Utahilainen viihdeyhtiö The Void pyrkii toteuttamaan jokaisen 90-luvun kasvatin suurimman unelman.

The Void kehittää parhaillaan teknologiaa, joka yhdistää lapsuuden syntymäpäiväkesteiltä tutun laserhipan virtuaalitodellisuuteen. Vielä konseptitasolla oleva järjestelmä syöttää pelaajien kantamista selkärepuista kuvaa The Voidin omaan Rapture HMD -virtuaalitodellisuuskypärään, joka puolestaan skannaa kunkin käyttäjän ympäristöä erilaisten muotojen ja merkkien perusteella. 

Teoriassa sama, neutraaleista muodoista rakennettu pelikenttä voidaan muuttaa minkälaiseksi ympäristöksi tahansa: suorakulmainen särmiö voi muuttua niin veriseksi leikkauspöydäksi kuin puistonpenkiksikin virtuaalitodellisuuden avulla. Suurin haaste teknologian toteuttamisessa on pelaajien paikantaminen kentän sisällä – käyttäjien kantamien koneiden täytyy kyetä seuraamaan liikkeitä kentällä tarkasti ja viiveettä.

Virtuaalitodellisuuskokemusta tulevat tukemaan erilaiset ympäristöefektit tuulesta hajuihin ja lämpötilan vaihteluihin. Laserräiskinnälle oleellisia osumaliivejä on myös kehitelty tarkoitukseen sopivammiksi, ja ne tulevat reagoimaan eri osuma- ja vihollistyyppeihin erilaisin tuntoefektein. The Void tutkailee myös erilaisten aseiden potentiaalia pelissä, ja projektin konseptivideolla nähdäänkin tuliaseiden ohella myös esimerkiksi miekkoja.

Ensimmäisen The Void -pelikeskuksen on määrä saapua Utahiin vuonna 2016, mutta The Void tahtoo laajentaa toimintaansa hiljalleen myös Yhdysvaltojen ulkopuolelle.

Alla oleva video esittelee The Voidin mahdollisuuksia eri peligenrejen puitteissa.

Lähde: Kotaku, Engadget

Lisää luettavaa