Legend of Grimrock 2 sai julkaisupäivän! Tätä uusi suomalaispeli vaatii pc:ltäsi / Uutiset / pelaaja.fi

Legend of Grimrock 2 sai julkaisupäivän! Tätä uusi suomalaispeli vaatii pc:ltäsi

17.09.2014 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
17

Suomalaista alkuperää oleva luolastoseikkailupeli Legend of Grimrock 2 julkaistaan lokakuun 15. päivä, kehittäjä Almost Human on vahvistanut.

Pelin voi parhaillaan ennakkotilata sen omilta kotisivuilta 15 prosentin alennuksella noin 20 dollarilla eli reilulla 15 eurolla. Ajan myötä sen voi toki ostaa suoraan myös ainakin Steamista, jos se on enemmän juttusi.

Nimensä mukaisesti Legend of Grimrock 2 on jatko-osa vuonna 2012 nähdylle Legend of Grimrockille. Uusimmassa osassa pelaajia ei enää lukita kuitenkaan tutkimaan yhtä massiivista pulmilla kyllästettyä luolastoa, vaan nyt seikkailun keskiössä nähdään kokonainen saarialue. Luonnollisesti eteenpäin on menty toki myös pelattavuuden osalta, sillä tällä kertaa peli tarjoaa seikkailijoille muun muassa uusitun taikomis- ja kykyjärjestelmän sekä parannellun vihollistekoälyn.

Mikäli uutukaisesta kaipalee hieman maistiaisia, löytyy ohesta Grimrock 2:n uusin traileri.

Legend of Grimrock 2:n konevaatimukset näyttävät seuraavanlaisilta:

 • Minimivaatimukset:
  • Käyttöjärjestelmä: Windows 7 XP
  • Suoritin: Dual Core 2.33 GHz Intel tai 3.0 GHz AMD
  • Keskusmuisti: 2 GB RAM
  • Kiintolevy: 2 GB
  • Näytönohjain: Geforce GTX 8800, AMD Radeon 4850 tai Intel HD Graphics 5200 tai parempi (grafiikkamuistia 1 GB tai enemmän. Shader Model 3.0 oltava tuettuna)
  • DirectX: 9.0c
 • Suositusvaatimukset:
  • Käyttöjärjestelmä: Windows 7 
  • Suoritin: Quad Core 2.66 Ghz Intel tai 3.2 GHz AMD
  • Keskusmuisti: 4 GB RAM
  • Kiintolevy: 2 GB
  • Näytönohjain: Geforce GTX 660 Ti tai AMD Radeon 6850 tai parempi
  • DirectX: 9.0c

 

Pelin tukemat minimiresoluutiot ovat 1280×720 ja 1024×768.

Lähde: Grimrock.net

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän peelopuu kuva
peelopuu

En ymmärrä, miksi suomi pitää mainita aina, jos on kyseessä suomalainen peli. Ei se vaikuta suhtautumiseeni mitenkään eikä pitäisi muidenkaan, onko peli suomalainen vai ulkomainen.

Käyttäjän JNyknn kuva
JNyknn
Lainaus käyttäjältä peelopuu

En ymmärrä, miksi suomi pitää mainita aina, jos on kyseessä suomalainen peli. Ei se vaikuta suhtautumiseeni mitenkään eikä pitäisi muidenkaan, onko peli suomalainen vai ulkomainen.

Pitäähän sitä suomalaisten heikkoa itsetuntoa jotenkin pönkittää. En ymmärrä itsekkään, mutta tuo lienee ainakin eräs syy. Tosin itse en ymmärrä edes sitä, kuinka ihmiset huutavat "me voitimme!", kun Suomen maajoukkue voittaa maailmanmestaruuden. Miten niin te voititte, nuo pelaajat sen voittivat!

Mutta itse pelistä, toivottavasti on tulossa taas Linux versio. Haluaisin kyllä tietää mikä käyttöjärjestelmä on "Windows 7 XP"...

Käyttäjän Riepu kuva
Riepu

Siis Suomihan mainitaan usein uutisissa, koska kyseessä on salaliitto, jolla isänmaa kammetaan vähitellen vielä seuraavaksi supervaltioksi.

