Lähteet: Sony lisää PS5:n alustavaa tuotantoa kasvaneen kysynnän vuoksi – saattaa kieliä myös odotettua alhaisemmasta hinnasta / Uutiset / pelaaja.fi

Lähteet: Sony lisää PS5:n alustavaa tuotantoa kasvaneen kysynnän vuoksi – saattaa kieliä myös odotettua alhaisemmasta hinnasta

15.07.2020 // Kirjoittanut: Joonas Pikkarainen
10
Sony, PS5, PlayStation 5, Sony Interactive Entertainment

Sony Interactive Entertainmentin on nostanut PlayStation 5:n alustavaa tuotantoerää kasvaneen kysynnän vuoksi, uutistoimisto Bloomberg raportoi lähteisiinsä vedoten.

Uuden tuotantomäärän kerrotaan olevan 9-10 miljoonaa kappaletta vuoden 2020 loppuun mennessä. Kesäkuussa alkaneen massatuotannon odotetaan saavuttavan viisi miljoonaa konsolia syyskuun loppuun mennessä ja toiset viisi miljoonaa yksikköä loka- ja joulukuun välisenä aikana.

Tästä huolimatta Sony ei välttämättä saa toimitettua uutta konsolia kaikille halukkaille loppuvuodeksi toimitushaasteiden vuoksi. Loka-joulukuun välisen satsin kerrotaankin kohdistuvan alkuvuoteen 2021, millä Sony pyrkii välttämään Nintendon kaltaiset julkaisun jälkeiset toimitusongelmat.

Aiemmin tänä vuonna Bloomberg raportoi PS5-konsolia valmistettavan maaliskuuhun 2021 mennessä ainoastaan 5-6 miljoonaa kappaletta, sillä Sony ei odottanut kysynnän olevan riittävä konsolin korkeaan hintaan nähden.

Pelialan analyytikko Daniel Ahmadin mukaan muuttuneet toimitusmäärät viittaisivat Sonyn odottavan PS5:n myyntien ylittävän PS4:n vastaavat nopeammin. Hän myös vihjailee, että lisääntynyt erä saattaisi viitata odotettua alhaisempaan hintaan.

Ahmad huomioi vertailuna, että PlayStation 4:ää toimitettiin julkaisuvuonna 2013 4,5 miljoonaa yksikköä, kun taas Xbox Onella vastaava määrä oli 3,9 miljoonaa. Kymmenen miljoonan rajapyykki PS4:llä ylitettiin puolestaan kesäkuussa 2014, noin seitsemän kuukautta julkaisun jälkeen.

PlayStation 5 julkaistaan loppuvuodesta 2020.

Lähde: Gematsu, Bloomberg, Daniel Ahmad (Twitter)

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Al87 kuva
Al87

Ehkä, Sony hypettää minkä epäonnistuneen ulkoasun kannalta voi.

Käyttäjän Irezawa kuva
Irezawa
Lainaus Al87

Ehkä, Sony hypettää minkä epäonnistuneen ulkoasun kannalta voi.

Itse pidän ulkoasua oikein onnistuneena. Ohjain varsinkin on todella upea, mahdollisesti hienoin mitä olen nähnyt. Harmi vain ettei konsoleiden ensimmäistä versiota kannata ostaa ja pleikkareissa uudempi painos on aina näyttänyt alkuperäistä kehnommalta.

Käyttäjän Audiovarmennus kuva
Audiovarmennus

Ulkoasu varmaan vaikuttaakin pelaajien hankintapäätökseen. Tässä kun ei ole oikein vaihtoehtoja kuten vaikkapa pc tarvikkeissa. Mutta jos ulkoasu vaikuttaa niin tuskinpa sitä sitten pelaamiseen olisi edes hankittu, sisustusesineeksi korkeintaan. Varmaan halvempaanin rojua löytyy siihen tarkoitukseen ja tuskin sonya kiinnostaa ikean kanssa kilpailla marginaalipoppoosta. Eniten harmittaa että tuskin julkaisusta saa laitetta kun ei tullut oltua ajoissa liikkeellä.

Käyttäjän Pleikkarohmu kuva
Pleikkarohmu

Toivottavasti näitä tulee tarpeeksi ennen joulua myyntiin. Ostan PS5:n heti julkaisussa, vaikka ehkä järkevämpää olisi odottaa puoli vuotta julkaisusta, jotta lapsenvaivat on saatu korjattua myöhemmissä kokoonpanoerissä.

Käyttäjän zappah kuva
zappah
Lainaus Audiovarmennus

Ulkoasu varmaan vaikuttaakin pelaajien hankintapäätökseen. Tässä kun ei ole oikein vaihtoehtoja kuten vaikkapa pc tarvikkeissa. Mutta jos ulkoasu vaikuttaa niin tuskinpa sitä sitten pelaamiseen olisi edes hankittu, sisustusesineeksi korkeintaan.

Ai ei vaikuta? Turhaanko niitä kaikkia kuoria ja erikoisversioita sitten tehdään, vai? Lisäksi aika moni on kirjoitellut odottavansa mahdollista mustaa versiota. Itsekin mahdollisesti, riippuen mitä pelejä tulee ulos ja onko tullut valittua Series X ennen sitä. Multiplattarithan toimivat molemmilla, joten niiden osalta vaihtoehto on olemassa. Mikäli taas pelkkä pelaaminen riittää, niin sitten on vaihtoehtoja myös jo julkaistuissa konsoleissa.

Käyttäjän Pupukello kuva
Pupukello

Hieno juttu jos riittää julkaisupäivänä useammalle halukkaalle. Itse varasin omani ajat sitten, mutta en ole silti ihan varma olinko riittävän ajoissa.

Lainaus Al87

Ehkä, Sony hypettää minkä epäonnistuneen ulkoasun kannalta voi.

En nyt tiedä mikä siinä niin epäonnistunut on, koska se on erittäin kaunis.

Käyttäjän lykos88 kuva
lykos88

onko hinnasta mitään vahvistusta googlatessa vaihtelee 600€ ja tonnin välillä mikä olisi kyllä aivan järkyttävän kallis.

Käyttäjän HostileRaccoon kuva
HostileRaccoon
Lainaus lykos88

onko hinnasta mitään vahvistusta googlatessa vaihtelee 600€ ja tonnin välillä mikä olisi kyllä aivan järkyttävän kallis.

Se 1000€ mitä esim verkkokauppa tarjoaa taitaa olla vain ns default hinta tulevalle tuotteelle jonka hintaa ei tiedetä. Luulisi sijoittuvan 499-699 välille.

Käyttäjän Bloob kuva
Bloob
Lainaus lykos88

onko hinnasta mitään vahvistusta googlatessa vaihtelee 600€ ja tonnin välillä mikä olisi kyllä aivan järkyttävän kallis.

Ei tietääkseni mitään vahvistusta, ja tuskin tuleekaan ennen Elokuun showta. $499 taitaa olla eniten toistettu huhu, ja varmaan kääntyy ~529€:ksi.

Käyttäjän Angel of Death kuva
Angel of Death

Laitteen ulkonäkö ei miellytä yhtään varsinkaan sivuttain, mutta ei vaikuta ostopäätökseen millääni tavalla. PS2 olisi jäänyt ostamatta jos ulkonäkö haittaisi.

Heti kun hinta julkaistaan meinasin varata. Kiirettä ei ole varsinkin jos pelien hinnat tulevat olemaan siinä 70-90 euron välillä, sillä siinä tapauksessa olisi pakko odottaa alennuksia tai käytettyjä muutenkin.

Nostoja