malleja. Voi olla, että jos silloin on löysää rahaa taskussa, tulee tehtyä hölmöys ja ostettua tehokkaampi malli. Näin on varsinkin, jos esm. Pelaajan Ville Arvekari mainostaa konsolia, kuinka kaikki pelaa sillä kuin unelma. ;)

Käyttäjän humungus68 kuva
humungus68

Voi olla, että jos silloin on löysää rahaa taskussa, tulee tehtyä hölmöys ja ostettua tehokkaampi malli. Näin on varsinkin, jos esm. Pelaajan Ville Arvekari mainostaa konsolia, kuinka kaikki pelaa sillä kuin unelma.[/quote]
Niinpä, kyllä sitä tietysti sortuu niihin uusiin malleihin, ainakin toiseen. Itse varmaan siihen Xbox Onen seuraajaan mutta en aio kuitenkaan olla ensimmäisten ostajien joukossa vaan katselen tilannetta hyvän aikaa. Kyllä sitä tietysti jonkin sortin tekniikkafriikki olen, sen verran nämä kiinnostaa. Aikoinaan noita PC-koneita tuli paljonkin rakenneltua mutta nykyään pelailen enimmäkseen näillä konsoleilla ja PC saa vanhentua rauhassa. Siksipä ne konsolit kiinnostavatkin, tosin joudun tuon PC:nkin uusimaan ehkä jo ensi vuonna.