The Last of Us kääntyy HBO-sarjaksi – Chernobyl-luoja käsikirjoittaa ja tuottaa / Uutiset / pelaaja.fi

The Last of Us kääntyy HBO-sarjaksi – Chernobyl-luoja käsikirjoittaa ja tuottaa

5.03.2020 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
10
The Last of Us, HBO, Craig Mazin, Chernobyl, Tšernobyl, televisiosarja, tv, tvsarja,

Naughty Dogin menestyspeli The Last of Us on saamassa elokuvan sijaan sittenkin televisiosovituksen. Uudesta hankkeesta on tiedottanut viihdeyhtiö HBO, jolle sitä kehittää Sony Pictures yhteistyössä PlayStationin oman PlayStation Productions -tuotanto-osaston kanssa.

Hankkeesta osan vetovastuusta ottaa alkuperäisen pelin luova vetäjä Neil Druckmann, joka toimii niin ohjelman käsikirjoittajana kuin vastaavana tuottajana. Hieman yllättäen samoja tehtäviä hoitaa myös Craig Mazin, joka loi viimeisimpänä Tšernobylin ydinvoimalaonnettomuutta käsitelleen ylistetyn Chernobyl-minisarjan.

– Mahdollisuus tämän henkeäsalpaavan taidetoksen sovittamiseen on ollut unelmani jo vuosia ja olen otettu, että voin tehdä sen yhteistyössä Neilin kanssa, Mazin hehkuttaa elokuvasivusto The Hollywood Reporterille.

Naughty Dogin myöskin luoman Uncharted-sarjan tavoin The Last of Usista kaavailtiin aluksi omaa elokuvaansa. Viihdesivusto IGN raportoi nyt kuitenkin lähteisiinsä perustuen, että sarja on nimenomaan ottanut kyseisen hankkeen paikan.

Minkäänlaista aikataulua HBO:n The Last of Usille ei ole annettu. Pian on kuitenkin kokonaan uuden The Last of Us -pelin paikka, sillä The Last of Us Part II julkaistaan 29. toukokuuta PlayStation 4:lle.

Lähde: The Hollywood Reporter, IGN

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän rautahuilu kuva
rautahuilu

Ehkä toimii paremmin sarjana kuin videopelinä.
Itse välttelin aika pitkään kun ei mielestäni kuulostanut miltään ja sitten kun pelasin niin ei jaksanut kiinnostaa oikein mikään, ehkä en kuulu kohde yleisöön jonka epäilen koostuvan fanipojista.
Se ettei kehittäjä koskaan tee virheitä varmaan syö pelinautintoa ja the last of usin kohdalla huomasin että ehkä naughty dog kuuluu kyseiseen joukkoon.

Käyttäjän SuperNiiku kuva
SuperNiiku

Voi pojat! Odotan suurella mielenkiinnolla.

Käyttäjän zappah kuva
zappah
Lainaus rautahuilu

Oudon katkera viesti vain kun ei tykännyt pelistä. Ja kyllä se kyseinen peli on oikeasti hyvä ilman näitä foliohattuilujakin.

Lainaus snaketus

reippaasti yliarvostettu, kuten esim. RE4 ja HL2. Tämän fanikunta koostuu enemmänkin mainstream kasuaaleista.

Totta, eihän pelissä näy yhtään tisulia tai edes pikkuhousuja.

Kyllä nuo kaikki kolme mainittua on tehneet jotain, jonka vuoksi ovat arvostuksensa ansainneet. Jos ei näitä asioita tiedä tai pidä tai arvosta itse pelejä, ei taas tee niistä yliarvostettuja. Vähän nyt on samaa henkeä kuin niputtaa jonkin mielipiteen takia ihminen johonkin lokeroon.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus
Lainaus rautahuilu

ehkä en kuulu kohde yleisöön jonka epäilen koostuvan fanipojista.

Hahahaha! Peli on kyllä hyvä, varsinkin stoori, mutta reippaasti yliarvostettu, kuten esim. RE4 ja HL2. Tämän fanikunta koostuu enemmänkin mainstream kasuaaleista.

Käyttäjän Kornholic kuva
Kornholic

The Last of Us:n kaikki osa-alueet ovat alansa huipputasoa, joten on aivan naurettavaa kutsua sitä yliarvostetuksi. The Last of Us:ia arvostetaan ihan syystä. Koko termi yliarvostettukin on aivan merkityksetön, koska sitä heitetään mielivaltaisesti joka väliin.

Käyttäjän Ville Jaako kuva
Ville Jaako

Itsekkin pidin last of usin sekä gameplay-loopista, että tarinasta. Tv-sarja on sinänsä tarpeeton, koska itse peliä voi suositella ihan kaikille, oli pelannut videopelejä aiemmin tai ei.

Käyttäjän Smiling Nik kuva
Smiling Nik

Eiköhän tästäkin tule joku woke-hommeli taas vaihteeksi.

Käyttäjän Nelia19 kuva
Nelia19

Kuulostaa hyvältä, mutta toivon että saman stoorin sijaan kokeilisivat luoda uutta pelin universumin sisälle. Mahdollisuuksia muille hyville tarinoille ja hahmoille on loputtomasti!

Lainaus Smiling Nik

Eiköhän tästäkin tule joku woke-hommeli taas vaihteeksi.

Jos tarkoitat tasa-arvoa ja rodullista diversiteettiä, niin alkuperäinen peli on jo itsessään "woke".

Käyttäjän Ravenwood kuva
Ravenwood

Pelkästään se että HBO on mukana saa mun mielenkiinnon heräämään vaikken sinällään mitään sarjaa tai elokuvaa TLOU:sta kaipaakaan. Peli itsessään on jo niin elokuvamainen etten oikein tiedä mitä uutta tuo sarja voisi tarjota.

Käyttäjän seppoepson kuva
seppoepson

Ei omalta kokemukseltani TLOU:n tarinassa mitään vikaa ollut, taattua tuhman piskin laatua, mutta itse peli tökki itsellä kuin tikka betoniseinään, en päässyt demossakaan pitkälle kun kuolema niitti satoa ennenkuin kissa ehti sanoa jne.(jep, olen huono/surkea pelaaja, myönnettäköön) Mutta niinkuin pelit aina, toiset tykkää ja toiset ei ja hyvä niin, itse pitäydyn mielummin Unchartedin mielenkiintoisemmassa maailmassa. Hyvä jos tv-sarja menestyy, aukeaa kenties helpommin ovia muillekkin yrittää, kunhan edes olisivat suuremmmin uskollisia alkuperäisideoille ettei vieraannutettaisi suurinta osaa potentiaalisista katsojista, tosin aina ei voi voittaa kun ei kaikkia voi tietenkään miellyttää, normaalia sekin. 😜