Elektroniikkavalmistaja EVGA on suivaantunut varsin lopullisen tuntuisesti grafiikkateknologiayhtiö Nvidian toimintaan.

Yhtiö on kertonut, ettei se aio tuoda markkinoille lainkaan seuraavan näytönohjainsukupolven grafiikkakortteja. Yhtiö kertoo asiasta vain lyhyellä viestillä keskustelupalstallaan, jossa se kiittää asiakkaitaan heidän innostuksestaan ja tuestaan näytönohjaimiaan kohtaan. EVGA toteaa tukevansa edelleen nykyisen näytönohjainsukupolven tuotteita ja jatkavansa niiden myymistä.

Alan medioille päätöksestä kertoneen EVGA:n mukaan taustalla on ollut turhautuminen Nvidian toimintaan. Yhtiön toimitusjohtaja Andrew Hanin mukaan EVGA oli valmistanut prototyyppejä ja testimalleja Nvidian tulevan 40-sarjan grafiikkakorteista, mutta perui kuitenkin suunnitelmansa tuotteiden tuomisesta markkinoille.

EVGA syytti Nvidiaa heikosta kohtelusta ja viestinnästä kumppaneitaan kohtaan. Päätöksen taustalla on kuitenkin ollut myös merkittäviä taloudellisia vaikuttimia. Kumppaneiden tuottamien näytönohjainten lisäksi Nvidia tarjoaa markkinoille itse valmistamiaan Founder’s Edition tuotteita, joiden hinnoittelun kerrotaan pakottavan yhtiön kumppanit alentamaan katteitaan.

Päätöksellä on huomattavia vaikutuksia EVGA:n liiketoimintaan. Yhtiön liikevaihdon kerrotaan olevan 70-prosenttisesti peräisin näytönohjainmarkkinoilta. EVGA:n johdon mukaan yhtiö ei kuitenkaan suunnittele irtisanomisia merkittävästä muutoksesta huolimatta.

Lähde: Gamers Nexus

Lisää luettavaa