Lähteet: Raha- ja yksinoikeusyksityiskohdat hiertävät Electronic Artsin ja FIFAn välejä / Uutiset / pelaaja.fi

Lähteet: Raha- ja yksinoikeusyksityiskohdat hiertävät Electronic Artsin ja FIFAn välejä

13.10.2021 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
0
FIFA, FIFPro, ea, EA Sports, Electronic Arts, Eklectronic Arts, urheilu

Urheilupelijätti Electronic Artsin ja jalkapalloliitto FIFAn yhteinen tulevaisuus on kuin onkin epävarmalla tolalla, sanomalehti New York Times raportoi.

EA on antanut viikon sisään nyt pariinkin eri otteeseen merkkejä siitä, että sen pitkäkestoinen FIFA-pelisarja voisi vastaisuudessa kulkea toisella nimellä. Nyt New York Times on kertonut lähteisiinsä vedoten, että EA:n ja FIFAn väliset neuvottelut osapuolien yhteisestä tulevaisuudesta ovat törmänneet seinään niin raha- kuin yksinoikeusyksityiskohtien kohdalla.

Rahapuolella iso este sopimuksen synnylle on parhaillaan se, että FIFAn raportoidaan vaativan tuplasti enemmän rahaa EA Sportsilta kuin mitä se on tähän asti ansainnut. Ilmeisesti summa voisi olla yli miljardin dollarin luokkaa jokaista neljä vuotta kestävää MM-kisasykliä kohden.

Osaltaan FIFAlla olisi myös toive hyödyntää brändiään muissakin kuin jalkapallopeleissä, kuten esimerkiksi Fortniten keltaisissa hittiteoksissa tehtävän näkyvyyden muodossa. EA:lle asia voisi olla hankala sulattaa, sillä yhtiö on ollut keskeinen syy sille, miksi FIFA-nimi on niinkin tunnettu pelipiireissä kuin se nykyisin on. EA myös haluaisi laajempia mahdollisuuksia tehdä rahaa FIFA-lisenssillä, kuten laajemman kyvyn hyödyntää oikean elämän futisotteluiden huippukohtia, rakentaa brändin pohjalta suurempia peliturnauksia ja hyödyntää laajempia digitaalisia tuotteistusmahdollisuuksia, kuten NFT:tä.

EA:n ja FIFAn noin 30-vuotinen yhteiselo on katkolla nyt tänä vuonna. Lisenssi antaa EA:lle ennen kaikkea pääsyn FIFA-nimeen sekä viralliset pelioikeudet jalkapallon MM-kisatapahtumaan. Suoranaisesti joukkueisiin ja pelaajiin se ei silti välttämättä vaikuta. Esimerkiksi aiemmin tällä viikolla EA ilmoittikin tehneensä uuden "pitkän linjan" sopimuksen kansainvälisen pelaajaliitto FIFPROn kanssa, mikä antaa sille mahdollisuuden hyödyntää tuhansia oikean elämän jalkapalloilijoita peleissään.

Lähde: New York Times, EA (Business Wire)

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Nostoja