Tai sitten kyse on siitä, että suomalaisia kiinnostavat suomalaisten puuhat, mikä näkyy toistuvasti sellaisissa asioissa kuin lukijamäärissä. En tiedä :)

-Panu

Käyttäjän peelopuu kuva
peelopuu
Lainaus käyttäjältä Riepu

Tai sitten kyse on siitä, että suomalaisia kiinnostavat suomalaisten puuhat, mikä näkyy toistuvasti sellaisissa asioissa kuin lukijamäärissä. En tiedä.

Samalla logiikalla kävijämäärää saisi nostettua myös, jos laittaisit jokaisen uutisotsikkoon ilmoituksen, että uutisen on kirjoittanut suomalainen.

Käyttäjän Hugejorma kuva
Hugejorma
Lainaus käyttäjältä peelopuu

Samalla logiikalla kävijämäärää saisi nostettua myös, jos laittaisit jokaisen uutisotsikkoon ilmoituksen, että uutisen on kirjoittanut suomalainen.

En ymmärrä vertaustasi. Puolestaan ymmärrän miten kotimaiset uutiset tuovat kävijöitä. Tulee mieleen esim vertaus "Bulgariassa kuoli turisti" vs "Bulgariassa kuoli suomalainen turisti". Veikkaisin että jälkimmäinen kerää kymmenen kertaa enemmän katseluita.

Itse uutiseen... Hyvältä näyttää ainakin trailerin perusteella. Odotan mielenkiinnolla.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski
Lainaus käyttäjältä peelopuu

En ymmärrä, miksi suomi pitää mainita aina, jos on kyseessä suomalainen peli. Ei se vaikuta suhtautumiseeni mitenkään eikä pitäisi muidenkaan, onko peli suomalainen vai ulkomainen.

Vain aito suomalainen osaa loukkaantua siitä, kun oma kansallisuus mainitaan uutisissa. Entä jos peli on puolalainen? Kas kun CD Projekt RED:iäkin on monesti Pelaajan sivuilla tituleerattu "puolalaiseksi peliyhtiöksi." DICE puolestaan esitellään aika usein "ruotsalaiskehittäjänä." Wargaming.net on valko-venäläinen, From Software japanilainen, 2K Czech tsekkiläinen (no shit!), jne. jne.

Kun alan standardi on olla jenkkilästä käsin operoiva multikulturelli, monikansallinen, kaikkia uskontokuntia edustava, kasvoton, munaton megakorporaatio, on minusta ihan aiheellista korostaa hieman epätavallisemmista lähtökohdista ponnistavien tekijöiden kansallisuutta. Minua ainakin kiinnostaa, enkä usko, että sinunkaan elämästäsi vei montaa sekunnin sadasosaa lukea tuo tieto otsikosta.

Minulle oli aikoinaan jotenkin tajunnanräjäyttävää jo se, että Amerikkalaisuuden perikuvana pidetty Grand Theft Auto -sarja syntyykin itse asiassa Skotlantilaisin voimin. Tätä pikku faktoidia mediassa harvemmin kuulee, mutta sarjan näki sen jälkeen monilta osin aikalailla uudessa valossa.

Käyttäjän peelopuu kuva
peelopuu

@Haerski En ole loukkaantunut asiasta. Mielestäni kun kansallisuus ei liity peleihin mitenkään. Pelit ovat universaaleja, enkä näe pointtia mainita pelien tekijämaata räikeästi otsikossa, kun yleensä tekijätiimeissäkin on monta eri kansallisuutta edustettuina. Jos peli on hyvä niin se on hyvä jne. Mutta kuten panu totesi niin suomalaisuuden mainitsemisen tuo heti paljon kävijöitä joten miksei siis käyttää sitä hyväkseen.

@Hugejorma Oletko siis joku toimittaja? Minusta henk koht sillä ei ole mitään merkitystä oliko turisti suomalainen vai intialainen. [spoiler]Ei suomalaisuus tee kenestäkään ihmisarvoltaan sen erityisempää.[/spoiler]

Käyttäjän Hugejorma kuva
Hugejorma
Lainaus käyttäjältä peelopuu

@Hugejorma Oletko siis joku toimittaja? Minusta henk koht sillä ei ole mitään merkitystä oliko turisti suomalainen vai intialainen. Spoileri!Näytä spoileriEi suomalaisuus tee kenestäkään ihmisarvoltaan sen erityisempää.

