80-luvulta asti paukutellut avaruusräiskintäsarja R-Type jatkuu pitkästä aikaa kokonaan uuden pelin merkeissä 30. huhtikuuta. Länsimaissa julkaisunsa saa tuolloin R-Type Final 2, jota päästään pelailemaan vielä niin Xbox Series-, PS4-, Xbox One-, Switch- kuin pc-version merkeissä.

Kuten tuore traileri ilmaisee, nähdään Final 2 kotimaassaan Japanissa konsoleilla päivän verran aikaisemmin.

R-Type Final 2 on tietysti jatko-osa peräti jo 17 vuotta vanhalle R-Type Finalille, josta kaavailtiin aikoinaan viimeistä sarjan osaa. Se olikin pitkään viimeinen R-Type-pääsarjan osa, sillä esimerkiksi viimeiset vuodet nimeä on pitänyt pelaajien muistissa lähinnä kaksi ensimmäistä sarjan peliä uusinut R-Type Dimensions. Sekin debytoi jo vuonna 2009 Xbox 360:llä, mistä se on vähitellen valunut vielä esimerkiksi Steamiin, PS4:lle ja Switchille.

R-Type Final 2 jatkaa tuttuja perinteitä siinä, että peli on sivulta kuvattu ja automaattisesti etenevä räiskintäteos. Mukana nähdään myös muun muassa vaikeustasojärjestelmä, joka muovaa kokemusta pelaajan suoriutumisen mukaan, sekä mahdollisuus muokata käytössä olevia aluksia.

Lähde: NIS America

Lisää luettavaa