Lapset käyttävät entistäkin enemmän aikaa videopeleihin / Uutiset / pelaaja.fi

Lapset käyttävät entistäkin enemmän aikaa videopeleihin

17.10.2007 // Kirjoittanut: Eemeli Rekunen
25

Kolmasosa pelaajista käyttää tänä vuonna enemmän aikaa videopeleihin kuin viime vuonna, kertoo markkinatutkimuksia tekevä NPD Group. NPD:n kyselyyn osallistui 3 474 nuorta kaksivuotiaista 17-vuotiaisiin.

39 prosenttia vastaajista ilmoitti pelaavansa pelejä myös verkossa, mutta vain 9 prosenttia heistä maksaa tästä huvista.

Tutkimuksen mukaan pojat ovat enemmän kiinnostuneita konsolipelaamisesta kuin tytöt, jotka pelaavat enemmän pc:llä ja kännyköillä.

NPD:n analyytikko uskoo, että pelaajan kannalta kriittinen ikä 6–8 vuotta, jolloin ratkeaa se, muuttuuko harrastus totisemmaksi vai suuntautuuko lapsen kiinnostus muihin asioihin.

Lähteet: Kotaku ja NPD Group

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän BobDog kuva
BobDog

Oh no! PC:llä pelasin NHL - pelejä jo varmaan 7 - vuotiaana.

Mutta konsolipeleihin siirryin vasta 10 - vuotiaana.

BTW, tuo tyttöjen ja poikien väliset erot ovat aika erikoinen juttu. Mun mielestä pojat pelaavat enemmän PC:llä. Itse en.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

mitähän 30% verkkopelaajista tarkoittaa, että pelaa verkossa, muttei maksa siitä. onko niillä ilmainen nettiliittymä

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Joskus 6-7 vuotiaana tuli alotettua pelaaminen PC:llä. Ensimmäisiä pelejä olivat Doom, Duke Nukem 3D, sekä Warcraft 2. Varmaankin juuri näiden pelien vuoksi tulee tänä päivänä pelattua eniten Haloa sekä Warcraftia :D. Konsolipelaaminen alkoi vasta kiinnostaa Xboxin ja Halon myötä.

Mutta kyllähän se on niin, että jos ei siinä ennen teini ikää aloita pelaamista, niin melko harva jaksaa innostua siitä myöhemmin.

Eikös Wiillä ja DS:llä ollut myös melko paljon naispelaajia?

Käyttäjän Atezki kuva
Atezki

Minulla pelaamiseen käytetty aika on tainnut pysyä melko samana, vaikka olenkin ruvennut enemmän hc-pelaajaksi lähivuosina.

Käyttäjän Misfire kuva
Misfire

Olen aika samaa mieltä tuon tutkimuksen kanssa. 6-8 vuotiaana oli vissiin kaverien konsolit ne, jotka piti minut konsolimiehenä. Hieman myöhemmin vasta sain N64:sen.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

"mitähän 30% verkkopelaajista tarkoittaa, että pelaa verkossa, muttei maksa siitä. onko niillä ilmainen nettiliittymä"

Ei tietenkään ole (paitsi jos pappa betalar). Tuo tarkoittaa tietenkin sitä, että 39% pelaajista pelaa vaikkapa jotain nettirooliepelin ilmaisversiota, 9% pelaa ns. memberinä eli maksaa lystistä.

Käyttäjän himopelaaja kuva
himopelaaja

Hieno homma että peliharrastus vain kasvaa ja kasvaa. Saapa nähdä missä tilanteessa ollaan 10 vuoden päästä.

Käyttäjän lassi-gamer kuva
lassi-gamer

Voin ihan omin silmin nähneenä sanoa että, tytöt pelaavat paljon myös ds:sää.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Peleistä on tullut yhä tavallisempi osa viihdekulttuuria, ja tämä uutinen ei ole mikään yllätys. Tyttöjen pelaamista vauhdittaa ehkä eniten The Sims - pelisarja, jota pelaa iso ikähaarukka tyttöjä PC:llä. Ilman Simsin kaltaisia pelejä jäisi tuo PC-pelaaminen varmasti aika paljon vähemmälle.
Ainakin Xbox Livestä löytyy runsaasti naispelaajia. Klaanissani niitä on 6, eli lähes puolet kaikista pelaajista. Todennäköisesti naispelaajien tuloakin edesauttaa se, että yleinen käsitys pelaamisesta on muuttunut pois sellaisesta kuvasta, että pelaajat ovat nörttejä tai sosiaalisesti rajoittuneita rumiluksia.

Tuo NPD:n ajatus pelaamisen muuttumisesta "totiseksi" on hieman yksijakoinen. Uskon, että suurin osa pelaavista ihmisistä on tällä hetkellä kaltaisiani pelaajia: Pelaaminen on ajanvietettä siinä missä TV:n katselu, mutta ei sitä voi totiseksi sanoa. En näe itseäni "totisena" TV:n katselijanakaan. Kahtiajako on tuossa kohtaa hieman virheellinen. "Vakavat" pelaajat erikseen. Ihmisten tulisi keskittyä siihen, että pelaamisesta saadaan yhä helposti lähestyttävämpi jokaiselle viihteen ystävälle.

Käyttäjän 177542-1 kuva
177542-1

Tytöt ovat yleensä aika surkeita pelaajia :D