Taitaa olla luetunymmärtämisessä vikaa? Olenko jossain vaiheessa sanonut mitään ihmisarvosta. Totesin ainoastaan miten suomalaisuuden mainitseminen vaikuttaa kotimaisten sivujen katsojamääriin. Se on vain faktaa, että suomalaisia koskevat uutiset keräävät reilusti enemmän klikkauksia ja niitä luetaan enemmän. Sama homma joka maassa. Kaikki ovat (ei ehkä niin tietoisesti) kiinnostuneempia kotimaansa tapahtumista.

Käyttäjän peelopuu kuva
peelopuu

@Sefriol Eli pelaat vain pelejä kehittäjiltä, kenen pelit tiedät olevan hyviä eli odotat myös automaattisesti, että joku tietty kansalaisuus tekee aina hyviä pelejä. Pelimaailmassa eri firmojen työnjälki voi vaihdella erittäin paljon, joten en ymmärrä vieläkään, miksi kansalaisuudesta puhuminen on merkityksellistä. Puhut kotimaisuuden tukemisesta, mutta en henk koht osta mitään peliä, mikä ei minua kiinnosta. Pelaajat ovat erittäin tarkkoja siitä mistä tykkäävät ja minun on vaikea uskoa, että kansalaisuus on kovinkaan monelle se avaintekijä ostaako pelin vai ei. Pelejä myydään visuaalisuuden avulla ei kansalaisuuden. Oli peli minkä maalainen tahansa, mutta jos se ei näytä hyvältä niin miksi kukaan pelaaja siitä kiinnostuisi? Olen aika varma, että suurinta osaa pelaajista kiinnostaa vain se, näyttääkö peli tarpeeksi miellyttävältä omaan silmään eikä mikään muu.

On totta että esim Aasialaisista peleistä puhuttaessa on turvallista odottaa tietyntyyppistä laadukkuutta, mitä ei länsimaalaisissa peleissä näe. Esim Japanissa pelinkehittäjän ammatti on arvostettavassa asemassa ja yhteiskunnallisesti todella hyväksyttyä toisin kuin lännessä. Mutta jos pois suljetaan nyt Aasia ja keskitytään eurooppaan ja amerikkaan niin en näe kansalaisuudesta puhuttaessa mitään järkeä.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Peelopuu on ilmeisesti sitä sorttia, joka ei halua minkäänlaisia yksilöiviä piirteitä mihinkään uutisiin. Olkoon sitten uutiset muodossa "Lentävä kone tippui alas" sen sijaan että se olisi "American Airlinesin Tukholman kone tippui alas". Kysyy vielä että mitä merkitystä tuollaisella lisäkuvauksella on, olkoonkin että esimerkkini on kärjistetty.

Tässä keskustelussa tuli useampikin hyvä esimerkki ja näistä parhaimmat olivat "korealainen kehittäjä vs. Pearl Abyss", joka itselle avaa juttua enemmän tuon Korealaisen kehittäjän kautta selittäen miksi ei ole minulle tuttu sen sijaan että alkaisin Googlettamaan että "miksi tämä Pearl ei soita kelloja?".

Toinen hyvä esimerkki oli "Amerikkalainen vs. Puolalainen kehittäjä antoi anteeksi". Tuon todellakin ottaa eri tavalla riippuen kansallisuudesta, sillä ensin mainittu maa on tunnettu kiihkeästä lakiasioinnista kun taas Puola pienenä maana tuntuisi jo lähtökohtaisesti sovittelevaisemmalta. Niimpä myös amerikkalaisen firman anteeksianto olisi lähtökohtaisesti "isompi" asia kuin puolalaisen.

Kiinnostaisi tietää että mikä Peelopuuta tässä oikeasti häiritsee? Taitaa olla se tyypillinen Suomi-häpeä tai mikä onkaan. Omasta maastaan ei saa olla ylpeä, ei jos se on Suomi. Muita samanlaisia suuntauksia on myös ettei saa olla millään tavalla ylpeä ollessaan hetero, valkoihoinen, kristinuskoinen, tai edes mies, mutta siitä aiheesta ei kannattane alkaa jauhamaan. Se se vasta on loputon suo ja muutenkin kommentti joka ymmärretään aina (tahallaan?) väärin rasismina, homofobiana tai jonain muuna. Ei sillä että asia elämää häiritsisi mutta sen(kin asian) kaksinaisstandardi on ärsyttävä.