Lähteet: Valve työstää VR-visiiriä joka julkaistaan uuden Half-Life -pelin kanssa / Uutiset / pelaaja.fi

Lähteet: Valve työstää VR-visiiriä joka julkaistaan uuden Half-Life -pelin kanssa

12.11.2018 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
10

Verkkoon vuodetut kuvat ovat paljastaneet pelijätti Valven työstävän omaa virtuaalitodellisuusvisiiriään.

VR-visiirin prototyypistä napatut kuvat vuodettiin äskettäin verkkoon. Valve-kytkös käy hyvin selvästi ilmi visiirin sisällä olevasta yhtiön logolla varustetusta piirilevystä. UploadVR-sivuston lähteiden mukaan Valven visiiri tarjoaa 135 asteen näkökentän ja toimii HTC:n Vive Pro -laitetta vastaavalla resoluutiolla. Laitteiston kerrotaan saapuvan Valven Knuckles-työnimellä tunnettujen virtuaalitodellisuusohjainten kanssa.

Lähteet kertovat Valven työstävän myös uutta Half-Life -sarjaan pohjautuvaa virtuaalitodellisuuspeliä, jonka on määrä ilmestyä visiirin kanssa. Valve ei toistaiseksi ole vahvistanut virallisesti visiiriin tai uuteen Half-Life -peliin liittyviä väitteitä, joten vuotoon kannattaa suhtautua varauksella.

Lähde: UploadVR

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Valve oli ensin mukana luomassa HTC Viveä ja sitten hyppää kuitenkin oman laitteiston kelkkaan? Mikähän tässä on se ässä hihassa, jolla vielä kilpailtaisiin aavistuksen jo jämähtäneillä markkinoilla?

Mielenkiintoisempaa minulle henkilökohtaisesti olikin se, että tämän myötä googlettelin vähän vr:n yleistilaa ja huomasin, että HTC on julkaissut syyskuussa Vivelle Wireless Adapterit, joilla langaton vr on mahdollista ilmeisesti lähestulkoon ilman ylimääräistä latenssia. Uutinen vain näyttää jääneen pelimediassa kissanpieruksi Saharassa ja varsinaisia arvioita laitteesta löytyy aika vähän, vaikka se näyttäisi ratkaisevan sen suurimman esiin nostetun ongelman vr-laitteiden läpimurron tiellä.

Toki 300$ hintalappu (suomeksi 400€) kalliiden lasien päälle voi olla yksi iso tekijä miksi näilläkään ei vielä valtavirtaan pusketa, mutta nyt lienee vain ajan kysymys, milloin joku integroi tekniikan yksien sirojen lasien sisään ja kokonaishintalapusta saadaan ainakin kolminumeroinen. Sitä odotellessa.

Käyttäjän Jawk kuva
Jawk

1.11.18

IMAGE(https://www.pcgamesn.com/wp-content/uploads/2018/10/hideo-kojima-valve-gabe-newell-580x334.jpg)

Käyttäjän Pohjalaanen kuva
Pohjalaanen

No ei kai siinä sitten

Käyttäjän Refloni kuva
Refloni

Laidlaw'n epistola sai minut jo luovuttamaan sarjan suhteen kokonaan, heittämään sille hyvästit ja päästämään irti. Nyt kun kuulen, että seuraava Half-Life on totta tosiaan tulossa, kohotin vain hieman kulmakarvojani. En kiljunut riemusta kärrynpyörää heittäen, kuten olisin tehnyt vielä kaksi vuotta sitten. Totta kai kiinnostaa nähdä, mitä sieltä tulee, mutta pelkään pettymystä.

Käyttäjän Bonzei kuva
Bonzei

No ei tätä Half-life kolmosen odottamista oikein jaksa ymmärtää. Olihan se ykkönen ja kakkonen aikoinaan ihan päräyttäviä kokemuksia, mutta vuodesta toiseen pelistä uutisoiminen ja siitä innostuminen, varsinkin kun suurin osa uutisista on vain huhuja ja jonkun piloja, on kyllä harvinaisen höhlää touhua. Kyllä se sieltä tulee jos on tullakseen, mutta pettymys se tulee varmasti olemaan kaikkien näiden vuosien jälkeen ja ihmisten harhaisten odotusten messias pelin vuoksi.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Jep jep.*

*Ei Half-Life 3

Käyttäjän ghjkl kuva
ghjkl

Kohtuuhintaiset ja hyvin toteutetut VR-lasit saattaa vihdoinkin olla riittävä teknologinen harppaus uuden Half-lifen julkaisun oikeuttamiseksi. Mikäli huhut pitävät paikkansa, niin tarkoituksena Valvella lienee puskea VR-pelit valtavirtaan ja tätä kautta edelleen vahvistaa Steamin markkinaosuutta ja tulovirtoja. Rahkeita Valvella kyllä riittää myymään laseja alkuun raskaastikin tappiolla ekosysteemin saamiseksi kunnolla pystyyn.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Tuskin kukaan oikeasti Half-Life 3:a odottaa. Homma on nykyään vitsi ja siitä oltaisiin enemmän innoissaan jo sen takia, että se tulisi kuin siitä, että se on juuri se peli. Eli olisi ihan sama mitä se peli olisi, niin se olisi pieni ihme ilmestyessään.

Moni tuntui ostaneen sen Duke Nukeminkin vain sen takia, että se oli niin ihmeellistä, että saivat edes jotain ulos: "pakkohan se on ostaa!"-tyyliin.

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard
Lainaus zappah

Tuskin kukaan oikeasti Half-Life 3:a odottaa. Homma on nykyään vitsi ja siitä oltaisiin enemmän innoissaan jo sen takia, että se tulisi kuin siitä, että se on juuri se peli. Eli olisi ihan sama mitä se peli olisi, niin se olisi pieni ihme ilmestyessään.

Moni tuntui ostaneen sen Duke Nukeminkin vain sen takia, että se oli niin ihmeellistä, että saivat edes jotain ulos: "pakkohan se on ostaa!"-tyyliin.

Myönnän että itse olin yksi näistä joka Duke Nukem Foreverin aikoinaan osti juuri tästä syystä että olihan kyseessä peli, jonka ei ikinä pitänyt valmistua :D

No mutta itse en mihinkään VR Half Lifeen saatika ylihintaisiin VR laitteisiin rahojani pistä ellei sieltä tulisi jotain todella mullistavaa teknologiaa.

Käyttäjän laurihon kuva
laurihon

JOS tästä jotain joskus tulee, veikaisin Batman Arkham VR kokemuksen tapaista HL versiota.