League of Legends jatkaa vauhdikasta kasvuaan / Uutiset / pelaaja.fi

League of Legends jatkaa vauhdikasta kasvuaan

28.01.2014 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
2
League of Legends jatkaa vauhdikasta kasvuaan

League of Legends -verkkostrategiapeli on yli kaksinkertaistanut pelaajamääränsä reilun vuoden aikana, kehittäjä Riot Games on paljastanut.

Riotin ilmaiseksi pelattavalla moninpeliareenalla kerrottiin vuoden 2012 lokakuussa olleen 12 miljoonaa päivittäistä pelaajaa, mutta Wall Street Journalin tietojen mukaan pelaajamäärä yltää nykyisin joka päivä keskimäärin 27 miljoonaan. Myös League of Legendsin samanaikaisten pelaajien huippumäärän kerrotaan kasvaneen viime maaliskuusta n. 50 % yhteensä 7,5 miljoonaan käyttäjään, joka vastaa lähes Sveitsin väkilukua.

League of Legendsin suosio näkyy myös Riot Gamesin tuotoissa, sillä SuperData-tutkimusyhtiön arvioiden mukaan peli oli viime vuonna maailman toiseksi eniten liikevaihtoa kerännyt ilmaiseksi pelattava peli 624 miljoonan dollarin, eli n. 457 miljoonan euron myynneillään. League of Legends julkaistiin pc:lle vuonna 2009, jonka lisäksi peli ilmestyi viime vuonna myös Mac-tietokoneille.

Lähde: WSJ

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän JNyknn kuva
JNyknn

27 miljoonaa... siinä on iso luku. Se olisi jo aika paljon, jos peliä olisi pelannut yhteensä tuon verran ihmisiä, mutta että 27 miljoonaa käyttäjää päivässä... Huh huh. Kiinnostaisi vain tietää, kuinka monta palvelinta tarvitaan peliä ylläpitämään.

Käyttäjän Core kuva
Core

Itseäni yllättää kovasti tämän pelin suosio. Jotenkin koko genre on mielestäni sellainen, että ihmettelen sen suosiota. Peliin ei ole esimerkiksi erityisen helppo päästä sisälle ja alkutaival tuntuu usein olevan varsin kivinen. Yhteisö ei paljon armoa anna edes uusille pelaajille ja muutenkin mielestäni tuo genre ei vaikuta erityisen massaseksikkäältä (siinä missä jonkun.. GTA:n ja CoD:n hurjan suosion ymmärrän helpommin), mutta ehkä tämä johtuu vain siitä etten itse juuri välitä LoLin tyyppisistä peleistä, vaikka aina välillä käynkin kurmottamassa jengiä Pantheonilla :D