The Last of Us Part II vaatii kiintolevyltä vähintään 100 gigaa tilaa / Uutiset / pelaaja.fi

The Last of Us Part II vaatii kiintolevyltä vähintään 100 gigaa tilaa

1.05.2020 // Kirjoittanut: Joonas Pikkarainen
7

Naughty Dogin odotettu The Last of Us Part II liittyy konsolin kiintolevyä rohmuavien nimikkeiden joukkoon, kun pelin paljastettiin vaativan vähintään 100 gigaa tallennustilaa PlayStation 4:ltä.

Yli sadan gigan vaatimukset ovat alkaneet yleistyä viimeaikaisten suurpelien myötä, kun Red Dead Redemption 2:n, Call of Duty: Modern Warfaren ja Gears of War 4:n kaltaiset hittipelit ovat parhaimmillaan vaatineet jo lähes 150 gigaa tyhjää tilaa konsoleilta. The Last of Us Part II julkaistaan myös kahdella fyysisellä levyllä.

The Last of Us Part II:n julkaisua siirrettiin hiljattain määrittelemättömäksi ajaksi koronaviruspandemian vuoksi, mutta uudeksi julkaisupäiväksi vahvistettiin aiemmin tällä viikolla 19. kesäkuu.

Peli julkaistaan PlayStation 4:lle.

Lähde: PlayStation

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Toivottavasti tilavaatimukset seuraavan sukupolven myötä saadaan menemään alaspäin, koska duplikaattidatalle ei ole enää tarvetta. Tietenkin tekstuurit saattaa paisua entisestään, mutta myös pakkausmenetelmät paranee ja parempien prosessoreiden ansiosta niitä voitaisiin purkaa lennosta sitä mukaa kun niitä tarvitaan.

Käyttäjän frozen kuva
frozen

Harmi vaan jos peli myös on pilattu sillä SJW tuputuksella

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Meinasin kirjoittaa että pelottaa tulevan sukupolven tilavaatimukset mutta olin unohtanut kokonaan nämä Snaketuksen mainitsemat seikat.

Voi tosiaan olla että se lisäys (tilavaatimuksissa) ei niin iso olekaan, jos sitä on ollenkaan. Ehkä ne voivat jopa pienentyä, sillä eikö nytkin pc:llä ja konsoleilla ole suhteellisen samat tilavaatimukset?

On se 1 teran SSD silti pieni kun nykyiselläkin sukupolvella se on todellakin minimi mitä kannattaa olla eikä sekään kauhean pitkälle riitä.

Käyttäjän zerodaunholy kuva
zerodaunholy

saako pleikkarille ylimääräistä kovalevyä erikseen hankittua?

Käyttäjän Kornholic kuva
Kornholic
Lainaus zerodaunholy

saako pleikkarille ylimääräistä kovalevyä erikseen hankittua?

Saa isomman kovalevyn hommattua. Ilmeisesti ulkoiset kovalevytkin toimivat nykyään?

How to download and store PS4 games and apps to an external HDD

Käyttäjän CarbonarA kuva
CarbonarA
Lainaus zerodaunholy

saako pleikkarille ylimääräistä kovalevyä erikseen hankittua?

Kyllä. 2 teran ulkoisia kovalevyjä pleikkarille löytyy alle satasella nykyään.

Joillakin on tosin isompien (6 TB) ulkoisten kanssa tullu ongelmia pelien latausaikojen kanssa: Mitä täydempi kovalevy on peleistä, sitä isommaksi pelien latausajat kasvaa. Tämä on tietenkin täysin sattumanvarainen kovalevystä riippuva asia, eikä sitä tapahdu läheskään kaikille.

Suosittelen kuitenkin pysymään maltillisesti 2 TB ja jos tarvitsee lisää tallennustilaa tulevaisuudessa, ostaa sitten toiset 2 TB. Riippuen tietysti siitä, kuinka kovassa käytössä oma konsoli on.

Käyttäjän PSPiraatti kuva
PSPiraatti

Windowsilla voi ainakin pakkailla itsekseen ohjelmia ja pelejä, mm. CS:GO:sta lähti pari gigaa pois eikä vaikuttanut suorituskykyyn ollenkaan.