Klassisen leikin innoittama tasoloikkapeli Hot Lava on varustettu reilun kolmen kehityksen jälkeen vihdoin julkaisupäivänä. Kanadalaiskehittäjä Klei Entertainmentin ensimmäinen kolmiulotteinen peli on valmis tositoimiin ainakin Windows-koneilla 19. syyskuuta.

Pelin on määrä ilmestyä myös vielä Apple Arcade -palveluun, joka lanseeraataan sekin samaisena päivänä. Klei ei ole silti vielä täysin varmistanut, onko Hot Lava välittömästi osa Apple Arcaden tarjontaa.

Tähän mennessä Hot Lavaa on ehditty vertailemaan jo varsinkin Mirror’s Edgeen, sillä se lähestyy loikintakokemusta nimenomaan ensimmäisen persoonan kuvakulmasta. Tyylillisesti se on muuten kyllä kovin erilainen, sillä loikkimaan päädytään yleensä arkisissa paikoissa, jotka sattuvat olemaan esimerkiksi laavan tai myrkyn vallassa. Näin ollen lattiaan ei saa koskea, vaan eteenpäin täytyy päästä muita alueen kalusteita ja esineitä pitkin loikkien.

Kolmen vuoden takaisen pelikuvatrailerin Hot Lavasta voi nähdä alta. Ohessa on lisäksi uudempi video, joka keskittyy enemmän pelissä siellä täällä loistavaan piirrettyteemaan.

Lisää luettavaa