Sony vahvistaa: PlayStation 4 ei rajoita käytettyjen pelien käyttöä (päivitetty) / Uutiset / pelaaja.fi

Sony vahvistaa: PlayStation 4 ei rajoita käytettyjen pelien käyttöä (päivitetty)

11.06.2013 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
26

Elektroniikkajätti Sony on ilmoittanut, ettei se ole tuomassa PlayStation 4:lle minkäänlaisia uusia rajoituksia käytettyihin peleihin liittyen. Sony Computer Entertainment America -pomo Jack Tretton korosti yhtiön E3-lehdistötilaisuudessa, että pelaajat voivat halutessaan niin myydä, vaihtaa kuin pitääkin omat pelinsä vaikkapa ikuisesti halutessaan.

Samaan hengenvetoon vahvistui myös, ettei PlayStation 4 vaadi pelaajia kytkemään konsolia nettiin tietyin välein. Pelien pelaaminen onnistuu siis netittä, jos se vain sopii itse pelin toimintojen kanssa. Levypohjaisia pelejä ei myöskään tarvitse autentikoida esimerkiksi netin kautta.

Julkistus otettiin tilaisuudessa vastaan raikuvin suosionosoituksin. Sony on antanut nimittäin nyt ymmärtää, että se toimii ainakin lähes täysin päinvastoin kuin Microsoft Xbox Onen kanssa.

PlayStation Plus sai myös huomiota ja Tretton lupasikin, että mikäli sinulta löytyy nyt PlayStation Plus -jäsenyys, siirtyy se automaattisesti myös PlayStation 4:lle. PlayStation 4:llä tutut edut myös jatkuvat, eli luvassa on siis esimerkiksi sekä pelialennuksia ja jopa ilmaisia pelejä. Ensimmäisten joukossa ilmaisena pelinä nähdään Drive Club.

Mielenkiintoisena yksityiskohtana Tretton tosin mainitsi, että PlayStation Plus -jäsenyyden ulkopuolella olevat pelaajat voivat edelleen nauttia yksinpeleistä ilmaiseksi ja että mediapalvelut pysyvät vapaana kaikille. Tämä panee miettimään, miten Sony on aikeissa toteuttaa nettipelaamisen siis jatkossa.

Päivitys kello 8.00: Sonyn yllä oleva video vahvistaa, että verkkopelaaminen vaatii PlayStation 4:llä PlayStation Plus -jäsenyyden.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Getari kuva
Getari

YES YES :D

Käyttäjän Jonttu_ kuva
Jonttu_

Kaiken kaikkiaan mahtavia uutisia ja pressistäkin jäi hyvä fiilis. Sony pelannut korttinsa oikein. Ainoa miinuspuoli on tosin tuo nettipelaaminen, siitä ei helposti lähde maksamaan kun ennen sen on saanut ilmaiseksi, mutta pahalta näyttää.

Eniveis, eiköhän se ole PS4 joka tiensä TV:n alle löytää, hintakin kuitenkin halvempi kuin kilpailijalla, ja ehtiihän nuo vielä pudota kun ei tässä mikään kiire next-geniin ole.

Pahoittelut jos on kirjoitusvirheitä, väsyttää jumalattomasti

Edit: Piti vielä mainita että ulkonäkö tuo etäisesti mieleen PS2:n, tiedä sitten onko se hyvä vai huono.

Käyttäjän gta_iv83 kuva
gta_iv83

PS4 400€ JOTEN KATSOIN SONY E3 JUTUN

Käyttäjän ModernPelaaja kuva
ModernPelaaja

En oikee hokannu et ei oo aina olla pakko netissa, but anyway... Se oikeastaan muistuttaa kaukaisesti Ps2, kuten Jonttu_ sano.

Käyttäjän Izmou kuva
Izmou

Voi olla, että iskevät nettipelaamisen PS Plus exclusiiviksi. Tosin Plus-jäsenyys kattaa paljon hyviä ominaisuuksia, esim. ilmaiset pelit ym, ettei tuo kovin pahalta kuulosta.

Käyttäjän Squalo FIN kuva
Squalo FIN

Nyt kyllä Sony löi Microsoftia kuin vierasta sikaa. Saa nähdä vastaako MS millään tavalla, tuo nimittäin tuntuu varmasti myynneissä.

Käyttäjän Jonppe kuva
Jonppe
Käyttäjän Atomi kuva
Atomi

http://www.youtube.com/watch?v=kWSIFh8ICaA

Lukekaa videon alaosan teksti:

"PS4 multi-player online acces requires PSN account & PS Plus subscription"

Mutta PS Plus tuo paljon muutakin kuin vaan sen netissä pelaamisen ja ei se kyllä kallista ole.

Käyttäjän Truther kuva
Truther

Ei paljoa kiinosta tai hetkauta. Käytetyt pelit o muutenki niille köyhille.
Ja mihi katos se että Sony ei ite DRMmää tee, mutta se jättää sen pelien julkaisijoille ?
Että ne päättää myydääkö niide pelejä käytettynä vai ei ?

Käyttäjän Celleri kuva
Celleri

Always bet on Sony. =)